DANTE: “November Red”

Τρίτη δισκογραφική απόπειρα για τους Γερμανούς Dante, έπειτα από απουσία τριών χρόνων.

Με συνολική διάρκεια εξήντα ένα λεπτά, μας παρουσιάζουν τις (μόλις!) επτά νέες τους συνθέσεις στο άλμπουμ που διάλεξαν να αποκαλούν “November Red”.

Ας πούμε όμως πρώτα λίγα λόγια για αυτούς πριν περάσουμε στην ανάλυση του, μιας και πολλοί, όπως και εγώ, δε θα τους γνωρίζατε. Ιδρύθηκαν το 2006, από τους Markus Maichel (πλήκτρα) και Markus Berger (κιθάρα/ μπάσο), με τη σύνθεση της μπάντας να συμπληρώνεται από τους Christian Eichlinger (τύμπανα), Alexander Göhs (φωνή) και Markus A. Bader (κιθάρα).

Παρότι Γερμανοί, το ύφος τους ξεφεύγει τελείως από το μοτίβο της χώρας τους (heavy / power)  και αρέσκονται στο είδος του progressive.

Με το βιογραφικό τους να σφύζει από συναυλίες και έχοντας στη πλάτη τους δύο επιπλέον κυκλοφορίες (2008 “The Inner Circle” και 2010 “Saturnine”), υπό τη στέγη της Massacre Records, ο λόγος έρχεται πια στο νέο τους δημιούργημα.
 
Το “November Red”, έχει πολύ προσεγμένη παραγωγή και προσαρμοσμένη στο μοντέρνο στο στυλ της εποχής. Τα κομμάτια του, ξετυλίγονται ένα προς ένα σαν συνολική ενότητα (κυρίως), με τα πλήκτρα σε πρώτη φάση, να δίνουν βροντερό παρόν και να τα χρωματίζουν όμορφα με τη έξυπνη και σωστή τοποθέτησή τους. Οι μεν κιθάρες, άλλοτε να τσακίζουν κοκάλα με τα κοφτά riffs τους και άλλοτε να σοκάρουν με τις φοβερές εναλλαγές στα σόλο και όχι μόνο. Το δε, rhythm section με τη σειρά του, είναι επίσης καλοδουλεμένο και η φωνή, συμπληρώνοντας το team, να ερμηνεύει/ απαγγέλλει άψογα, προσφέροντάς μας ένα άρτιο και δυνατό αποτέλεσμα.

Ταχύτητες, mid tempo, riffs, ατμόσφαιρα, λυρισμός και όλα όσα ζητάει και ο πιο απαιτητικός progressivας, βρίσκονται εδώ.  Παρόλη τη μεγάλη διάρκεια ορισμένων τραγουδιών, δεν είναι εύκολο αν είσαι συγκεντρωμένος, να καταλάβεις το χρόνο τους και έτσι  το στοίχημα με τον εαυτό τους, φαίνεται να το κερδίζουν πανηγυρικά.

Οι οπαδοί του συγκεκριμένου ιδιώματος, σίγουρα θα σας αγγίξει και αξίζει να επενδύσετε. Όσον αφορά τους φίλους των Dream Theater, αναμένεται να τον λατρέψετε. Φοβερή δουλειά!

445