MYSTERY BLUE: “Conquer the World”

Άμα έχεις περιοδεύσει στα 80s με ονόματα όπως Motorhead, Saxon και Def Leppard τότε σίγουρα έχεις κάτι να πεις στη Μetal κοινότητα.

Σε πολλούς η μπάντα, πιθανώς, να είναι άγνωστη αλλά η αλήθεια είναι ότι μετράνε 30 χρόνια ζωής, με ακετές κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους, συμπεριλαμβανομένης και μίας περιόδου 7 ετών (1989-1996) κατά την οποία το συγκρότημα είχε μείνει στο πάγο.

Kλασικό Heavy λοιπόν από τους Γάλλους Mystery Blue στήν έβδομη κυκλοφορία τούς με τον “ιμπεριαλιστικό” τίτλο “Conquer the world”. Η αγάπη και εμμονή της τεράδας από το Στρασβούργο για τα 80s είναι εμφανής από τα πρώτα δευτερόλεπτα του δίσκου.  Η κιθάρα του ιδρυτή της μπάντας Frenzy έχει το πρώτο λόγο κλέβωντας τη παράσταση ακτετές φορές είτε με τα riff είτε με τα solo του (ακούστε τα “Evil Spell” και “Ticket to Hell” και πείτε μου αν δεν πιάνετε τον εαυτό σας να παρασύρεται στη προσφιλή συνήθεια του headbanging).  Το rhythm section στιβαρό όσο πρέπει και η  αφηνιασμένη frontman της μπάντας Natalhie πίσω από τα μικρόφωνα να μας κάνει στο τέλος να αγαπήσουμε μέχρι και τα φάλτσα της.

Ο ακροατής θα βρεί πολλά ενδιαφεροντά κομμάτια πέρα απο τα προαναφερθέντα οπως τα “Conquer the world”, “Road of Despair” καθώς και τη δυναμική μπαλάντα “Keep on dreaming”. Όλα τα κομμάτια είναι παιγμένα με τσαμπουκά, φρεσκάδα και όρεξη. Το συγκρότημα,δίχως καμία διάθεση να παρεκλείνει από αυτό που υπηρετεί εδώ και χρόνια, προσφέρει έναν αγνό και τίμιο Heavy Metal δίσκο.

Ένας δίσκος που που όμως χάνει σε δύναμη εξαιτίας της ρηχής παραγωγής που στέκεται εμπόδιο απέναντι στη ποιότητα των συνθέσεων. Δεν χρειάζεται η τέλεια παραγωγή για να αναδειχθεί μια δουλειά. Άλλωστε μιλάμε για Heavy Metal. Αυτό που επιβάλλεται όμως είναι η παραγωγή να δίνει τον απαραίτητο όγκο και να μην ακούγεται ξερή και ψεύτικη. Εδώ το συγκρότημα έκανε ένα λάθος που στο κάτω κάτω της γραφής αδικεί τούς ίδιους και τον δίσκο. 

Για να τα συμμαζέψουμε, αν ψάχνεται για έναν δίσκο που θα αλλάξει το ρου της ιστορίας του Heavy Metal τότε κοιτάχτε αλλού. Αν από την άλλη οι λέξεις πρωτοτυπία, νέοι ορίζοντες, καινούργια μονοπάτια σας ακούγονται αστείες και περιττές τότε ανοίξτε μια μπύρα και ετοιμαστείτε για τη δεύτερη.

Αυτή η παραγωγή μόνο ρε γαμώτο.   

463