SECRET ILLUSION

Μετά το “Illusion” του 2011 και τα δύο (!) EP που ακολούθησαν, οι Έλληνες power metallers ετοιμάζονται για το επόμενο μεγάλο βήμα μέσα στο 2013. Ο Φίλιππος, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος της μπάντας, μας δίνει μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα τεκταινόμενα στους Secret Illusion…

Καλησπέρα Φίλιππε! Θες για αρχή να μου δώσεις ένα σύντομο βιογραφικό της μπάντας;
H μπάντα σχηματίστηκε το 2007 από εμένα και τον Χρήστο (Drums). Από τότε έχουμε κυκλοφορήσει ένα promo (Silent voices 2008), δύο EP (Turn back time & Point of no return) και ένα full length album το 2011, το Illusion, το οποίο κυκλοφόρησε απ’ την αγγλική Rising Records. Αρκετά live, αρκετές αλλαγές στο line up… και συνεχίζουμε!


 
Ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιρροές σας;
Κυρίως η μελωδική/power metal σκηνή, απ’ τις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι σήμερα. Για εμένα προσωπικά μεγάλη επιρροή είναι και η κλασική μουσική…πάντα μου άρεσε το συναίσθημα που αφήνει, αυτό το ηχητικό μεγαλείο! Για αυτό και πάντα προσπαθώ να ενσωματώνω στοιχεία της στα κομμάτια των Secret Illusion.
 
Συμφωνείτε πως η ωριμότητα έρχεται στην σύνθεση με την εποικοδομητική αφομοίωση των επιρροών κάθε μουσικού; Αν ναι σε τι βαθμό πιστεύετε το έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα;
Σίγουρα όταν χειρίζεσαι έξυπνα τις επιρροές σου, θα καταφέρεις αργά ή γρήγορα να δημιουργήσεις έναν προσωπικό ήχο, ανεξάρτητα αν θα το κάνεις με επιτυχία ή όχι. Το “Illusion” έχει εμφανέστατες επιρροές, δεν το έκρυψα ποτέ, αλλά δεν πέφτει στην “παγίδα” της αντιγραφής και ακόμα και σήμερα νιώθω πως ήταν ένας ειλικρινής μουσικά και καλός power metal δίσκος! Παρ ‘ όλα αυτά, ο προσωπικός ήχος των Secret Illusion νομίζω πως ακόμα χτίζεται και τα σημάδια θα φανούν πιο καθαρά στην επερχόμενη κυκλοφορία, το 2ο μας album!


 
Το EP μας άνοιξε την όρεξη! Πότε μπορούμε να περιμένουμε το κυρίως πιάτο και τι διαφορές μπορούμε να αναμένουμε;
Το νέο album ετοιμάζεται εδώ και 3-4 μήνες… αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είμαστε στην φάση που ηχογραφώ τις κιθάρες. Οι διαφορές με το Illusion είναι αρκετές! Αρχικά θα υπάρχουν πολλά ορχηστρικά μέρη, κάτι που όπως είπα και παραπάνω μου αρέσει ιδιαίτερα και αυτή η διάθεση φάνηκε και από την ορχηστρική εκτέλεση του Silent voices, που κυκλοφόρησε μέσα στο 2012. Από ‘κει και πέρα, υπάρχουν αρκετά prog στοιχεία, μεγάλες διαφορές στην ενορχήστρωση, όπου έχει γίνει πολύ δουλειά, αλλά και στον ήχο της μπάντας! Παρ’ όλα αυτά το γενικό αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει την «εικόνα» τόσο όσο φαίνεται απ’ τα λόγια μου… ακούγοντας κάποιο από τα καινούργια κομμάτια, θα καταλάβεις εύκολα ότι είναι Secret Illusion. Προσωπικά θεωρώ ότι το νέο υλικό είναι καλύτερο απ’ ότι έχουμε κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα και κάθε φορά που ακούω ένα από τα καινούργια κομμάτια, αυτή η αίσθηση γίνεται όλο και πιο έντονη! Η νέα δουλειά, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα βγει μέσα στο 2013!
 
H συνεργασία με την H.Τσακιράκη πως προέκυψε; Οφείλω να ομολογήσω πως το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα αξιόλογο, υπάρχει προοπτική να την ξανακούσουμε σε κάποια μελλοντική δουλειά σας;
Η Ηλιάνα είναι μια εξαιρετική φωνή, γνωριζόμαστε αρκετό καιρό και πάντα μου έλεγε πόσο της άρεσε το συγκεκριμένο κομμάτι! Όταν λοιπόν αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την διαφορετική εκτέλεση, ήταν η πρώτη που σκέφτηκα και δέχτηκε αμέσως! Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, ηχητικά ίσως το πιο όμορφο κομμάτι της μπάντας μέχρι σήμερα και ίσως στο μέλλον ξανασυναντηθούν οι δρόμοι μας, ποτέ δεν ξέρεις!


 
Ελληνική σκηνή και οικονομική κρίση. Πως βλέπεις το δικό σας μέλλον μέσα σε αυτό το πλαίσιο;
Δυστυχώς πλέον έχω καταλήξει στην εξής άποψη… μια ελληνική μπάντα για να πετύχει χρειάζεται τα εξής: διάθεση, ταλέντο, γνωριμίες, καλές δημόσιες σχέσεις και το βασικότερο, γερό πορτοφόλι! Αυτό ισχύει και για κάποιες χώρες στο εξωτερικό, αλλά αναφέρομαι αποκλειστικά στην ελληνική σκηνή… Αν δεν έχεις κάτι από αυτά, υπάρχει πρόβλημα… αν δεν έχεις όμως το τελευταίο που είναι απαραίτητο, τότε δεν μπορείς να προχωρήσεις παραπάνω! Όσο ταλέντο και αν έχεις, όσο μπαντάρα και να είσαι… τίποτα δεν χαρίζεται πλέον! Εμείς δυστυχώς ανήκουμε στην κατηγορία των συγκροτημάτων με πολύ μικρό μπάτζετ, οι υποχρεώσεις της μπάντας βγαίνουν με μεγάλη δυσκολία και όσο χειροτερεύει η κατάσταση γύρω μας, δεν θα μπορούμε να αντεπεξέλθουμε ούτε και σε αυτές τις βασικές υποχρεώσεις, κάτι που ήδη συμβαίνει τον τελευταίο καιρό και ξέρω πως στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και πολλά ακόμα συγκροτήματα! Το μόνο για το οποίο είμαστε τυχεροί, είναι ότι έχουμε 4-5 άτομα, τα οποία εκτός από συνεργάτες είναι και φίλοι και βοηθάνε την μπάντα από αγάπη για την μουσική της αλλά και για αυτό που κάνουν!
 
Η απήχηση του κόσμου, εντός και εκτός Ελλάδας, ποια είναι στην δουλειά σας;
Το Illusion είχε καλή αποδοχή από πολλές χώρες… θυμάμαι ότι ερχόντουσαν reviews απ’ όλη την Ευρώπη αλλά είχε και σχετική απήχηση στην Νότια Αμερική, σε χώρες γνωστές για την αγάπη τους στο μελωδικό metal! Αυτή η απήχηση φαίνεται και ξεκάθαρα στις επίσημες σελίδες της μπάντας! Παρ ‘ όλα αυτά, με την νέα δουλειά, θέλουμε το κάτι παραπάνω, να ακουστεί το όνομα περισσότερο αλλά να φτάσει και σε νέες αγορές, όπως αυτή της Ιαπωνίας, που πιστεύω είναι κατάλληλη για τον ήχο της μπάντας!


 
Ποιες μπάντες έχετε σε εκτίμηση τόσο από την Ελληνική όσο και από την παγκόσμια σκηνή; Αν είχατε τη δυνατότητα ποια θα επιλέγατε για κάποια περιοδεία;
Απ’ την ελληνική σκηνή σίγουρα τους Firewind και όσα έχουν πετύχει, αλλά και μπάντες όπως οι InnerWish, Suicidal Angels, Wardrum… Υπάρχουν επίσης και πολλές νέες μπάντες που ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει τον πρώτο τους δίσκο, αλλά σίγουρα αξίζουν την τύχη των παραπάνω! Αν ξεχώριζα κάποια θα ήταν σίγουρα οι Wings in Motion! Απ’ την παγκόσμια σκηνή, από πού να ξεκινήσω… σίγουρα οι “παλιοί καλοί” Stratovarius, Symphony X, Royal Hunt, Εdguy / Avantasia, Kamelot, Nocturnal Rites, Sonata Arctica και πολλοί ακόμα! Αν διάλεγα μια από αυτές για να βγούμε περιοδεία μαζί τους, σίγουρα στην παρούσα φάση θα ήταν οι Symphony X!
 
Ευχαριστώ πολύ, οι τελευταίες γραμμές δικές σου για οτιδήποτε θέλεις να αναφερθείς.
Εύχομαι σε όλους να έχουν υπομονή, ηρεμία και να ζουν την ζωή όμορφα και δημιουργικά, όσο ακόμα έχουν την δυνατότητα!

215