BLODIG ALVOR: “Morkets Frembrudd”

Ένα ακόμα νορβηγόφωνο σχήμα της Indie Recordings έρχεται στο ψηφιακό μου γραφείο για ακρόαση και κριτική.

Έχω πολλάκις πει τη γνώμη μου ότι δυστυχώς κάποιοι καλλιτέχνες μένουν στην απ’ έξω επειδή αποφάσισαν να τραγουδήσουν στη μητρική τους γλώσσα, η οποία ενοχλεί ενδεχομένως τα άμαθα αυτιά του μέσου μουσικόφιλου.

Έτσι δυστυχώς, στο ντούκου θα περάσουν ορισμένοι τους Blodig Alvor (σημαίνει “fucking serious”, όπως ξέρουν οι φίλοι του αγγλικού στίχου), που είναι ένα συγκρότημα με πολύ ενέργεια και “μαχητικότητα”.

Αυτό που παίζουν είναι punk rock με πολλούς rock ‘n’ roll ρυθμούς και ήχο λίγο desert rock, όμορφα και απλά δομημένα τραγούδια με πιασάρικα ρεφρέν, που αν κάνεις τον κόπο να καταλάβεις τι λένε, θα πιάσεις τον εαυτό σου να προσπαθεί να τα τραγουδήσει. Για παράδειγμα το “Start en revolusjon”, που λόγω πολιτικοκοινωνικών συνθηκών στη χώρα μας, θέλω να βγω στο μπαλκόνι μου να το τζαμάρω, ώσπου να σπάσουν τα τζάμια του συντηρητικού μου γείτονα,  ώσπου να βγει και να το τραγουδήσει μαζί μου.

Μέσω της μουσικής τους, οι Νορβηγοί μιλούν πραγματικά σοβαρά και μας το φωνάζουν χορωδιακά στο “Blodig Alvor”.

Τα τύμπανα στην αρχή του album, που παίζουν ρυθμό στρατιωτικό μας προετοιμάζουν για ένα μουσικό ξέσπασμα, το οποίο θα σε κάνει να σηκωθείς από την αντίκα ντιβανοκασέλα σου και να χορέψεις σαν Ούνος.

Μετά την επίθεση των Man the Machetes, η νορβηγική εταιρία μου χαρίζει μία ακόμη όμορφη στιγμή με τους Blodig Alvor.

Προτείνω ακρόαση το λιγότερο. Δε θα χάσετε!

498

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.