IDOLS FOR DINNER: “Tenant of a Declining World”

Δεν θα κολλήσω στο όνομα της συγκεκριμένης μπάντας αλλά για να ξεκινάω την κριτική για τον καινούργιο τους δίσκο με αυτό, καταλαβαίνετε ότι δεν μου έκανε και την καλύτερη εντύπωση.

Idols for Dinner ονόμασαν την μπάντα τους οι κύριοι και κάνουνε την πρώτη δισκογραφική τους απόπειρα και την είσοδο τους στην metal κοινότητα με τον δίσκο “Tenant Of A Declining World”. Οι εν λόγω κύριοι λοιπόν, μας έρχονται από την Γαλλία (που τώρα τελευταία ξεπετάγονται πολύ καλά και ενδιαφέροντα πράγματα) και παίζουν death metal με τις κλασικές πλέον core επιρροές.

Ξεκινώντας ο δίσκος δεν σου αφήνει και την καλύτερη εντύπωση μια και η παραγωγή είναι κάπως “ρηχή” και μουντή αλλά και το όλο παίξιμο φαίνετε κάπως ερασιτεχνικό. Τελικά μετά από αρκετές ακροάσεις κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το “Tenant Of A Declining World” είναι αρκετά συμπαθητικό. Γιατί, και παντρεύουν την σουηδική μελωδικότητα και το brutal death αρκετά επιτυχημένα και δεν κουράζουν με το τεχνικό παίξιμο και τις πολλές αλλαγές.

Όσοι γουστάρετε μπάντες όπως οι All Shall Perish και The Black Dahlia Murder είμαι σίγουρος πως θα βρείτε κάτι αξιόλογο εδώ πέρα. Ξεχώρισα τα “Perpetual Decline” και “Scarlet” ως τα καλύτερα αν και εντυπωσιάστηκα επίσης από την ποικιλομορφία και της απότομες αλλά άριστες αλλαγές από brutal death σε πιο μελωδικά μονοπάτια του “Mask Of Sorrow”.

Γενικά οι Idols for Dinner δείχνουν ότι έχουν όλες τις δυνατότητες να παρουσιάσουν κάτι πολύ καλύτερο στο μέλλον. Για αρχή το “Tenant Of A Declining World” είναι αρκετό για να σου αποσπάσει την προσοχή και να σε κάνει να ασχοληθεί μαζί τους. Βγάζουμε έξω την εισαγωγή και ένα instrumental με ακουστική (μάλλον άκυρο) κάπου στην μέση και έχουμε να κάνουμε με έξι μόλις κομμάτια μελωδικού τεχνικού death-core που αξίζει μια ευκαιρία. Λίγο να προσέξουν την παραγωγή και οπωσδήποτε να βελτιώσουν τα φωνητικά και τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα.

481

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.