AEON APHELION / SHATTERED HOPE / DREAM LONG DEAD @ AN CLUB

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

16.12.2012 AEON APHELION / SHATTERED HOPE / DREAM LONG DEAD
DOORS 19:00 // TICKET 6 euros

Οι Αeon Aphelion είναι ένα Doom Metal συγκρότημα από την Αθήνα. Ξεκίνησαν το 2005 θέλοντας να εκφράσουν την δική τoυς άποψη για τον doom/death  ήχο αναμιγνύοντας  αργά riff και death φωνητικά με κλασσικά metal στοιχεία.  Μετά από διαδοχικές αλλαγές στο line up η μπάντα κατέληξε σε σταθερή σύνθεση το 2009, με την οποία και κυκλοφόρησε το ομώνυμο demo cd της.  Στη συνέχεια και με την αλλαγή στη θέση του τραγουδιστή τα death στοιχεία έδωσαν τη θέση τους σε πιο καθαρές doom φόρμες. Ακολούθησαν αρκετές live εμφανίσεις σε Αθήνα και επαρχία με ελληνικές και ξένες μπάντες (Eluveitie, Handful of Hate, κ.α). Το φθινόπωρο  του 2012 το συγκρότημα ολοκλήρωσε τις ηχογραφήσεις του πρώτου full-length  album του με τίτλο “Visions of Burning Aeons”  το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2013.

http://www.facebook.com/aeonaphelion
http://aeonaphelion.bandcamp.com/

Η μουσική των Shattered Hope κινείται κυρίως σε doom/death – funeral doom μονοπάτια. Η μπάντα δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2002 στην Αθήνα. To 2005 κυκλοφόρισε το πρώτο της demo με τίτλο ‘A View Of Grief’ και το 2007 το ‘Promo 2007’.  Οι Shattered Hope έχουν μοιραστεί τη σκηνή  με σημαντικές μπάντες όπως My Dying Bride, Saturnus, Mourning Beloveth, Ataraxie, Mar De Grises, Draconian, Ahab, Procession κ.α. σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το Δεκέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο “Absence” από τη Solitude Productions. Αυτή τη στιγμή οι Shattered Hope συνθέτουν το δεύτερό τους album, το οποίο και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2013.

DreamLongDead
… Το soundtrack μιας γυρισμένης σε super 8 ασπρόμαυρης ταινίας με ζομπι του George Romero, με θέμα έναν μετά-αποκαλυπτικό κόσμο όπου έχουν επιβιώσει μόνο κανίβαλοι και junkies. Η διαθήκη για έναν πλανήτη που ρήμαξαν οι Μεγάλοι Παλαιοί ανακτώντας τον στα αποτρόπαια νύχια και πλοκάμια τους! Ή αλλιώς πρωτόγονο μονολιθικό death doom punk metal από την Αθήνα, στην παράδοση των Hellhammer, Celtic Frost, Autopsy, Winter, Amebix, Darkthrone, Nihilist, Entombed και Grave… Ρίγος και απόγνωση! Ζωντανές  (και απέθαντες) εμφανίσεις έχουν ήδη λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα, ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2012 ηχογράφησαν την πρώτη τους κυκλοφορία τις οποίας η βδελυρή και σάπια ύπαρξη θα προσβάλλει σύντομα αυτόν τον καταδικασμένο κόσμο! Έλεος…

162