THY SYMPHONY: “A New Beginning”

Είναι σίγουρο πως η εν λόγω μπάντα χρειαζόταν μια “νέα αρχή”…

Διότι τρία χρόνια πριν, το μόνο που κατάφεραν με το ντεμπούτο τους είναι να μας προσφέρουν “μια από τα ίδια”, και από ότι φαίνεται στο διάστημα που μεσολάβησε δεν έβαλαν μυαλό! Καθόλου όμως!

Το σενάριο ίδιο με το πρώτο album τους: σκόρπιες καλές ιδέες, μέτριες ενορχηστρώσεις, χορωδιακή προσέγγιση Disney, χιλιοειπωμένα κομμάτια και φτηνιάρικα πομπώδης παραγωγή…
Και σα να μην έφταναν όλα τα άλλα, η αλλαγή των ερμηνευτών (Karina Bonizi στα οπερετικά και Leandro Baracho στα αντρικά) έκανε τα πράγματα χειρότερα! Τα γυναικεία παλεύονται σε στιγμές, αλλά τα αντρικά είναι ότι χειρότερο έχω ακούσει σε τέτοιο σχήμα!

Μιλάμε για δίσκο που φαντάζει προχειροδουλειά, με την παραγωγή να προκαλεί σε στιγμές γέλιο, φέρνοντας πολύ μπροστά τα φωνητικά, θάβοντας τις όποιες καλές ιδέες έχει ο κιθαρίστας της μπάντας, Cesar Raize. Θα έβαζα στοίχημα πως όλος ο δίσκος γράφτηκε μέσω υπολογιστή (που έχει Windows Millennium) και τα φωνητικά μπήκαν εμβόλιμα μετά, δίχως σαφή καθοδήγηση… Κάτι ήξεραν οι προηγούμενοι τραγουδιάρηδες και την έκαναν με ελαφρά…

Δε μπόρεσα να ξεχωρίσω ούτε μια στιγμή από το album, ενώ μετά βίας κατάφερα να ολοκληρώσω την ακρόασή του!

Το “A New Beginning” είναι τόσο εκνευριστικά μέτριο που κάνει το, επίσης μέτριο, ντεμπούτο τους να φαντάζει καλύτερο! Νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή για τη μπάντα να ρίξει τίτλους τέλους και να πάψει να βασανίζει τα αυτιά όποιου καημένου βρεθεί στο δρόμο τους!

385

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.