BUST A MOVE: “There’s No Place Like Home”

Το πενταμελές σχήμα των Bust A Move τρώει αυτογκόλ από τα αποδυτήρια κιόλας….

Είναι αυτό όνομα για να παίζεις deathcore; Σοβαρευτείτε ρε παιδιά! 

Τέλος πάντων, επειδή η ουσία όμως δε βρίσκεται στο περιτύλιγμα, πάμε παρακάτω. Το group μετράει λίγα χρόνια ζωής και το “There’s No Place Like Home” είναι η πρώτη full length δισκογραφική απόπειρά τους, διαδεχόμενο ένα demo και ένα digital single. 

Η αλήθεια είναι πως αμέσως μετά τη μικρή εισαγωγή, το album σε αρπάζει από τα λαιμά και δείχνει άγριες διαθέσεις. Μπλαστίδια, breakdowns, brutalάδικα φωνητικά… ως εδώ καλά! Αυτό όπως που λείπει από το δίσκο είναι η πρωτοτυπία, μιας και σε πολλά σημεία ακούγεται κορεσμένος. Παρόλα αυτά η μπάντα δείχνει να έχει διάθεση (και ενέργεια), ενώ ελέω μικρής σχετικά διάρκειας (κάτι παραπάνω από 35 λεπτά) το “There’s No Place Like Home” μοιάζει με deathcore σφηνάκι. 

Κορυφαίες στιγμές τα “Contaminated”, “Swallow the Pill of Disrespect”, “Desperation” και “The Lions Prey”. Αξιοπρόσεκτο ντεμπούτο λοιπόν από το κουιντέτο ονόματι Bust A Move (επιμένω… το όνομα είναι για τα μπάζα), το οποίο απευθύνεται όχι μόνο σε deathcorάδες, αλλά και σε ανοιχτόμυαλους deathάδες, καθώς φλερτάρει έντονα με τα πιο παραδοσιακά στοιχεία του ήχου, ενώ το φάντασμα των Morbid Angel πλανιέται πάνω από μερικές συνθέσεις. 

Για αρχή, μια χαρά, αλλά θαρρώ πως έχουν δρόμο ακόμα…

495

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.