Therapy?, Wish Upon A Star (15/03/13) Gagarin 205

Παρασκευή 15 Μαρτίου και λίγες ώρες πριν συμπληρώσω τα 32α έτη μου, βρέθηκα με φίλους και συνεργάτες στο Gagarin 205 για να παρακολουθήσω ένα συγκρότημα, που αγαπώ πολύ να βλέπω ζωντανά. Τους Ιρλανδούς παλαβιάρηδες με το όνομα Therapy?

Φτάνοντας λίγο μετά το άνοιγμα της πόρτας, η έλλειψη κόσμου με στεναχώρησε λίγο, αλλά το γεγονός ότι ήταν τριήμερο από τα αγαπημένα του Έλληνα, προφανώς ώθησε πολλούς στο να φύγουν εκτός Αττικής.



Το καλό της υπόθεσης όμως ήταν, πως ακόμα και το support ήταν ποιοτικά υψηλό με τους Αθηναίους, Wish Upon A Star να είναι ένα από τα καλά acts της πόλης αυτή τη στιγμή και έχοντας στα χέρια τους ένα δεύτερο πολύ καλό album (“Something to Hold Onto”).



Ορεξάτοι, με πολύ δουλεμένες συνθέσεις, δεμένοι μεταξύ τους με κεντρική φυσιογνωμία τον μπασίστα Alex, που δε σταματούσε να κουνιέται και έδινε ρυθμό σε όλο το παρουσιαστικό τους. Η φωνή αλά NOFX του Ορφέα και το “γκάρισμα” του Λέπα να καβαλάνε πάνω στις νότες και ο Αστέρης να βιαιοπραγεί πάνω στα τύμπανα έκανα ένα ονειρικό άνοιγμα και ενθουσίασαν και ανθρώπους, που μέχρι εκείνο το βράδυ δεν τους γνώριζαν.



Με τραγούδια όπως τα “Reaching the Shore” και “Set me Free” (το οποίο θα γίνει σύντομα video clip), έβαλα φωτιά στην πίστα και ανέβασαν στα ουράνια τη διάθεση του κοινού που τους καταχειροκροτούσε με την κάθε ευκαιρία.

Συνεχίστε έτσι, μάγκες!

Μικρή διακοπή για τα συνηθισμένα τσεκαρίσματα ήχου και τα μαζέματα των καλωδίων των προηγουμένων μουσικών και στη σκηνή το κουαρτέτο από την Ιρλανδία.



Αφού ο Andy χαιρετάει την ομήγυρη ξεκινάνε δυνατά με τη διασκευή στο “Isolation” των Joy Division, κολλητά με ένα από τα μεγάλα τους hits, το “Stories” το οποίο σπέρνει από νωρίς έναν μικρό πανικό. Για τη συνέχεια παίζοντας τα “Living in the shadow of a terrible thing” και “Why Turbulence?”, ο Michael McKeegan μας προτρέπει να αγοράσουμε το νέο τους album, “Α Brief Crack of Light”.

Το επόμενο τραγούδι αφιερωμένο στους Wish Upon A Star και ο χώρος δονείται από τον πλούσιο ήχο του “Unbeliever”. Αφού τελειώνει το τραγούδι ο Andy για να δώσει χρόνο στον συνεργάτη του στα εφέ (που έμοιαζε σαν τον χαμένο ξάδερφο του Θείου Σκρουτζ) αρχίζει και τραγουδάει μια μελωδία τελειώνοντας τη, φωνάζοντας “All Cops Are Bastards” για να ξεκινήσει θυμωμένα το “Misery”.



“Rust” με τον αεικίνητο McKeegan να αρχίζει τα κόλπα με τις ροχάλες του και τον Neil να δίνει ρεσιτάλ στα τύμπανα. “Teethgrinder” και τα αίματα ανάβουν, ξεκινούν τα απαραίτητα stage divings και το μαγαζί τραγουδά τους στίχους με πάθος.

“Epilepsy” και “Die Lauging” (αφιερωμένο στους Cobain και Lynnot) με τις φωνές μας να δυναμώνουν προσπαθώντας να σκεπάσουν με την ορμή τους, τους αγαπημένους Βορειοϊρλανδoύς φιλοξενούμενους μας.

Αφιερώσεων συνέχεια, αυτή τη φορά για τους συμπατριώτες μας, AntiMob και “The Buzzing” να ακολουθείται από ένα ακόμα νέο τραγούδι (“Before You, With You, After You”).



Εκτελούν εκπληκτικά της διασκευή τους στο “Dianne” και πετάμε στα σύννεφα με αυτό που ακούμε. “Turn” και “Knives” κολλημένα με μαεστρία με πανδαισία τυμπανοκρουσιών και εμείς οι μπροστά να θέλουμε να ξηλώσουμε τα προστατευτικά κάγκελα μεταξύ ημών και της σκηνής.

Ο Andy απολογείται που δεν μας απευθύνεται στα ελληνικά, αφού όπως λέει είναι Ιρλανδός και ακόμα και τα Αγγλικά του σκατά είναι και “Stop it You’re killing me”.

Βγαίνουν για λίγο από τη σκηνή και έρχονται με ένα εκρηκτικό encore που περιείχε τα “Nausea”, “Where Eagles Dare”, “Nowhere” και φυσικά το “Screamager” για να έρθει το τέλος με όλους μας να φωνάζουν “JAMES JOYCE IS FUCKING MY SISTER” σε ένα “Potato Junkie”, που περιλαμβάνει και λίγο από “Ι wanna be your dog”.



Οι Therapy? είναι από τα πιο τίμια συγκροτήματα ζωντανά κατά τη γνώμη μου και με έκαναν πάλι να τους βγάλω το καπέλο κάνοντας έτσι, τα γενέθλια μου ακόμα πιο ευχάριστα. Ελπίζω και εσείς να περάσατε το ίδιο καλά!

Υ.Γ. Με τέτοια ματιά όταν τραγουδάει ο Cairns απορώ πως δεν τον έχουν castάρει σε καμιά ταινία τύπου “The Snatch”….

Therapy? setlist:
Isolation (Joy Division cover)
Stories
Living in the shadow of a terrible thing
Why Turbulence?
Unbeliever
Misery
Rust
Teethgrinder
Epilepsy
Die Laughing
The Buzzing
Before You, With You, After You
Dianne (Hüsker Dü cover)
Turn
Knives
Stop it You’re killing me
Nausea
Meat Abstract
Where Eagles Dare (Misfits cover)
Nowhere
Screamager
Potato Junkie/ I Wanna Be Your Dog (The Stooges Cover)

photos: MindFrame

715

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.