REBELLION: “Arminius Furor Teutonicus”

Παρά τις ανακατατάξεις στην σύνθεσή τους (αποχώρηση 3 μελών) οι Γερμανοί Rebellion δεν δείχνουν να το βάζουν κάτω και κυκλοφορούν μέσω της Massacre Records την 6η studio δουλειά τους.

Και αυτή είναι concept και αφορά την εναντίωση των Γερμανικών φυλών στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, ιστορία δοσμένη μέσα από τις power metal φόρμες της μπάντας.

Ο Tomi Gottlich (bass) είναι ο μόνος που έμεινε από την παλιά φρουρά των αποσχισθέντων από τους Grave Digger, αφού ο Uwe Lulis (guitar) αποφάσισε να εγκαταλείψει τους Rebellion. Αλλά και από την παλιά φρουρά της ίδιας της μπάντας αποχώρησαν και οι Simone Wenzel (guitar) και Gerd Lucking (drums). Το νέο αίμα που καλείται να καλύψει το κενό είναι οι Stephan Karut και Oliver Geibig (guitars) και ο Matthias Karle (drums). Σταθερά πίσω από το μικρόφωνο ο Michael Seifert και σε αυτό το album. Πολλές αλλαγές για να περάσουν απαρατήρητες στο μουσικό ύφος δε νομίζετε;

Το θέμα είναι ότι καταφέρνουν να ακούγονται ακόμη σαν Rebellion κυρίως χάριν στα φωνητικά του Seifert που έχοντας σημείο αναφοράς τον Chris Boltendalh (όλα αυτά τα χρόνια) καταφέρνει να ακούγεται ακόμη πιο βελτιωμένος αφού οι ικανότητες του σε εύρος είναι μεγαλύτερες. Εκεί που κερδίζει όμως σε εύρος χάνει στην δύναμη. Το Arminius ακούγεται στο σύνολο κάπως κουραστικό με αρκετές “κοιλιές”. Επίσης οι Γερμανοί έχουν χάσει ένα κάτι από την δυναμική των riffs του Lulis. Ειδικά στα solo η κιθαριστική δουλειά είναι σαφώς υποδεέστερη σε σύγκριση με το παρελθόν τους. Το album δεν είναι κακό και έχει μια παραγωγή που τσακίζει ώτα. Δεν είναι όμως και κάτι που θα ξεχωρίσει και η εποχή μας καταπίνει τις μετριότητες αμάσητες. Πολύ πιθανόν στο επόμενο album να δέσει περισσότερο η σύνθεση της μπάντας και να επανέλθουν με κάτι καλύτερο.

744