RED ROSE: “On The Cusp Of Change”

Οι Red Rose ιδρύθηκαν  το 2010 στο Ισραήλ.

Το  “Live The Life You’ve Imagined”, που κυκλοφόρησε το 2011 από την Bakerteam Records έλαβε ενθουσιώδεις κριτικές σχεδόν από όλον τον μουσικό internetικό τύπο ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την μπάντα για κάποιες συναυλίες εντός και εκτός των συνόρων τους.

Το ντεμπούτο τους ήταν ένα πραγματικά δυνατό δείγμα ποιοτικού μελωδικού hard rock ήχου με κάποια πιο heavy περάσματα, καθώς επίσης και κάποιες proggy πινελιές. Ομολογώ πως το “Live The Life You’ve Imagined”,  μου άρεσε πολύ και ήμουν περίεργος για το επόμενο τους βήμα.

Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο σήμερα και στο νέο πόνημα του συγκροτήματος με τίτλο “On The Cusp Of Change”. Για ακόμη μια φορά οι Red Rose έχουν για παραγωγό τον  Tommy Hansen και η παραγωγή του άλμπουμ έγινε στα  Jailhouse Studios. Επίσης στο νέο δίσκο συμμετέχει ο Matan Shmuely, ο οποίος είναι γνωστός για τη δουλειά του στους Orphaned Land, στα τύμπανα.

Το “When Roses Faded” είναι το εναρκτήριο κομμάτι, instrumental, και πραγματικά οι Red Rose μας εκπλήσσουν με αυτό το καταπληκτικό και συνάμα μελωδικό άσμα! Η μελωδία συγχρόνως με τα πιο heavy στοιχεία βρίσκονται σε τέλεια αρμονία σε αυτό το τόσο ατμοσφαιρικό κομμάτι! Στο “Chasing Freedom” έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικό μελωδικό hard rock τραγούδι! Ωραία μελωδία, σφιχτοδεμένες ενορχηστρώσεις, πιασάρικο ρεφρέν και ένα φανταστικό σόλο και έχουμε ένα φανταστικό κομμάτι! Το “King Of The Local Crowd” έχει ένα “μοντέρνο” συναίσθημα, ενώ το “Original Sin” κινείται σε  πιο “θεατρικά” metal μονοπάτια. Και φτάνουμε στη κορυφαία στιγμή του δίσκου, στο “Alone In The Night” που πρόκειται για μια εκπληκτική μπαλάντα με εμπνευσμένη μελωδία και φανταστική κιθαριστική δουλειά!

Τα υπόλοιπα τραγούδια του άλμπουμ κινούνται στα ίδια πάνω-κάτω μονοπάτια με το “Seize The Day” να ξεχωρίζει αλλά και το εκπληκτικό “Don’t Believe these tales” που περιέχει πολλά ανατολίτικα-prog στοιχεία.

Συνολικά, πρέπει να πω ότι είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος με αυτή την μπάντα. Το ντεμπούτο τους ήταν πολύ καλό, η νέα τους δουλειά περιέχει αρκετά εντυπωσιακά τραγούδια και σίγουρα δείχνει μια πιο ώριμη και σφιχτοδεμένη πλευρά του συγκροτήματος.

514