CONCEPT OF GOD: “Visions”

Ακόμη μια επανακυκλοφορία μας ήρθε από την No Remorse records αυτό το μήνα και δεν είναι άλλη από τη μπάντα ενός από τους ανθρώπους σύμβολα της Doom metal σκηνής που φέρει το όνομα Robert Lowe, τους Concept Of God.

Πέρα από τον Lowe, στο album παίζουν οι Steve Moseley (guitar), James Martin (bass) και John Covington (drums). Απολογισμός; Τρία νυν μέλη των Solitude Aeturnus (mega respect) και ένα πρώην (John Covington). Τον λόγο που έκαναν αυτό το side project και επέμειναν να ακούγονται τόσο Solitude Aeturnus (αλλά και σαν την “παλιά” μπάντα του Lowe, τους Candlemass) δεν τον έχω αντιληφθεί μέχρι και σήμερα. Πέρα από αυτό το στοιχείο, οι Τεξανοί παίζουν παραδοσιακό doom με αξιοπρεπείς συνθέσεις που βρίσκονται ένα κλικ κάτω από το επίπεδο της elite του χώρου (στην οποία και οι ίδιοι με την κύρια μπάντα τους ανήκουν). Must για τους φίλους αυτού του ήχου, με βαριά παραγωγή, αργόσυρτα riff και ένας Lowe εγγύηση.

Σε κανέναν δεν θα περάσουν απαρατήρητα κομμάτια όπως το έντονα Sabbath-ικό “Soul Embrace”, το Fate-ικό “Past Perfect” ή το “Hearing Voices” που θυμίζει καλές Candlemass εποχές. Αλλά και το υπόλοιπο album στέκεται αρκετά καλά, με σκοτεινές ατμοσφαιρικές στιγμές βουτηγμένες σε ένα mid 70’s ύφος με εξαίρεση την διασκευή στο “Man On The Silver Mountain” (Rainbow) η οποία με βρήκε αδιάφορο καθώς θεωρώ ότι είναι εκτός κλίματος.

To “Visions” κυκλοφόρησε το 2007 από την Massacre records, ενώ η επανακυκλοφορία της No Remorse γίνεται σε 300 κόπιες βινυλίου που ήδη κυκλοφορούν.

546