HORISONT: “Second Assault”

Εκεί στη Σουηδία, μάλλον έχουν βρει τρόπο να φτιάχνουν vintage ναρκωτικά και παίρνουν τα ίδια που έπαιρναν οι Black Sabbath, οι Blue Cheer, οι Wishbone Ash, Uriah Heep, Graveyard, Witchcraft και Horisont. Και πολλά άλλα! Αν το όνειρο σου είναι να αναβιώσεις τη δεκαετία του 70, εδώ έχεις ένα ακόμα soundtrack.

Μετά το “Två sidor av horisonten”, οι Σουηδοί  Horisont επιτίθενται για δεύτερη φορά με το “Second Assault”.

Το δισκάκι ξεκινάει περίφημα με το “Time warrior”, που θυμίζει το κλίμα που είχε και το πρώτο album το συμπατριωτών τους Witchcraft και σε βάζει αμέσως στο κλίμα της εποχής που αναβιώνει το ύφος της παραγωγής, η οποία έγινε επί τούτου retro.

Ναι, ναι, θα αφήσω το μαλλί φουντωτό και αχτένιστο αξυρισιά ατημέλητη, πουκάμισο ανοικτό μπροστά, σακάκι εφαρμοστό στη μέση και παντελόνι καμπάνα. Θα προσπαθήσω να μοιάσω όσο γίνεται με τον Tony Iommi και θα ξαναπατήσω το repeat, όταν τελειώσει.

Θα νομίσω ότι ακούω για πρώτη φορά την κομματάρα, “Road to Cairo” και θα ταξιδέψω μαζί τους στη χώρα των Φαραώ (δεν μιλώ για τα δολώματα ψαρέματος).

Λατρεύω έντονα αυτόν τον ήχο και ευτυχώς υπάρχουν πολλά τέτοια όμορφα συγκροτήματα να τον αποτυπώνουν τόσο άψογα, όσο οι Horisont.

Μέχρι και κάτι τύπου μπαλάντας υπάρχει στο “Second Assault”. Το “Crusaders of Death” είναι ένα όμορφο low-tempo κομμάτι, που σε χαλαρώνει προς στιγμήν και σε ενθουσιάζει με το εκπληκτικό του ρεφρέν.

 Στα αλήθεια, μάγκες, μου άφησε την εντύπωση ότι βρήκα στο πατάρι, έναν παλιό σκονισμένο βινύλιο του ροκά πατέρα μου και δεν μπορούσε να τελειώσει καλύτερα από το “Thunderflight”.
Awesome, baby! που λέει και ο Βαγγέλης Ιωάννου.

529

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.