BLACK ROSE: “Turn On The Night”

Η ιστορία των Black Rose ξεκινάει στις αρχές των 90’s στην Fagersta της Σουηδίας. Έπειτα από αρκετές αλλαγές στα μέλη της μπάντας η επίσημη πρώτη κυκλοφορία ήρθε το 1993 με το album “Fortune Favours The Brave”.

Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή, αφού οι τεράστιες μουσικές αλλαγές δεν επέτρεψαν σχετικά άγνωστες μπάντες του τότε να “κρατηθούν” και να βγουν παρά έξω, με τους Black Rose να αρκούνται στην τοπική Σουηδική αγορά.

Το 2001 κατάφεραν να βρουν δισκογραφική εταιρεία και να κυκλοφορήσουν το ομότιτλο cd τους. Το “Explode” ήρθε το 2004 και κατάφερε να “κεντρίσει” το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής λαμβάνοντας πολύ καλές δισκοκριτικές. Έπειτα από κάποιες αλλαγές στο line-up τους και αρκετές ζωντανές εμφανίσεις με μεγάλα ονόματα όπως οι Fate, The Poodles και οι Pain Of Salvation, οι Black Rose επιστρέφουν με το καινούριο τους πόνημα ελπίζοντας να κάνουν το μεγάλο βήμα και να καταξιωθούν μετά από τόσα χρόνια!

Το τραγούδι που ανοίγει το άλμπουμ, “My Enemies”, μπαίνει με αρκετό γκάζι και με φόρα αφού πρόκειται για ένα heavy κομμάτι με καλές ενορχηστρώσεις, βιρτουόζικη κιθαριστική δουλειά και καλά φωνητικά. Το “Rise Again” είναι καλό χωρίς να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο όμως. Τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου κινούνται στο ίδιο μοτίβο δηλαδή Euro melodic hard n’ heavy χωρίς όμως να υπάρχει κάτι συγκλονιστικό ή εντυπωσιακό που να σε κάνει να κουνηθείς από την θέση σου.

Εν κατακλείδι θα έλεγα πως οι Black Rose δυστυχώς δεν κάνουν το μεγάλο βήμα προς την καταξίωση και μας προσφέρουν ένα δίσκο καλό που σίγουρα δεν θα συζητηθεί.

446