TANGO DOWN: “Identity Crisis”

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω αυτή την κριτική λέγοντας ότι το τελευταίο άλμπουμ της μπάντας, “Damage Control” συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αγαπημένα μου άλμπουμ όλων των εποχών!

Πομπώδης ήχος, απίστευτα κιθαριστικά riffs και solos,  πιασάρικα ρεφρέν να τα σιγοτραγουδάς για μέρες και μια τεράστια παραγωγή!

Οι Αμερικανοί λοιπόν hard rockers επιστρέφουν με νέο τραγουδιστή, τον David Reece (Bangalore Choir, Accept), αλλά με το ίδιο πάθος να μας προσφέρει ένα ακόμη σπουδαίο άλμπουμ! Το “Identity Crisis” συνεχίζει από εκεί που το “Damage Control” σταμάτησε. Για την ακρίβεια ο δυνατός Αμερικάνικος ήχος είναι εδώ, τα σφιχτοδεμένα τραγούδια, τα έξυπνα ρεφραίν, η απίστευτη κιθαριστική δουλειά του Scott Miller είναι και αυτά εδώ έτοιμα να μας προσφέρουν έναν σπουδαίο δίσκο! Ο David Reece είναι σε μεγάλα κέφια και οι ερμηνείες του θυμίζουν τις ένδοξες μέρες του στους Bangalore Choir! Το άλμπουμ έχει έναν 80s, 90s, ήχο και φέρνει μνήμες από μια άλλη ένδοξη εποχή.

Το “Crying To Me” που ξεκινάει το άλμπουμ είναι απλά τέλειο και ότι καλύτερο για να μας συστήσει τους νέους Tango Down. To riff είναι δολοφονικό, και η ερμηνεία του David Reece πίστευτη! Συνεχίζουμε με το “Alone” το οποίο αποτελεί ένα από τα κορυφαία τραγούδια του δίσκου! Φοβερή μελωδία, πολύ ωραίο σολάρισμα και μελωδικότατα πλήκτρα εναρμονισμένα πλήρως με το τελικό αποτέλεσμα. Το “Blame” είναι ένα πιο εμπορικό κομμάτι με την κιθάρα του Scott Miller να οργιάζει! Και αν οι Whitesnake  είχαν το “Here I Go Again” οι Tango Down μας προσφέρουν τον απόλυτο poser ύμνο του 2012 που ακούει στο όνομα “Corners Of My Mind”. Φανταστικό ρεφραίν, σφιχτοδεμένες ενορχηστρώσεις και γενικά τα πάντα σε αυτό το τραγούδι είναι τέλεια! Το “Back To Life” είναι ένα πολύ καλό mid-tempo / power μπαλάντα με μια πολύ ωραία μελωδία.

Κλείνοντας αυτήν την κριτική έχω να πώ πως το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι από τα καλύτερα που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια από την συγκεκριμένη σκηνή (U.S. Hard Rock/ Hair Metal). Μελωδίες, όμορφες ενορχηστρώσεις, τραγούδια που σε κολλάνε στον τοίχο, παθιασμένα φωνητικά, κιθαριστικό παίξιμο βγαλμένο από την δεκαετία των 80’s (πραγματικός guitar hero) και μια σφιχτοδεμένη παραγωγή!! Απλά αγοράστε το!

481