EMIKA KLASDOTTER: “Everything Is Screaming”

Η Σουηδία είναι μία από τις χώρες που παραδοσιακά παράγει μουσικούς σε όλο το φάσμα της rock-metal  σκηνής  και πολλά καλά μας έχουν έρθει κατά καιρούς από τον μουσικό Βορρά.

Η Emika, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, παρουσιάζεται επισήμως στα δρώμενα με την πρώτη ολοκληρωμένη της δουλειά υπό τον τίτλο “Everything Is Screaming”, διαθέσιμη από την 20η Μαρτίου.

Το album, αποτελείται  από 11 κομμάτια τα οποία πραγματεύονται κυρίως τις σχέσεις των ανθρώπων και τους εσωτερικούς διαλόγους – ανησυχίες  της καλλιτέχνιδας οι οποίοι μορφοποιημένοι πλέον, παραδίδονται στα αυτιά μας. Υπάρχει ένας διάχυτος ρομαντισμός, ένας ελαφρά μελαγχολικός τόνος σε αρκετά σημεία και θυμίζει αυτό που συμβατικά ονομάζουμε “γυναικεία γραφή” .

Ντύνοντας με απλές μουσικές συνθέσεις, μελωδικά (με τη συμμετοχή σε piano και cello από την Emma Nordenstam η οποία κάνει την ίδια ημερομηνία release με το τρίτο προσωπικό της album) μερικά από τα θέματα που απασχολούν μερίδα των σύγχρονων ανθρώπων με την απλότητα που συμβαίνουν πιθανά και στην καθημερινότητα και με την ιδιαίτερη ευαισθησία που χαρακτηρίζει τη μουσική και τον στίχο της, σίγουρα θα βρει θέση στο κοινό που αρέσκεται στο είδος. Σε σημεία θυμίζει PJ Harvey χωρίς τη διαστροφή της δεύτερης βέβαια.

Οπότε διαλέγεις: twisted or not twisted…

521

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.