WE OWN THE SKY: “The Glass/ Nails” EP

Όταν έρχεται μία δουλειά από ελληνικό σχήμα, η οποία φυσικά δεν ανήκει  στο ποπ-ο-λαϊκό-σκυλάδικο –“έντεχνο” που “λεφτά υπάρχουν”, αναλογίζεσαι πως έχεις να κάνεις με μουσικούς που γουστάρουν αυτό που κάνουν και ακόμα και αυτή την περίοδο που  η ελληνική σκηνή περνά μία “underground”  περίοδο, εμφανίζονται  σχήματα και δουλειές αξιολογότατες, οάσεις εν τη ερήμω, που δεν έχουν να ζηλέψουν σε έμπνευση και δημιουργικότητα σχήματα του εξωτερικού. Και εδώ με μία τέτοιου είδους περίπτωση έχουμε να κάνουμε.

Στο δια ταύτα όμως… We. Own. The. Sky.

Η εγχώρια post-rock πεντάδα, μετά το πρώτο demo της  εν έτει 2011 και συμμετοχές σε live δίπλα σε γνωστά ονόματα της διεθνούς post σκηνής (βλέπε Tides From Nebula, Long Distance Calling etc), μας παραδίδει ένα ΕΡ υπό τον τίτλο The Glass/Nails, αποτελούμενο από έξι κομμάτια (τρία αυτονομημένα και το τριμερές “Α stain of Ink”).

Ξεκινώντας ήδη από το πρώτο κομμάτι, Raindrops and Oceans, το πρώτο single που κυκλοφόρησε από το ΕΡ, αρχίζεις  να χάνεσαι στους ήχους. Προχωρά η ακρόαση, έχεις αφεθεί  και παρασύρεσαι στις μελωδίες, γεγονός που ενισχύεται από την επιλογή μουσικών/παραγωγών για πλήρη απουσία υπερβολής. Λιτοί και απέριττοι, ουσιώδεις.  Η εν λόγω δουλειά λοιπόν αξιοποιεί τη δυνατότητα της μουσικής να ταξιδεύει τον ακροατή  και,  ελλείψει στίχου, όπου εκείνος θέλει  να ταξιδέψει. Το αγαπημένο μου Blue 88, διατίθεται και για δωρεάν download.

To πλήρες υλικό μπορείτε να το ακούσετε μέσω streaming στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://weownthesky.bandcamp.com/album/the-glass-nails-ep
καθώς και να το αποκτήσετε μέσω download με μικρό οικονομικό αντίκρισμα (1€ or more…)

ΥΓ Η παρουσίαση του ΕΡ θα λάβει χώρα το Σάββατο, 23 Μαρτίου στο ΤΩΡΑ Κ44, με δωρεάν είσοδο.

548

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.