Οι The Business στην Αθήνα στις 9 Φεβρουαρίου

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

Οι The Βusiness σχηματίστηκαν το 1979 στο νότιο Λονδίνο, παίζοντας punk rock. Μέτα από την εμφάνιση τους σε δυο συλλογές, κυκλοφορούν το 1981 το πρώτο τους single “Harry May”, που κατάφερε να φτάσει στο Νο. 13 του UK Indie chart. Οι Business ήταν από εκείνα τα συγκροτήματα που στάθηκαν ενάντια στο ρατσισμό και τον πολίτικο εξτρεμισμό λαμβάνοντας μέρος στο “Oi Against Racism and Political Extremism…But Still Against the System” tour.
Ακολούθησαν διάφορες αλλαγές στην σύνθεση τους ,μέχρι να ηχογραφήσουν το “Smash the Discos” EP(1983),για να ακολουθήσουν οι ηχογραφήσεις για το πρώτο τους full length album που επρόκειτο να έχει τίτλο “Loud,Proud and Punk”.
Μέτα από διαφωνίες μεταξύ της δισκογραφικής εταιρείας τους,Secret, και του studio, τα master-tapes της ηχογράφησης ‘χάθηκαν’, με αποτέλεσμα να ξαναντιγραφόσουν το album, το οποίο τελικά κυκλοφόρησε με τίτλο “Suburban Rebels”. Η δισκογραφική εταιρεία τους,η Secret, έκανε πάλι remix στο album,χωρίς να το γνωρίζει το συγκρότημα, περιορίζοντας έτσι στο ελάχιστο το budget του promotion για το “ Suburban Rebels” ενώ τα οικονομικά της ίδιας της εταιρείας ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Μέσα άπαυτο το άσχημο κλίμα οι Business αποφασίζουν να το διαλύσουν.
Θα επανέλθουν το 1985 με το LP “Saturday’s Heroes” και την περιοδεία Drinking and Driving (η επωνυμία του tour προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από τις tabloid εφημερίδες). Το 1986 ο μανατζερ του συγκροτηματος,Pryor, μαζί με το μέλος των Business, Brennan, ιδρύουν την δισκογραφική Link Records,οποί οι Business θα κυκλοφορήσουν το album ”Welcome to the Real World” (1988) και το “In and Out of Business” (1990),καθώς και το single “Do a Runner” (1988).
Ακολουθεί η διάλυση του συγκροτήματος για ακόμα μια φορά, μέχρι το 1992 οποίοι καλούνται να εμφανιστούν στο Benefit Concert για τον Bobby Moore (παλαίμαχο παίκτη της West Ham Utd. και αρχηγό της εθνικής ομάδας της Αγγλίας το 1966 όταν κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο).
Το 1994 κυκλοφορούν το “Keep the Faith” (Century Media) και ακολουθουν τα album “ The Truth,the Whole Thruth and Nothing but the Truth” (1997,Taang! Με παράγωγο τον Lars Frederiksen από τους Rancid), “No Mercy For You” (2001,Burning Heart), “Under the Influence” (2003,Rhythm Vicar), “Hardcore Hooligan” (2003,Burning Heart), “Doing the Business” (2010,Sailor’s Grave).
Η δημοτικότητα του συγκροτήματος συνεχίζει να αυξάνεται συνεχώς με περιοδείες στην Ευρώπη,Αμερική,Ασία και Αυστραλία. 

Οι The Business θα εμφανιστούν στην σκηνή του Seven Sins club, το Σάββατο 9 Φεβρουάριου 2013. Μαζί τους οι Ten Beers After .
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00, τιμή εισιτηρίου: 18e .

43