PLANET OF ZEUS

Με αφορμή τη συναυλία τους, με support act τους Despite Everything, στο Gagarin 205, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, κάτω από την απειλή του σκουριασμένου μου εξάσφαιρου, ο frontman των Planet of Zeus, Μπάμπης Παπανικολάου, απαντάει τις ερωτήσεις του Rockway.gr.

Καλησπέρα Μπάμπη! To “Macho Libre” αγκαλιάστηκε στοργικά από το σύνολο του κοινού σε όλο τον κόσμο. Μέχρι και ο Bruce Dickinson έσταξε μέλι. Τι πόρτες σας άνοιξε;
Σίγουρα μας βοήθησε στο να γίνει μεγαλύτερο το όνομα του συγκροτήματος… Παίξαμε περισσότερες συναυλίες σίγουρα… Ευχαριστούμε Bruce!

Ο τίτλος του ήταν έμπνευση από την γνωστή ταινία του Jack Black (σ.σ. “Nacho Libre”);
Ήταν εμπνευσμένο όντως από την ταινία του Jack Black. Ένας φίλος το πέταξε τυχαία και μας έκανε κλικ! Οπότε έκατσε έτσι…

Νέο υλικό Ετοιμάζετε; Θα έχει νέα στοιχεία η μουσική σας ή συνεχίζετε ακάθεκτοι με το βρώμικο σκονισμένο southern ήχο; Θα έχει ο νέος δίσκος τίποτα “κρυφές” συμμετοχές;
Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στη διαδικασία σύνθεσης των τραγουδιών… Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το πως θα ακούγονται. Και που να μπει και η ηχογράφηση στη μέση. Ξέρεις, ένα κομμάτι πριν και αφού ηχογραφηθεί μπορεί να είναι και εντελώς διαφορετικό. Παίζει ρόλο η έμπνευση της τελευταίας στιγμής, η διάθεση του κάθε μέλους όταν μπαίνει να γράψει στο στούντιο και άλλα πολλά. Θα είναι σίγουρα στο γνώριμο ύφος των Planet of Zeus. Όσο για τις συμμετοχές και αυτό δε μπορώ να το απαντήσω ακόμα. Εξαρτάται αν κάποιο κομμάτι προστάζει τη συμμετοχή κάποιου φίλου για ολοκληρωθεί γιατί όχι.

Θα αναζητήσετε στέγη σε κάποια από τις μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού για το μέλλον της δισκογραφικής σας ζωής;
Θα στείλουμε ολοκληρωμένο τον τρίτο δίσκο σε όποιες εταιρίες σκεφτόμαστε ότι πρέπει να σταλεί και από εκεί και πέρα βλέπουμε.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τα ξένα festival και ποιες οι διαφορές με τα εγχώρια;
Οι δύο βασικές διαφορές είναι η ποσότητα συγκροτημάτων και η ποιότητα του live για τους ακροατές. Για τις μπάντες δε νομίζω πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές.

Τι σε αγχώνει περισσότερο; Η σκηνή ή το στούντιο;
Με τεράστια διαφορά το στούντιο! Τα standards στις live εμφανίσεις, πλέον νομίζω πως έχουν ανεβεί από την ίδια τη μπάντα με πρόβες, με πολλά live και περιοδείες.

Ποια είναι η πιο όμορφη εμπειρία που έχεις ζήσει στο δρόμο; Έχεις καμιά αστεία ιστορία να μας πεις;
Είναι κάθε φορά το ίδιο… Να βλέπω ικανοποιημένους τους οπαδούς των Planet of Zeus… Δεν παίζει μεγαλύτερη ικανοποίηση! Ιστορίες αστείες διάφορες! Ας μην εκτεθεί όμως κόσμος καλύτερα!

Πως φαντάζεσαι τους POZ σε 10 χρόνια;
Ελπίζω να παίζουμε ακόμα με το ίδιο πάθος και να βλέπουμε ακόμα από κάτω ακόμα πιο πωρωμένους φίλους του συγκροτήματος… Νομίζω θα έχουμε βγάλει άλλα δυο στούντιο albums και ένα live σίγουρα…

Ξέρω πως ένα video δεν είναι εύκολη δουλειά για ένα ελληνικό συγκρότημα! Αλλά θα δούμε και άλλα από την πάρτη σας;
Μια χαρά εύκολο είναι αρκεί να έχεις διάθεση και να είσαι οργανωτικός. Τα ίδια μηχανήματα που υπάρχουν στον υπόλοιπο κόσμο υπάρχουν και στην Ελλάδα. Αρκεί να βρεις κάποιον που ξέρει να τα χρησιμοποιεί σωστά. Ήμασταν τυχεροί που είμαστε φίλοι με το Δημήτρη Τζέτζα, σκηνοθέτη και των δύο κλιπ μας, και τον ευχαριστούμε για τη βοήθεια που δίνει στη μπάντα. Από τη δικιά μας πλευρά προσπαθούμε όσο μπορούμε και μεις για το καλύτερο.

Πες αλήθεια. Πόσα πήρατε για να στήσετε το αποτέλεσμα του αγώνα πάλης στο video clip του “Vanity Suit”;
Στο κλιπ παίζει ο κύριος Μπουζιάνας… Η νίκη ήταν στο τσεπάκι του…

Είναι αλήθεια ότι έχετε φυλακτά, ευλογημένα από τον Γέροντα Παΐσιο, τα οποία φοράτε πριν βγείτε στη σκηνή;
Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα παιδιά… Νομίζω λένε κάτι σανσκριτικά που τους έχει μάθει ο κοσμοπολίτης Yog. Αλήθεια τώρα, νομίζω απλά σφίγγουμε 2-3 μπυράκια σαν φίλοι, ανεβαίνουμε και παίζουμε.

Τι μουσική ακούς όταν κάνεις ντουζ; Όταν κάνεις σεξ;
Όταν κάνω ντουζ έχω ήδη αργήσει στο ραντεβού μου και δεν προλαβαίνω να βάλω κάτι. Το άλλο πίστεψε με δεν ενδιαφέρει κανέναν!

Αν ήσουν εκατομμυριούχος, ποιο group θα πλήρωνες για να παίξει στο γάμο σου;
Θα παίζαν οι Metallica στο bachelor μου και ο Σόλων Λέκκας στο γάμο μου.

Ποια τρία τραγούδια δεν θα έλειπαν από το soundtrack της ζωής σου;
Albatross- Corrosion Of Conformity, Memory Remains- Metallica, Simple Man- Lynyrd Skynyrd.

Ευκαιρία να με εκδικηθείς. Χωρίς λογοκρισία, μπορείς να πεις ότι θέλεις!
Καμία εκδίκηση! Βοηθήστε τις ελληνικές μπάντες γιατί γίνεται σοβαρή δουλειά από αρκετό κόσμο… και… οι Allman Brothers είναι η πιο υποτιμημένη μπάντα στον κόσμο!

282

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.