MASCOT PARADE: “Cause & Effect”

Αμάν, ρε Σουηδία! Δεν με αφήνεις ούτε να ξεκουραστώ. Πάλι εδώ;

Και τι είναι αυτό; Πως διάολο να το περιγράψεις; Ωραίο είναι, αλλά με διαφορετικά ερεθίσματα κάθε δευτερόλεπτο.

Εκεί που νομίζω ότι ακούω μουσικούς επηρεασμένους από τους Deftones, έρχεται το “Lost in Salvation” και θαρρώ πως είναι hidden track του πρόσφατου album των Katatonia. Τα φωνητικά πάλι μου θυμίζουν μελωδικά, ακόμα και των Zak Stevens από τα χρόνια του στους Savatage και ξάφνου γίνεται κάποιος άλλος. Henrik Bringås ονομάζεται ο κύριος και χειρίζεται και μία από τις δύο κιθάρες και τα πάει καλά και στα δύο καθήκοντα του.

Το μουσικό στυλ τους, πραγματικά όπως δηλώνεται και στο δελτίο τύπου, ακροβατεί μεταξύ rock και metal, με συνεχείς αλλαγές των μελωδιών που ξυπνάνε τις αισθήσεις σου και σε κάνουν να δίνει το 100 % της προσοχής σου σε αυτό που ακούς.

Ίσως, να είναι η κρυφή σκοτεινή πλευρά των Deadsoul Tribe ή των Pain of Salvation, αφού εκείνοι έχουν πάρει αντικαταθλιπτικά τριμμένα σε Jameson. Έτσι, κάπως μου ακούγεται το πανέμορφο “Bugs & Hope”.

Όντας ανίκανος να προσδιορίσω ακριβώς τη μουσική τους (και σιγά το σημαντικό να κολλάς ταμπέλες), θα του βάλω στην κατηγορία progressive rock/metal και βρείτε την άκρη μόνοι σας.

Πάντως, αποτελεί κάτι το μοναδικό ηχητικά και είναι ευχάριστο όλες τις ώρες τις ημέρες. Θα του παρακολουθώ στενά. Εσείς;

426

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.