THROW THE FIGHT: “The Vault” EP

19 Μαρτίου κυκλοφορεί το νέο EP των Throw The Fight, με τίτλο “The Vault”, συνολικής διάρκειας 13 λεπτών και 20 δευτερολέπτων.

Η μπάντα από τη Μινεάπολη διαπραγματεύεται 4 τίτλους (Years Past, I Know, Brething Circle και My Life In Your Hands) στο γνωστό αμερικάνικο ύφος αλά Nickelback, Cinder Road και Breaking Benjamin.

Όλα τα κομμάτια, μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μη μπορεί κανείς να καταλάβει με πρώτη ακρόαση το κάθε τραγούδι ξεχωριστά. Το μόνο σίγουρο είναι πως όσες φορές και να το ακούσεις, πάντα θα σου θυμίζουν κάποια άλλη μπάντα και αυτό από μόνο του, είναι τεράστιο μειονέκτημα.

Τελείως εφηβικό στυλ, θυμίζει αμερικάνικη παρέα που προσδοκά να γίνει ροκ μπάντα. Φτηνή απομίμηση άλλων συγκροτημάτων (όπως τα προαναφερθέντα) και βαρετοί μέχρι το μεδούλι για τα γούστα μου πάντα. Πέντε ακροάσεις, ήταν υπέρ αρκετές για να κόψω φλέβες ακούγοντάς τους και να αναγκαστώ να ξεθάψω το φτυαράκι μου.

Το επαναλαμβανόμενο μοτίβο, καθιστά τη μουσική τους τόσο κουραστική και άθλια που τραβάει σαν μαγνήτης το δάχτυλό σου, να πατήσει με μίσος το κουμπάκι που λέει Off φωνάζοντας DIE DIE DIE MY DARLING!

Φωνητικά τώρα, παρόλο που ο τύπος κάνει φιλότιμες προσπάθειες να σώσει τη παρτίδα έχοντας όμορφη χροιά, ακούγεται τραγικά μονότονος και στο τέλος φτάνεις να αναρωτιέσαι, τι είναι προτιμότερο να ακούς, τους Throw The Vault ή τη γάτα του γείτονα σε οίστρο;

Μια δεύτερη γενόμενη απορία, είναι ο λόγος ύπαρξής τους, που πέρα από τον προφανή, δηλαδή να βασανίζει τα αφτιά του ακροατή του, δεν βρίσκω κάποιον άλλον. Αποφύγετέ τους, εκτός αν θέλετε με κάποιον τρόπο να επιδιώξετε πονοκέφαλο στους γύρω σας (εσείς φορέστε ωτοασπίδες). Τότε και μόνο τότε συνίσταται ανεπιφύλακτα, δοκιμασμένη συνταγή.

486