DARKTHRONE: “The Underground Resistance”

Πάνε επτά πλέον χρόνια από τότε που οι Nocturno Culto και Fenriz προχώρησαν σε μια κίνηση απολύτως φυσιολογική για εκείνους και ιδιαίτερο σοκ για τη πλειοψηφία των ακροατών τους. Πρόκειται για τη μεταπήδηση από το black metal, ιδίωμα στο οποίο διέπρεψαν πριν από 20 πλέον χρόνια, στο heavy metal και το punk. Πράγμα για το οποίο βέβαια υπήρχαν σημάδια από πολύ πριν.

Από τη νέα αυτή εποχή λοιπόν έχουν περάσει επτά χρόνια και το “The Underground Resistance” είναι η κατάθεση του πιο ενδιαφέροντος vocal album μέσα σ’ αυτό το διάστημα. Τα δύο μουσικά μυαλά των Darkthrone, δύο ξεχωριστές περσόνες – πρωταγωνιστές πολλών fan debates, αποφάσισαν να απελευθερωθούν ακόμα περισσότερο μ’ αυτό το δέκατο πέμπτο εγχείρημα τους. Έτσι, όσο απρόβλεπτο κι αν φαίνεται μετά από τόσα albums, το νέο LP των Νορβηγών είναι το πιο φιλόξενο ως προς το εύρος των φωνητικών του.

Η μουσική είναι ίσως η καλύτερη Darkthrone της κατηγορίας του speed metal με punk ιδέες. Μάλιστα οι συνθέσεις είναι τόσο καλές που διαφοροποιούνται ακόμα περισσότερο από τη black εποχή του συγκροτήματος. Κάτι που σημαίνει πως έχει μεγάλες πιθανότητες να συγκινήσει τους οπαδούς που είναι paused στο “Sardonic Wrath”. Η παραγωγή του δίσκου, σαν συμπλήρωμα των άνωθεν, έρχεται να φανεί απλή και αρκετή για να αποτελέσει το “The Underground Resistance” ένα πλήρες καλό album.

Μπορεί το “πολύ” κοινό να μην ανακτήσει ποτέ ξανά την ανυπομονησία ενός επερχόμενου Darkthrone δίσκου. Αυτό δεν σημαίνει την επίσκεψη του Αρμαγεδδών στις τάξεις των Νορβηγών που καταφέρνουν να μην κουράσουν με το album νούμερο 15 τους.

556