SWITCHBLADE live στην Αθήνα

Η Catch The Soap παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους



Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου @ six d.o.g.s, Αθήνα (facebook event page)

Opening act: Omega Monolith

Είσοδος: €12 (περιορισμένα εισιτήρια στο eventbrite) | €15 (προπώληση/ταμείο)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Σημεία προπώλησης
Tickethouse (Πανεπιστημίου 42-εντος στοάς, Αθήνα) | Soundeffect Records (Ζαΐμη 30, Εξάρχεια)
Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια) | switchblade2013-ath.eventbrite.com



Η πολύχρονη μουσική πορεία των drone πρωτοπόρων Switchblade αποτελεί μια μοναδική περίπτωση μουσικής εξέλιξης: από τις post-hardcore εκρήξεις των πρώιμων εγχειρημάτων τους έως την doom μινιμαλιστική ακρότητα της ώριμης δισκογραφίας τους, αποδομούν επί 15 χρόνια τη μουσική του φόρμα σε ένα καθεστώς διαρκούς, μεθοδικής ηχητικής αναζήτησης.

Δημιουργημένοι στην Σουηδία το 1998, ξεκινούν τη μουσική πορεία τους ως ένα 2-bass κουαρτέτο. Με μια πρωτόλεια post-hardcore προσέγγιση και ένα σαρωτικό attitude, ολοκληρώνουν με τη βοήθεια του Pene Gunnerfelt και Anders Ekström των Fireside και Breach τις πρώτες τους κυκλοφορίες. Ύστερα από ένα split με τους Cult of Luna και μερικά φρενήρη EP’s όμως, θα γοητευτούν από τη μινιμαλιστική λογική της άκρατης εκτελεστικής απλοποίησης.

Στις προσταγές του νέου μουσικού οράματός τους, ξεκινούν μια διαδικασία διαρκούς και προοδευτικής επανεφεύρεσης του ύφους και του line up τους, ορίζοντας παράλληλα με κάθε τους δίσκο καινούρια όρια στον μοντέρνο σκληρό ήχο. Με μια μεγάλη σειρά κυκλοφοριών (όλες ατιτλοφόρητες), οι Switchblade έδωσαν σταδιακά μορφή σε έναν ήχο ακραίο, στα όρια της μουσικής συνέπειας. Ερεβώδη tempo, στρυφνές χροιές και αντι-μουσικές συνθέσεις: όλα μαζί συνθέτουν έναν ήχο απειλητικό και συντριπτικό, έναν προσωπικό, αναγνωρίσιμο ήχο που σπρώχνει τα όρια των doom συμβάσεων – αναδεικνύοντάς τους τελικά ως μία από τις πιο ριζοσπαστικές μπάντες των 00s, πλάι σε σχήματα όπως οι Khanate και SunnO))).

Με την κυκλοφορία του έκτου και καλύτερου δίσκου τους να έχει κερδίσει μια απρόοπτη υποψηφιότητα για Grammy, οι extreme drone doom πρωτοπόροι Switchblade πραγματοποιούν το μινιμαλιστικό όραμά τους στο απόλυτο: ως ντουέτο κιθάρας/drums και εξασφαλίζοντας σπουδαίες guest συμμετοχές με τα μεγαλύτερα ονόματα της Σουηδικής metal σκηνής – Per Wiberg (Opeth, Spiritual Beggars, Candlemass) στο hammond και The Cuckoo (Terra Tenebrosa), David Johansson (Kongh) και Lord Seth (Katatonia) στα φωνητικά, οι Switchblade συνθέτουν ένα heavy προοδευτικό δημιούργημα σε διαστάσεις και ρυθμούς φυσικών φαινομένων.

Τη Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, το συντριπτικό low end και οι μονολιθικές, ερεβώδεις συνθέσεις των Switchblade θα αντηχήσουν στη σκηνή του six d.o.g.s, σε μια ανεπανάληπτη συναυλιακή στιγμή.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Omega Monolith, μία μπάντα που γνωρίσαμε ως opening act στη πρόσφατη συναυλία των Conan και έκλεψε τις εντυπώσεις. Επίσης duo, έχουν επιτελέσει μέλη ηχηρών ονομάτων της αργόσυρτης underground σκηνής όπως οι Violet Vortex, Tenderness Of Wolves και Noiselust μεταξύ άλλων. Θα υπάρχει διαθέσιμη και η ντεμπούτο κυκλοφορία τους “Black Campaign” σε κασέτα, την οποία μπορείτε να ακούσετε/παραγγείλετε στη σελίδα τους στο bandcamp.

Links
switchblade.se | Switchblade @ facebook | Switchblade @ bandcamp
Omega Monolith @ facebook | Omega Monolith @ bandcamp

www.ctsprods.com | www.sixdogs.gr

132