BAPTISTS: “Bushcraft”

Στη θέα και μόνο του ονόματος Baptists,  ρίγη πλημμύρισε το κορμί μου και μια απόκοσμη ανατριχίλα απλώθηκε κατα μήκος της ραχοκοκαλιάς μου, καθώς σκέφτηκα “τι κάμμενο ambient/ drone θα’ ναι πάλι τούτο” (συνέβαλλε στα παραπανώ συμπεράσματα και το εξώφυλλο του δίσκου). Όμως,  λέγω όμως… όπως δεν πρέπει να κρίνεις ένα βιβλίο απο το εξωφυλλό του , έτσι δεν πρέπει να κρίνεις και ένα συγκρότημα απο το ονομά του (εκτός κι αν το συγκρότημα λέγεται Necroburburum).

Τι μεγάλη χαρά και ανακούφιση ένιωσα, όταν πληροφορήθηκα από το δελτίο τύπου, πως οι εν λόγω “Βαπτιστές”, δεν είναι μέλη κάποιας αίρεσης που έχει σκοπό τον προσηλυτισμό και την διακόρευση αθώων κορασίδων με την χρήση samples, αλλά ένα πολλά υπόσχομενο hardcore συγκρότημα από το Vancouver του Καναδά.

Οι Baptists λοιπόν, αν και είναι καινούριο συγκρότημα, καθώς μόλις το 2010 σχηματίστηκαν κατάφεραν με την κυκλοφορία του ομώνυμου 7” τους το 2011 και μια σειρά απο συναυλίες να θέσουν τον πήχυ ψηλά και να δημιουργήσουν απαιτήσεις για την πρώτη ολοκληρωμένη κυκλοφορία τους. Απαιτήσεις που ικανοποιούνται και με το παραπάνω με την κυκλοφορία του “Bushcraft” από την Southern Lord .

To “Bushcraft” περιέχει συνολικά 11 συνθέσεις μικρές σε διάρκεια, γεγονός που δεν είναι κατ’ανάγκη αρνητικό, καθώς μπορείς να ακούς τον δίσκο ξανά και ξανά χωρίς να κουράζεσαι. Από το πρώτο track του δίσκου,  μέχρι και το “Abandon” με το οποιό κλείνει, εισπράττεις ακριβώς αυτό που θέλουν και κατάφεραν εν τέλη να μεταδώσουν στον ακροατή  οι Baptists, μια συνεχώς αύξουσα αγωνία και οργή, η οποία κλιμακώνεται κατά την διάρκεια της ακρόασης.

Τα βαλτώδη φωνητικά, τα d-beat σημεία. Τα crust περάσματα, οι βαριές σαν μενιρ κιθάρες, η γεμάτη παραγωγή του Kurt Ballou (Converge), δημιουργούν μια καθόλα αξιοπρεπέστατη, ειλικρινή και δυνατή πρώτη κυκλοφορία. Χωρίς να είναι μιμητές, ακολουθώντας όμως την πεπατημένη των προπατόρων τους και εισάγωντας τα δικά τους προσωπικά στοιχεία που τους ξεχωρίζουν απο  τον σωρό, οι Baptists  αποτελούν μια ανάσα ζωής σε ένα μουσικό  ιδίωμα που αυτοαναπαράγεται.

Hardcore – Woods – Witchunt In Salem                                 
Me likey!!!

427