KOLDBRANN: “Totalt Sjelelig Bankerott”

Ο επόμενος δίσκος των Koldbrann θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους και για χάρη της προώθησης του το συγκρότημα διέθεσε το “Totalt Sjelelig Bankerott”, μια single κυκλοφορία που δεν συνηθίζεται.

Στο single περιέχονται δυό κομμάτια, συνολικής διάρκειας άνω των δέκα λεπτών. Αυτά είναι το ομότιτλο, το οποίο θα υπάρχει και στο επερχόμενο “Vertigo”, καθώς και το “Kasjtjeijs Svope”, track που δεν θα περιέχεται στον δίσκο.

Αν απ’ αυτά τα δείγματα φαίνεται λίγο πολύ το ύφος που προσεγγίζει το “Vertigo”, κάτι που είναι και το πιθανότερο, τότε αναμένουμε μια ενδιαφέρουσα blackened death κυκλοφορία. Τα κομμάτια του “Totalt Sjelelig Bankerott” μοιάζουν σε ρυθμό, ο οποίος είναι αργός αλλά όχι doom, κάτι που τον κάνει standard. Έχουν καλή παραγωγή και αρκετές εναλλαγές στις κιθάρες, γεγονός που κινδυνεύει – αν και σπάνια – να μπερδέψει.

Το single των Koldbrann αξίζει μονάχα για σκοπούς συλλογής μιας και θα υπάρξουν μόλις 300 κόπιες. Πέρα απ’ αυτό, το “Vertigo” φαίνεται να αποτελεί άξιο δίσκο αλλά όχι και άξιο ανυπομονησίας ώστε το “Totalt Sjelelig Bankerott” να κρίνεται must.

492