STALA & SO: “Play Another Round”

Αρκετά συμπαθητικοί ακούγονται οι Φιλανδοί Stala & So που αποτελούνται και από πρώην μέλη των Lordi, έχουν ιδρυθεί το 1997 αλλά μόλις τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει αισθητή την δράση τους.  

Με το δεύτερο πόνημα τους που τιτλοφορείται “Play Another Round”, προσπαθούν να επιβληθούν σε ένα ευρύτερο κοινό μιας και ο ήχος είναι αρκετά εμπορικός, όμως δείχνει να τους λείπει το τραγούδι που θα τους εκτινάξει από την ασημαντότητα. Η καριέρα τους άρχισε λίγο ανάποδα αφού πρώτα τους γνώρισε το ασιατικό κοινό λόγω του γεγονότος ότι εκεί προηγήθηκαν οι κυκλοφορίες τους  και μετά  κατόρθωσαν να τους μάθει και το κοινό της Ευρώπη. Το 2011 συμμετείχαν στο φιλανδικό διαγωνισμό στη Eurovision όπου κατάφεραν να αναγνωρισθούν από περισσότερο κόσμο και την ίδια χρονιά ηχογράφησαν το ντεμπούτο τους που ονομάζετε “It Is So”. Ακολούθησε το Ε.Ρ.  “Gimme Five” και η ευρωπαϊκή  περιοδεία με τους Vain τον περσινό Μάρτιο, για να έλθουμε στο  φετινό “Play Another Round” που την παραγωγή έχει αναλάβει ο πασίγνωστος Beau Hill (Ratt, Europe, Alice Cooper, Twisted Sister and Warrant).

Οι συνθέσεις του έχουν μπόλικο άρωμα από την melodic σκανδιναβική σκηνή, ενώ μου θύμισαν και σε κάποιες στιγμές λίγο από Cheap Trick και Glass Tiger. Μου άρεσαν τα “Rock until I’m Done”, “Αll Alone”, “Never Again”, το θαυμάσιο “Pamela” (είναι bonus), ενώ η ακουστική έκδοση του περίφημου “Shot In The Dark” (Οzzy) μάλλον αδιάφορη ακούγεται από την στιγμή που η φωνή του Stala δεν είναι κάτι το ξεχωριστό.

Καταλήγω ότι τελικά οι Stala & So ακούγονται  όπως είπαμε συμπαθητικοί και ειλικρινείς σε αυτό που παίζουν αλλά δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι με ενθουσιάζουν και  παράλληλα δεν έχουν εκείνο το στοιχείο που θα τους κάνει πιο ιδιαίτερους.

481