1000mods

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, στο Gagarin 205 είναι η σειρά των Lord 13, 1000 Mods και Mahakala να διασκεδάσουν το αθηναϊκό κοινό. Ενόψει, αυτής της όμορφης βραδιάς θελήσαμε να επικοινωνήσουμε με τους Χιλιομοδίτες και να τους κάνουμε μια μίνι “ανάκριση”. Κάτω από τη λάμπα του Rockway.gr, ο κιθαρίστας Γιάννης Σ.

-Καλησπέρα, Γιάννη! 1000mods. Μόλις κατάλαβα τη σύνδεση με τη γενέτειρα σας, γέλαγα για μέρες. Θέλω να μου περιγράψεις την ατμόσφαιρα, όταν το όνομα έπεσε στο τραπέζι.
Ναι…1000mods από το Χιλιομόδι…Κοίταξε, η αλήθεια είναι ότι μόλις πρωτοειπώθηκε μας φάνηκε κάπως περίεργο και αστείο. Συνειδητοποιήσαμε όμως πόσο ταιριαστό ήταν για την περίπτωσή μας και αποφασίσαμε να το κρατήσουμε.  

-To “Super Van Vacation” με έκανε να κλείσω τα μάτια. Σήκωσε αμμοθύελλα και κατατρόπωσε τα πάντα στο πέρασμα του. Πως το υποδέχθηκε ο κόσμος εκτός συνόρων;
Ο κόσμος στο εξωτερικό το υποδέχτηκε πολύ θετικά. Έδωσε το παρόν στα περισσότερα live εξαντλώντας τα βινύλια και το merchandise και ζητώντας απ΄τη μπάντα να επιστρέψει άμεσα. 

-Πως ήταν η συνεργασία σας με τον Billy Anderson; Το album περιέχει και το “El Rollito” που είναι κατά τη γνώμη μου ένα από τα 5 καλύτερα τραγούδια της Ελληνικής σκηνής. Τι μάθατε από τη συναναστροφή σας με έναν από τους πιο έμπειρους ανθρώπους του χώρου;
Τη συνεργασία μας με τον Billy θα τη χαρακτήριζα από αρκετά καλή έως και σουρεαλιστική. Ο τύπος είναι πραγματικά ένας θρύλος της μουσικής. Μας το αποδείκνυε σχεδόν καθημερινά σε πολλές φάσεις της ηχογράφησης. Η ζωή όμως πολλές φορές είναι περίεργη και μπορεί να σε οδηγήσει σε πολύ παράξενες καταστάσεις. Μάθαμε σίγουρα ότι η τύχη παίζει περίεργα παιχνίδια και ενώ η όλη συνεργασία μας είχε κυλήσει πολύ καλά, τελικά δεν μπόρεσε να μιξάρει το άλμπουμ.

-Το album κυκλοφόρησε σε διπλό βινύλιο από την γερμανική Kozmik Artifactz. Έχετε μιλήσει και για μελλοντική συνεργασία;
Έχουμε συζητήσει σχετικά κάποια πράγματα με τον Kai (ιδιοκτήτη της Kozmik), αλλά όλα είναι ρευστά. Ο Kozmik είναι εξαιρετικός και εννοείται πως μας ενδιαφέρει να συνεργαστούμε και πάλι στο μέλλον. Σίγουρα το γεγονός ότι το βινύλιο κυκλοφόρησε από την Kozmik Artifactz έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να γίνει τόσο γρήγορα sold out!

-Έχετε σχέδια για νέο album ή θα συνεχίσετε να περιοδεύετε με το VAN;
Πρώτα θα ολοκληρώσουμε το ελληνικό τουρ για την προώθηση του Super VAN καθώς και της νέας μας special κυκλοφορίας. Ένα 12’’ βινύλιο από την The LAB recs στο οποίο θα υπάρχει ένα 17λεπτο κομμάτι το οποίο είχαμε ηχογραφήσει όταν ήταν εδώ ο Billy και τρεις live εκτελέσεις από το Super Van Vacation. Μετά σκοπεύουμε να ασχοληθούμε με το νέο δίσκο, για τον οποίο είναι ήδη έτοιμα κάποια κομμάτια. 

-Τι εμπειρίες αποκομίσατε από το Ευρωπαϊκό σας tour; Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας κάποια αστεία ιστορία;
Ήταν μια τρομερή και δυνατή εμπειρία το ευρωπαϊκό τουρ. Ουσιαστικά είσαι στο δρόμο εσύ και η μουσική σου. Κάθε μέρα σε διαφορετικό μέρος προσπαθείς να αποδείξεις τι αξίζει η μουσική σου. Μια αστεία ιστορία τώρα ε; Σίγουρα η κατάσταση στα κροατικά σύνορα, που λογικά έχεις ξαναδιαβάσει, με τους Κροάτες μπάτσους να επιμένουν ότι κουβαλάμε ένα σκασμό ναρκωτικά μαζί μας, ήταν μια από τις πιο κωμικοτραγικές στιγμές.   

-Σας έχω απολαύσει ζωντανά και έχω να πω πως είστε πολύ καλοί. Δεν έμεινε κανένα κύτταρο του εγκεφάλου μου ασυγκίνητο. Τι μας περιμένει στο Gagarin στις 30 Νοεμβρίου;
Ελπίζουμε να σας ξεσηκώσουμε και να γεμίσουμε το χώρο του Gagarin με δυνατούς rock ‘n roll, fuzz και space ήχους. 

-Τι όνειρα έχεις για τους 1000mods; 
Να γράφουμε δυνατή και καλή μουσική και να τη μεταφέρουμε με το VAN μας στην πιο απίθανη γωνιά του πλανήτη. 

-Τι θα απαντούσατε σε ενδεχόμενη πρόταση για εμφάνιση στο Ράδιο Αρβύλα; Πιστεύεις ότι η τηλεόραση μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της σκηνής;
Δε θα το αρνούμασταν, αλλά μάλλον θα μας έριχναν άκυρο αν έβλεπαν το πόσο πολλά πράγματα θα θέλαμε να έχουμε στο χώρο…(γέλια)

-Υπάρχουν και άλλες αξιόλογες μπάντες στην περιοχή της Κορινθίας, που εμείς οι ψιλομύτες πρωτευουσιάνοι ίσως, να μην έχουμε πάρει χαμπάρι;
Στα πέριξ εννοείται πως υπάρχουν αξιολογότατες μπάντες, όπως οι Rejection, οι Weathers κλπ. Αυτό που μένει είναι να ρίχνετε και καμία ματιά στους καταυλακιώτες!

-Έχεις την ευχέρεια, στις επόμενες λίγες σειρές, να βγάλεις χαρά, καημό, λυγμό και παράπονο ή να ευχαριστήσεις! Ένα Χιλιομοδίτικο μήνυμα για όλους εμάς…
Σας ευχαριστούμε άπαντες όλο αυτό τον καιρό, που μας βοηθάτε και μας στηρίζετε! Εμείς απ΄ την πλευρά μας να ξέρετε ότι δε θα σταματήσουμε να γράφουμε και να παίζουμε όσο πιο τίμια γίνεται το  rock ‘n roll μας . Θα σας δούμε στο Gagarin!!!!!!!!!!

-Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

324

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.