Η.Ε.Α.Τ

Η πιο ελπιδοφόρα μπάντα του μελωδικού hard rock οι Σουηδοί Η.Ε.Α.Τ. μίλησαν στους συντά- κτες του rockway.gr και αποκάλυψαν τα σχέδια τους για το άμεσο μέλλον. Συγκεκριμένα ο μπασίστας Jimmy Jay των Η.Ε.Α.Τ. μας αποκάλυψε ότι το καινούργιο άλμπουμ του συγκροτήματος θα κυκλοφορήσει το νέο έτος. Το γκρουπ αυτή τη περίοδο σαρώνει με τις εκρηκτικές live εμφανίσεις του ενώ στον τομέα των πωλήσεων ο παρθενικός τους δίσκος πηγαίνει περίφημα. Ας αρχίσουμε λοιπόν τις ερωτήσεις!

Νομίζουμε ότι θα ήταν καλό να μας πείτε κάποια λόγια για την ιστορία της μπάντας.
Οι ΗEAT ιδρύθηκαν τον Ιανουάριο του 2007 μέσω της συγχώνευσης δυο συγκροτημάτων (Trading Fate and Dream) οι οποίες είχαν τον ίδιο τραγουδιστή. Τα μέλη της μπάντας συνεργάζονται μεταξύ τους (συμμετέχοντας σε διάφορα σχήματα) εδώ και 8 χρόνια.

Η μεγάλη επιτυχία που έχετε γνωρίσει από το πρώτο σας κιόλας δίσκο σας έχει ξαφνιάσει ή κατά κάποιο τρόπο το περιμένατε;
Πάντα ήμασταν μια μπάντα που εργάζονταν σκληρά και απ’ ότι ξέρω η σκληρή πάντα αποδίδει. Πάντως δε μπορείς να προβλέψεις εάν ο κόσμος θα βρει ενδιαφέρουσα τη μουσική σου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που συνέβη.

Περιέγραψε μας ένα live show των HEAT και πες μας ποια είναι η σχέση μεταξύ εσάς και του κοινού.
Ένα ζωντανό show των HEAT περιέχει πολύ ενέργεια. Πάντα τα δίνουμε όλα με σκοπό να κάνουμε και το κοινό να τα δώσει όλα και να διασκεδάσει. Μετά τις συναυλίες σχεδόν πάντα κατεβαίνουμε στο κοινό για να μιλήσουμε με τους οπαδούς μας και για να δούμε εάν τους άρεσε η συναυλία.

Έχετε σχεδιασμένα shows για το υπόλοιπο του 2009; Θα παίξετε ζωντανά και το 2010 για την προώθηση του album;

heat2

Ναι, έχουμε ακόμη κάποια κανονισμένα shows πριν μπούμε στο studio για να ηχογραφήσουμε το δεύτερο μας δίσκο. Εκτός από κάποιες συναυλίες στη Σουηδία θα παίξουμε στο Loud Park φεστιβάλ στην Ιαπωνία αλλά και στο Firefest στην Αγγλία.
Φυσικά και θα περιοδεύσουμε για επόμενο album. Θα με ξάφνιαζε, εάν οι έλληνες φίλοι μας δε θα προσπαθήσουν να παρευρεθούν σε τουλάχιστον ένα show.

Ο ήχος σας χαρακτηρίζεται από τα μουσικά έντυπα ως melodic hard rock, ποιες είναι οι μπάντες εκείνες που σας έχουν επηρεάσει ως συνθέτες;
Οι επιρροές μας είναι προέρχονται κυρίως από συγκροτήματα και καλλιτέχνες της δεκαετίας του 80 και του 90. Για παράδειγμα μπάντες όπως οι Europe, Giant, Michael Jackson, Def Leppard κλπ. Η λίστα είναι ατελείωτη.

Η συμμετοχή σε ένα διαγωνισμό της Εurovision μπορεί να χαρακτηριστεί στην Ελλάδα ως ντροπή , ειδικά για rock συγκρότημα, δεδομένου ότι δεν είναι ένας αξιοσέβαστος θεσμός. Ποια είναι η άποψη σας για το συγκεκριμένο ζήτημα;
Θεωρούμε ότι πρέπει να παρουσιάζεις τη δουλειά σου με οποιοδήποτε τρόπο, αρκεί να μην αλλάζει το ύφος της μπάντας ή της μουσικής. Είμαστε ακόμη η ίδια μπάντα, το “1000 Miles” είναι φοβερό κομμάτι και καταφέραμε να πείσουμε αρκετό κόσμο να ακούσει rock μουσική και όχι τις αηδίες που ακούν οι περισσότεροι.
Επίσης πιστεύουμε ότι είναι λίγο υποκριτικό όταν στη δεκαετία του 80 το μελωδικό rock ήταν mainstream τώρα να κατηγορούμε μελωδικές rock μπάντες όταν γίνονται mainstream.

Υπάρχουν σχέδια για το νέο σας album ή είναι ακόμα πολύ νωρίς;
Έχουμε σκοπό να μπούμε στο studio για να ηχογραφήσουμε το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, έτσι ώστε ο νέος δίσκος να είναι στα μαγαζιά το Φεβρουάριο.

Θα περιλαμβάνει εκπλήξεις το νέο άλμπουμ ή θα είναι, πάνω κάτω, στο ίδιο μουσικό στυλ με τον πρώτο σας δίσκο;
Θα δούμε. Κάποιες εκπλήξεις είναι πιθανές, αλλά δε μπορώ να αποκαλύψω τίποτα παραπάνω. Δεν θα είναι δραστικές αλλαγές, αλλά κάποιες από κάποιες συζητήσεις που κάνουμε στο προβάδικο δείχνουν ότι μάλλον ο νέος δίσκος θα είναι λίγο πιο σκληρός.

Η Σουηδική hard rock σκηνή δείχνει αρκετά ανεβασμένη. Πιστεύετε πως οφείλεται κάπου αυτό το γεγονός;
Οι HEΑT δημιουργήθηκαν και επηρέασαν τους πάντες. Πλάκα…κάνουμε, νομίζουμε ότι είναι απλά μια σύμπτωση.

Το internet βοηθάει ουσιαστικά τα συγκροτήματα ή απλώς είναι μόνο δημόσιες σχέσεις;
Υποθέτω ότι μπορεί να βοηθήσει. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν τόσες πολλές μπάντες για να ακούσεις που χάνεσαι σε όλη αυτή τη ζούγκλα. Πρέπει να έχεις κάτι πραγματικό ξεχωριστό για να καταφέρεις να ξεχωρίσεις.

Το αγαπημένο μας τραγούδι εδώ στη Ελλάδα είναι το “Straight For Your Heart” το οποίο παίζουμε συνέχεια στο Rockway Radio.Το δικό σας αγαπημένο τραγούδι ποιο είναι και γιατί;
Χμ… δύσκολη ερώτηση. Υποθέτω ότι είναι το “You’re Lying“, μιας και μου αρέσουν τα funky κομμάτια.

Έχετε έρθει ποτέ για διακοπές στη χώρα μας;
Δεν έχω βρεθεί ποτέ, αλλά πάντα ήθελα. Γνωρίζω ότι ο Crash έχουν επισκεφθεί κάποιο ελληνικό νησί.
Αλλά όταν έρθουμε νομίζω ότι θα ήταν θαυμάσια να μπορούσαμε να μείνουμε κάποιες μέρες για να γυρίσουμε λίγο.

Στείλτε ένα μήνυμα στους έλληνες οπαδούς σας.
Γεια σας παιδιά. Συγνώμη που δεν έχουμε καταφέρει να παίξουμε στην Ελλάδα ακόμη, αλλά συνεχίστε να τρώτε φέτα και καλαμάκια και θα έρθουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Συνεχίστε να ονειρεύεστε.
Jimmy Jay


 

317