THIN LIZZY: σήμερα και αύρο live σε Αθήνα και Θεσ/νίκη

THIN LIZZY
+ special guests

9 Νοεμβρίου – Gagarin, Αθήνα
10 Νοεμβρίου – Principal Club, Θεσσαλονίκη

The Boys Are Back In Town! Οι θρυλικοί Thin Lizzy επιστρέφουν στην Ελλάδα για 2 εμφανίσεις, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στην Αθήνα στο Gagarin και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη στο Principal. 

26 χρόνια μετά τον πρόωρο χαμό του Phil Lynott, ο μύθος του ως ενός από τους χαρισματικότερους δημιουργούς της ροκ μουσικής συνεχίζει να μεγαλώνει. Το όνομα Thin Lizzy έγινε συνώνυμο της χρυσής περιοδου της κλασικής και χαρντ ροκ μουσικής και τραγούδια όπως τα “The Boys Are Back In Town”, “Whiskey In The Jar”, “Jailbreak”, “Looking For An Alibi” συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών.  

Οι Thin Lizzy πάλεψαν πολύ για να πάρουν αυτό που άξιζαν: αεικίνητος ο Lynott, δοκίμασε τις δυνάμεις του σε όποιο είδος μουσικής μπορούσε να ικανοποιήσει τις μουσικές φιλοδοξίες του: ροκ, χάρντ ροκ, ψυχεδελικό ροκ, χέβι μέταλ, ποπ, φόλκ. Την επιτυχία την γνώρισαν όταν, μετά από αμέτρητες αλλαγές μελών, κατάφεραν να βρουν την κατάλληλη συνταγή: ταίριαξαν τους στίχους του Lynott (ιστορίες από τις εργατικές γειτονιές αλλά και τις παραδόσεις της Ιρλανδίας) με την χάρντ ροκ αισθητική που, τελικά, κυριάρχησε στα 70ς: από τις πρώτες μπάντες που έβαλαν δύο κιθάρες μαζί (o εμβληματικός Gorham με – κατά διαστήματα – τους Eric Bell, Gary Moore, Brian Robertson, Snowy White, κλπ), με έναν φοβερό ντράμερ (Downey) και τον χαρισματικό Lynott μπροστάρη, κέρδισαν τις καρδιές του κοινού σε Ευρώπη και Αμερική χάρη στα διαχρονικά, πλέον, riffs τους και τις εκπληκτικές συναυλίες τους. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2004 το περιοδικό Classic Rock έβαλε το “Live And Dangerous” στην κορυφή της λίστας του με τα καλύτερα live άλμπουμς!  

Τα τραγούδια των Thin Lizzy παραμένουν σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ. Απόδειξη είναι η σταθερή παρουσιά τους στο playlist κάθε είδους ραδιοφωνικών σταθμών, αλλα και η αδιάκοπτη επιτυχία των περιοδειών του συγκροτήματος.  

Το σημερινό line-up των Thin Lizzy απαρτίζουν τρία original μέλη της μπάντας που έπαιζαν με τον Lynott: o Scott Gorham (κιθάρα), o Brian Downey (ντραμς) και o Darren Wharton (πλήκτρα). Μαζί τους, έχουν κορυφαίους μουσικούς με σημαντικό παρελθόν: ο Marco Mendoza (Whitesnake, Ted Nugent) στο μπάσο, ο Ricky Warwick (The Allmighty) στα φωνητικά και ο Damon Johnson (Alice Cooper) στην κιθάρα. 

Στην Αθήνα, τη συναυλία θα ανοίξουν οι Beggar’s Blues Diary. Με 2 άλμπουμς στο ενεργήτικό τους και δύο singles τους (“Dove”, “The River”) να έχουν αγαπηθεί από τα εγχώρια rock ραδιόφωνα και μουσικά τηλεοπτικά κανάλια, οι Beggar’s Blues Diary έχουν δώσει πάνω από 60 συναυλίες μέσα στο 2012, ενώ έχουν εμφανιστεί επί σκηνής με ονόματα όπως οι Godfathers και ο Dan Reed.

Στην Θεσσαλονίκη, τη συναυλία θα ανοίξουν οι George Gakis and the Troublemakers. Η 20ετής καριέρα του συγκροτήματος είναι γεμάτη επιτυχίες, από τις εμφανίσεις με τεράστια ονόματα όπως οι Scorpions, Deep Purple, Whitesnake, Twisted Sister, ως την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου δίσκου τους “Too Much Ain’t Never Enough” όπου συμμετέχουν καλλιτέχνες όπως ο Joe Leen Turner (Rainbow, Deep Purple), ο Bobby Rondinelli (Over The Rainbow), ο James Kottak (Scorpions), ο Greg Smith (Alice Cooper, Over The Rainbow).

9 Νοεμβρίου – Gagarin, Αθήνα, Beggar’s Blues Diary 
10 Νοεμβρίου – Principal Club, Θεσσαλονίκη, George Gakis and the Troublemakers

 
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τα εισιτήρια κοστίζουν 25 Ευρώ και πωλούνται στο www.ticketarena.gr και στο Tickethouse και τα Public.

Τις ημέρες των συναυλιών, θα πωλούνται μόνο από τα ταμεία των συναυλιακών χώρων προς 30 Ευρώ.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

36