LIONVILE: “II”

Οι Lionville επιστρέφουν για να μας προσφέρουν μια ακόμη φανταστική μελωδική ροκ κυκλοφορία!

Η all-star  μπάντα που το 2011 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της και ήταν μεταξύ των κορυφαίων άλμπουμ σε κάθε μελωδικό site/ webzine είναι και πάλι εδώ με το δεύτερο τους πόνημα που τιτλοφορείται “II”.

Οι Ιταλοί super stars αποτελούνται από τον τραγουδιστή / κιθαρίστα Stefano Lionetti, τον γνωστό και μη εξαιρετέο πληκτρά Alessandro Del Vecchio, τους Alessandro Mori και Lars Safsund (Work Of Art) και φυσικά, τον πολύ ταλαντούχο Pierpaolo Monti! Επίσης συμμετέουν οι Anna  Portalupi (Hardline), Mario Percudani (Hungryheart), Robert Sqll, Sven Larsson, Bill Champlin και Joe La Viola, μεταξύ άλλων.

Το άλμπουμ κινείται στα ίδια, με το ντεμπούτο, ασφαλή μουσικά μονοπάτια που σημαίνει όμορφες μελωδίες, δυνατές ενορχηστρώσεις, πιασάρικα τραγούδια και υπέροχες ερμηνείες! Προσωπικά, το ντεμπούτο τους ήταν και θα είναι μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες στην συγκεκριμένη μουσική σκηνή κατά την τελευταία δεκαετία. Έτσι, περίμενα αγωνιωδώς αυτή την συνέχεια και το τελικό αποτέλεσμα δεν με απογοήτευσε καθόλου! Άλλωστε με μια τόσο δυνατή ομάδα μουσικών είναι δύσκολο κάτι να πάει στραβά!

Το “All We Need” είναι το εναρκτήριο κομμάτι και αποτελεί το καλύτερο ορεκτικό για το τι ακολουθεί στην συνέχεια! Φανταστικές  αρμονίες και μελωδίες τέλεια εναρμονισμένες μεταξύ τους  με μια up-tempo αίσθηση και ένα κολλητικό ρεφραίν! Το “Another Day” έχει ένα πιο μοντέρνο rock συναίσθημα, ενώ το “Higher”, στο οποίο συμμετέχει στα φωνητικά καθήκοντα και ο Bill Champlin, αποτελεί  ένα από τα highlights του άλμπουμ. Κλασικό AOR άσμα με εκπληκτικές φωνητικές ερμηνείες και δυνατή κιθαριστική δουλειά! Το “No Turning Back” είναι μια πολύ συναισθηματική μπαλάντα και το “All This Time” είναι ένα ακόμη δείγμα ποιοτικού AOR! Είναι ένα από αυτά τα τραγούδια που απλά σε κάνει να νιώθεις όμορφα με τις ωραίες του ενορχηστρώσεις και την καταπληκτική μελωδία του! Ακούστε επίσης τα “Next To Me”, “Waiting For A Star To Fall” και “One In A Million”.

Συνολικά πρόκειται για μια καλοδουλεμένη δουλειά από τους LIONVILLE. Δεν μπορώ να πω αν αυτό είναι καλύτερο από το ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας, αλλά το σίγουρο είναι ότι το “II” αποτελεί ένα από τα highlights για την φετινή melodic rock / AOR σκηνή. Υπέροχες μελωδίες, καταπληκτικές αρμονίες, καλογραμμένα τραγούδια, πολύ καλές ερμηνείες και μια σφιχτοδεμένη παραγωγή είναι τα συστατικά της νέας κυκλοφορίας των LIONVILLE.

1039