ΓΚΡΟΒΕΡ: Ζωντανά στο ΑΝ CLUB στις 23 Μαρτίου

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

23.03.2013
Όταν τo rock – punk δεν γερνάει, δεν σταματά και δεν πεθαίνει ποτέ… έρχεται η στιγμή που οι παλιοί θα κοιτάξουν πίσω και θα θυμηθούν, ενώ οι νέοι θα μάθουν και τότε η ιστορία συνεχίζεται…
ΓΚΡΟΒΕΡ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥ ‘ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ’

είσοδος 8 euros, έναρξη 22:30

Τα φεγγάρια των Γκρόβερ….Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του δίσκου, αν θέλαμε να ήμασταν απόλυτα κυριολεκτικοί και κρεμασμένοι από την πραγματικότητα. Όμως, ευτυχώς, δεν είμαστε. Ούτε εμείς, ούτε το συγκρότημα. Και προσπαθούμε! Αλλά καλύτερα ας εξηγηθούμε.
Μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου του group το 1994, (ο οποίος θα μπορούσε να είναι ο τρίτος ή ο τέταρτος αν αναλογιστεί κανείς πως υπάρχουν από το 1981…) η μπάντα αποφασίζει να αλλάξει συνθετικό προσανατολισμό και να αφήσει οριστικά πίσω του τα αρκετά new wave στοιχεία που υπήρχαν στο ντεμπούτο τους. Έτσι, υιοθετεί περισσότερες καθαρόαιμες ροκ φόρμες με κάποια punk περάσματα στις κιθάρες. Aυτό που κυρίως ήταν οι Γκρόβερ όλη τη δεκαετία του ’80 δηλαδή. Γράφονται αρκετά τραγούδια, τα οποία όμως εκτός από τα live δεν ακούστηκαν πουθενά αλλού, ούτε και φυσικά ηχογραφήθηκαν ποτέ μέχρι τη διάλυσή τους το 1998.
Μετά την επανασύνδεσή τους, το 2005 προτεραιότητα δόθηκε στο υλικό που είχε μείνει ακυκλοφόρητο από τη δεκαετία του ’80. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι “Σκληρές Λέξεις” το 2010. 3 χρόνια έπειτα, ήρθε η σειρά των υπόλοιπων τραγουδιών που γράφτηκαν μέσα στη δεκαετία του ’90 να ηχογραφηθούν και να κυκλοφορήσουν σε LP από την Labyrinth of thoughts, σε συνεργασία με την Wipe out.
Το βινύλιο θα κυκλοφορήσει στα τέλη Φεβρουαρίου σε 500 αριθμημένα αντίτυπα. Τα πρώτα 250 σε λευκό βινύλιο, τα υπόλοιπα σε μαύρο. Όλη η έκδοση  θα συνοδεύεται από cd, καθώς ξεχωριστή κυκλοφορία σε ψηφιακή μορφή δεν πρόκειται να υπάρξει.

Tracklist : Τίποτα δεν θ’ αλλάξει / Φόνισσα Τύχη / Γέννημα θρέμμα / Ξανά / Ο νικητής / Κατακτητές του θέρους / Φαντασία / Η πόρτα της ζεστασιάς / Εμείς / Ψέματα σου λένε / Μια σταλιά η Θεσσαλονίκη

λίγα λόγια για τους Γκρόβερ…
Οι “Γκρόβερ” δημιουργήθηκαν το 1981 στη Θεσσαλονίκη. Στην αρχή σαν τετραμελής μπάντα με τους Περτσινό φωνή, Μιχάλη Πεζηκιανίδη κιθάρα, Αποστόλη Πιλστάλκα μπάσο και Βασίλη Ραγτζή τύμπανα. Το Νοέμβριο του ’82 ηχογράφησαν το πρώτο τους demo, με κιθαρίστα το Μίμη Μπουρμά (ex “Μωβ”), έναν από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες της ελληνικής rock σκηνής ο οποίος “έφυγε” το 1985 σε ηλικία εικοσιτεσσάρων χρονών από τροχαίο. Το ’84 συμμετέχουν στη συλλογή “Διατάραξη Κοινής Ησυχίας” με δύο κομμάτια, έχοντας στην κιθάρα το Θανάση Νικολαίδη (“Yoghurt”,”Lipstick Traces”). Το ’85 το μπάσο και τα φωνητικά αναλαμβάνει ο Αποστόλης Δαδάτσης (“Εκτός Ελέγχου”, “Γκέτο”) και ’87 έρχεται ο κιθαρίστας Στέλιος Τσέλιος. Ακολουθεί μια μεγάλη περίοδος με πολλές ανακατατάξεις μελών και από τη μπάντα περνούν οι Χρήστος ‘Σομετης’ Χαρουτουγιάν (“Μπερκεμπέ”) πλήκτρα, Κώστας Καραγιάννης σαξόφωνο, Αποστόλης Πιστάλκας μπάσο, Τάκης Πόζογλου (“Μπερκεμπέ”) κιθάρα και Δημήτρης Στυλιανίδης μπάσο. Στο τέλος του ’93 η μπάντα σταθεροποιεί τη σύνθεσή της, με τους Περτσινό φωνή, Τάκη Πόζογλου κιθάρα, Στέλιο Τσέλιο κιθάρα, Δημήτρη Στυλιανίδη μπάσο και Λάζαρο Πλιάμπα (ex “Flood Proxies”) τύμπανα και αποδυκνείεται η μακροβιότερη στην ιστορία του γκρουπ, περνώντας σε μια άλλη εποχή μουσικά και δημιουργικά. Το ’94 κυκλοφορούν από τη “Lazy Dοg Records” το ομόνυμο lp. Την άνοιξη του ’98 το γκρουπ διαλύθηκε.
Το Μάρτιο του ’05 μετά από μια πρόσκληση για να παίξουν στη Θεσσαλονίκη, στο βιολογικό μαζί με τους “Εκτός Ελέγχου”, τα γκρουπ ενώνονται και παίζουν τραγούδια και των δύο. Συνέχισαν να δίνουν συναυλίες μαζί σε διάφορες πόλεις της ελλάδας, με τη σύνθεσή τους να είναι Περτσινός φωνή, Αποστόλης Δαδάτσης φωνή και κιθάρα, Γιάννης Κακογεωργίου (ex “Εκτός Ελέγχου”) τύμπανα, Στέλιος Τσέλιος κιθάρα, Τάκης Πόζογλου κιθάρα, Ξενοφών Γρέδης κιθάρα, μπάσο και φωνή, Λάζαρος Πλιάμπας τύμπανα, Θωμάς Πέτρου πλήκτρα, Νίκος Ευθυμιάδης μπάσο και Ηλίας Παπαδόπουλος μπάσο. Τον Απρίλιο του ’10 κυκλοφορούν το cd με τίτλο “Σκληρές Λέξεις” με δεκαεννιά ακυκλοφόρητα κομμάτια της περιόδου ’81-’91 από συναυλίες, πρόβες και κασέτες.

168