SNAKECHARMER: “Snakecharmer”

Η νέα χρονιά ξεκινά με ήχους από το παρελθόν…

Όμορφες classic και μελωδικές αναμνήσεις μας προσφέρουν οι SNAKECHARMER με το ομότιτλο ντεμπούτο άλμπουμ τους.

Το συγκρότημα αποτελείται από δύο θρυλικές hard rock καραβάνες, τον κιθαρίστα Micky Moody και τον μπασίστα Neil Murray, οι οποίοι έχουν διατελέσει μέλη των WHITESNAKE, την εποχή που δεν είχε αρχίσει τα κομμωτήρια ο Coverdale. To γκρουπ συμπληρώνεται από την υπέροχη φωνή του Chris Ousey (Heartland), τον κιθαρίστα Laurie Wisefield (Wishbone Ash), τον κημπορντίστα Adam Wakeman (Ozzy Osbourne) και τον ντράμερ Harry James (Thunder, Magnum).

Σίγουρα ο δίσκος έχει άρωμα από εκείνη την περίοδο των Whitesnake όπου το θρυλικό πλέον συγκρότημα γινόταν γνωστό με τραγούδια όπως τα “Here I Go Again”, “Fool For Your Loving”, “Don’t Break My Heart Again”, “Ready An’ Willing” και “Ain’t No Love In The Heart Of The City”. Οι συνθέσεις όμως του δίσκου έχουν και πολύ χρώμα από Free & Bad Company και σε αυτή την κατεύθυνση βοηθά και η ερμηνεία του Chris Ousey μιας και το blues συναίσθημα συνδυάζεται αξιέπαινα με το classic rock των seventies. Βέβαια δεν λείπουν και οι Foreigner αναφορές με το “Stand Up” που νομίζεις ότι είναι κάποιο ξεχασμένο track από το “4”. Η κιθάρα του αγαπημένου μου Micky Moody  κάνει ξανά τα μικρά γουστόζικα κολπάκια της με χαρακτηριστικά τα κομμάτια “A Little Rock & Roll” και “My Angel” αλλά και το εξαιρετικό “Cover Me In You” ενώ τα γεμίσματα των πλήκτρων Adam Wakeman είναι άκρως πετυχημένα.

Το τραγούδι που κερδίζει τις εντυπώσεις και ξεχωρίζει είναι το αργόσυρτο “Falling Leaves” όπου αναδεικνύεται όλο το ζεστό feeling και το πάθος της μπάντας.

Οι λάτρεις του all time classic βρετανικού hard rock θα ικανοποιηθούν από τον συγκεκριμένο δίσκο αν και θα ήθελα να είχαν λίγο παραπάνω ροκ ένταση και δυναμισμό οι συνθέσεις των SNAKECHARMER.

481