110- Spoken Words

Ουστ 2012…

Όχι πως περιμένω κάτι καλύτερο από το 2013, αλλά μιας και είχαμε γιορτές, οφείλω να είμαι πιο αισιόδοξος… (χόου χόου χόου)

Και επειδή παντού φιγουράρουν λογής λίστες (“τα καλύτερα album για το 2012”, “τα πρόσωπα της χρονιάς που πέρασε”, “Λαγκάρντ” κτλ), λέω να παραθέσω άλλη μια λίστα με τι καλύτερες “ατάκες” που ειπώθηκαν στο Rockway τη χρονιά που πέρασε από ένα μέρος όσων είχαμε την τιμή να πάρουμε συνέντευξη…

Χωρίς πολλά πολλά λοιπόν, η κεντρική επιτροπή της στήλης (δηλαδή εγώ), επέλεξε 20 φράσεις που αξίζει να τις ξαναθυμηθείτε:

20. “Δεν έχω σκοπό να σταματήσω ποτέ την σύνθεση… είναι αναγκαίο για μένα, με κάνει να νιώθω καλά!” (Christos Nikolaou- MYTHODEA)

19. “Πηγαίνω συχνά σε ένα εστιατόριο εδώ κοντά με ελληνική κουζίνα, οπότε έχω μάθει εκφράσεις του τύπου “το λογαριασμό παρακαλώ”, “καλή όρεξη” και “γεια μας”! Ξέρω επίσης το “μαλάκας”, όπως και το “γαμάς”!” (Axel Rudi Pell- AXEL RUDI PELL)

18. “Πάρτε πίσω το Βυζάντιο και επαναφέρετε την αυτοκρατορία σας. Ζήτω η Ελλάδα!” (Varg Vikernes- BURZUM)

17. “Προφανώς και μεγάλωσα ακούγοντας βασικά AC/DC, θυμάμαι πως τη πρώτη φορά που άκουσα το “Ηells Bells“, όλα άλλαξαν μέσα μου…” (Nick Maeder- GOTTGARD)

16. “Θα έλεγα ότι είμαστε μια “Loud Heavy Rock Band”. Σίγουρα δεν θα μας χαρακτήριζα ως μία metal μπάντα. ” (John Sherman- RED FANG)

15. “Προσωπικά πιστεύω πως όταν ένα συγκρότημα βγάζει ένα άλμπουμ ίδιο με τα προηγούμενα, καταντάει βαρετό και οδηγείται καλλιτεχνικά σε τέλμα.” (John Leven- EUROPE)

14. “Ο λόγος που έφυγα ήταν η οικονομική κρίση που όμως στην Ελλάδα ουσιαστικά είναι πολιτική και ηθική. Τεράστια διαφθορά, τεράστια ηθική εξαθλίωση. Μας κυβερνούν απατεώνες και προ­δό­τες και το χειρότερο είναι ότι ο κόσμος δεν αντιδρά…” (Alex Balakakis- HANNIBAL)

13. “Δεν είμαι κατά της τεχνολογίας. Βλέπω τις δυνατότητες που έχει, αλλά βλέπω και τις απαίσιες χρήσεις της…” (Kent Stump- WO FAT)

12. “έχουμε φτάσει στο σημείο να βγάζουμε album πιο πολύ ως κράχτη, για να έχουμε λόγο να πάμε σε περιοδεία. Έσοδα από τους δίσκους δεν υπάρχουν πια, εκτός και εάν μιλάμε για κάποια μεγάλη μπάντα!” (Vinny Appice- KILL DEVIL HILL)

11. “Φοβάμαι πως το soundtrack της αποκάλυψης, μάλλον θα είναι ήχοι ταμειακών μηχανών, εξατμίσεων, και θα ελκύεται πιο πολύ από ποτέ, από την  ευκολία, τα realitys και τα κατευθυνόμενα media…” (Hamish Glencross- MY DYING BRIDE)

10. “Παίξε με αγάπη και πάθος και τότε οι άνθρωποι θα ακούσουν την μουσική σου!” (Rony Eriksson- MY BROTHER THE WIND)

09. “Ας σπρωχτούμε κι όπως πέσουμε!” (Argy- NIGHTSTALKER)

08. “Μπορεί να είσαι ο πιο γρήγορος  κιθαρίστας ή να έχεις το πιο βαρύ ήχο ως συγκρότημα, αν όμως τα κομμάτια σου δεν μείνουν αξέχαστα τότε δεν θα έχεις μία μεγάλη πορεία…” (Dave Meniketti- Y&T)

07. “Προσπαθώ να μην έχω αξίες. Προσπαθώ να είμαι όσο περισσότερο χωρίς ηθική μπορώ, γιατί η ηθική είναι το πρώτο βήμα προς τη σκλαβιά…” (Selim- The Devil’s Blood)

06. “Η ελληνική σκηνή μου φαίνεται ήπιε πολλά τσιγάρα τα τελευταία χρόνια! Δεν εξηγείται αλλιώς. Είμαστε και λίγο Αμερικανάκια από την φύση μας, βγήκε και το “Blast Tyrant” των Clutch… Ε, καταλαβαίνεις δεν ήθελε και πολύ…” (Dimitris K.- MAHAKALA)

05. “Η ελεύθερη πληροφορία έχει γεννήσει άπειρες μπάντες και συνάμα άπειρες προσδοκίες. Ο μέσος ακροατής βομβαρδίζεται από παντού και κάπου χάνει τη μπάλα, οπότε καταλήγει σε 10-20 νέες μπάντες, τις οποίες θα ακούσει εν καιρώ, αλλά δε θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με παραπάνω από 1-2…” (Andreas- SERENITY BROKEN)

04. (στην ερώτηση “Γιατί πρέπει κάποιος να ακούσει το καινούργιο άλμπουμ των Orange Goblin;”) “Γιατί είναι γαμάτο!” (Joe Hoare- ORANGE GOBLIN)

03. “Και μια μαϊμού να βάλεις να μάθει κάτι, θα το κάνει σε κάποια φάση. Όλοι μπορούν να μάθουν να κουνάνε γρήγορα τα δάχτυλά τους. Το ταλέντο όμως παίζει ρόλο στη σύνθεση! Το να είσαι φοβερός “εκτελεστής” δε λέει κάτι απαραίτητα, εάν δε μπορείς να γράψεις ένα τραγούδι. Και από την άλλη, μπορεί να είσαι θεόκουλος και να συνθέτεις κομματάρες!” (Gus G- FIREWIND)

02. “Βλέπω δυστυχώς  μπάντες ανύπαρκτες, να ποστάρουν σε σημείο αηδίας τα video τους από εδώ και από εκεί για να κερδίσουν views, λες και αυτό θα τους κάνει καλύτερη μπάντα. Πλέον στα videos με τα λιγότερα views βρίσκω και περισσότερη ποιότητα…” (Manthos- TARDIVE DYSKENISIA)

01. (αναφερόμενος στην υπερπληθώρα “ειδησεογραφικών” metal sites παγκοσμίως) “Έχει φανεί ποιοι είναι οι καλαμπουρτζήδες copy-paste του Blabbermouth που το κάνουν για να γίνουν και αυτοί “κάτι” στην metal κοινωνία και ποιοι δίνουν αγώνα για κάτι καλύτερο…” (Bob Katsionis- BOB KATSIONIS, FIREWIND, OUTLOUD)

819

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.