107- You, Robot

Επιτέλους… ναζί!

Αναμφίβολα οι συνθήκες έχουν αλλάξει και πλέον ο μέχρι πρότινος κρυφοφασίστας (που δήλωνε το πολύ “φιλοδεξιός”), μπορεί να καμαρώνει δημόσια για την πολιτική του πεποίθηση…

Επίσης, μπορεί να πηγαίνει σε όποια παράσταση δεν του αρέσει και να διαδηλώνει, χαιρετώντας ναζιστικά κτλ κτλ, έχοντας για παρεάκι τον παπά της ενορίας τους. Άγνωσται αι βουλαί του (δεξιού) Κυρίου.

Σκεφτείτε αυτό, αντί για τους ακροδεξιούς, να το έκαναν όσοι έχουν αίσθηση του χιούμορ! Της Πόπης έξω από κάθε πρεμιέρα του Σεφερλή!

Μιας και μιλάμε για “αστειότητες”, είδα το Μιχαλολιάκο να κάνει σκόνη το δημοσιογράφο Μπογδάνο, ξεγλιστρώντας ωσάν το χέλι τις ερωτήσεις που λάμβανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης (;), με επιχειρήματα 10χρονου παιδιού!

Οτιδήποτε δε συνέφερε το γενικό γραμματέα της ΧΑ (δηλαδή τα πάντα), το απέφευγε αντιστρέφοντας τα ερωτηματικά πυρά στο δημοσιογράφο, μπαίνοντας σε μια αέναη αντιπαράθεση επιπέδου “εσύ Νικολάκη έσπασες το βάζο; – Δεν ξέρω κυρία, αλλά ο μικρός Αλέξης τρώει τα νύχια του ξανά!”

Παρόλα αυτά, πρέπει να παραδεχτούμε πως έχουμε την πιο πολυπρόσωπη ακροδεξιά στον πλανήτη! Από τη μία εκθειάζουν (και ας μην το παραδέχονται on air, για διπλωματικούς λόγους) το ναζισμό, δηλώνοντας όμως απλά “εθνικιστές”. Βγάζουν φωτογραφίες στο Άουσβιτς με “thumbs up”, αρθρογραφούν υπέρ του Χίτλερ, αλλά παράλληλα διατυμπανίζουν πως καλά κάναμε και δεν υποταχθήκαμε στους γερμανούς. Είναι χριστιανοί ορθόδοξοι (σε αντίθεση με το υπόλοιπο παγκόσμιο φασιστικό ρεύμα), διατηρώντας στις τάξεις τους μέλος (cult μεν, μέτριου δε) black metal σχήματος, με όχι και τόσο θρησκευτικούς στίχους. Τέλος, όλοι οι μη- έλληνες δεν έχουν θέση στη χώρα μας, αλλά όλως τυχαίως, πολλά μέλη κατάγονται από Αλβανία (ω, μα τι λέω ο συκοφάντης), ενώ το “ξεκαθάρισμα” γίνεται μονάχα εκεί που τους βολεύει. 

Και μέσα σε όλη την αναμπουμπούλα, τόλμησε ο Βαξεβάνης να βγάλει τη λίστα Λαγκάρντ στο Hot Doc και μόνο την ομάδα SWAT δεν του έστειλαν για να τον πιάσουν! Να που το σύστημα λειτουργεί (έστω και επιλεκτικά)!

Τώρα, το κατά πόσο ηθική είναι η πράξη του εν λόγω δημοσιογράφου, δε νομίζω πως παίζει ρόλο… Διότι όταν για μεγάλο χρονικό διάστημα οι αιρετοί ιθύνοντες παίζουν την κολοκυθιά και κρύβουν τη λίστα κάτω από τις φούστες τους, το μόνο που μένει είναι να τους κατατροπώσεις και να τους εκθέσεις με την ίδια λογική που χρησιμοποιούν και εκείνοι. Ο τρελός, τρέλα θέλει (που λένε).

Αλήθεια, τα ονόματα στη λίστα θα ερευνηθούν, ή θα επικεντρωθούμε στο ότι ο Βαξεβάνης έβγαλε τα άπλυτα στη φόρα;

Εύλογα λοιπόν, μπορούμε να μιλάμε για φασισμό και στη δημοσιογραφία. Μάλιστα, ο καθόλα δημοκρατικός Δένδιας, έκοψε την πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή της ΝΕΤ, διότι ο παρουσιαστής τόλμησε να αναρωτηθεί το τι θα πράξει ο εν λόγω υπουργός τώρα που έχει αποδειχτεί πως οι διαδηλωτές είχαν όντως ξυλοφορτωθεί μέσα στη ΓΑΔΑ.

Σφύζει από ελευθερία του (παρα)λόγου η χώρα μας!

Έχουμε που έχουμε τους δηλωμένους, πρέπει να ανεχτούμε και τους κρυφούς! Ακροδεξιός is the new gay; Βρε λες;

Αλλά τι να κάνεις; Εδώ, μέχρι και ανέκδοτο έχει γίνει η εθνικιστική προσέγγιση διαλόγου (aka “δε συμφωνώ με αυτά που λες, άρα θα σε δείρω”), κάτι που αποδεικνύει πως πράγματι δεν έχει πάτο το βαρέλι…

Από εκεί που ψάχναμε τα όρια της σάτιρας, σπάσαμε το φράγμα της ανοησίας!

Και σίγουρα είχε δίκιο η Κανέλλη για όσα είπε, ύστερα από την απόπειρα της εκπομπής “Συντέλεια” (της οποίας δηλώνω fan) να “σπάσει πλάκα”, υπενθυμίζοντάς της την προ μηνών επίθεση στο πρόσωπό της από το ρήτορα Κασιδιάρη!

Μιας και το ανέφερα, πως τα φέρνει η ζωή, ε; Από εκεί που διαλαλείς ότι δε θα κάνεις χρήση της βουλευτικής σου ασυλίας (καθότι “αντρουά”), όχι μόνο “την κάνεις” με ελαφρά από προγραμματισμένο δικαστήριο, κρύβεσαι ύστερα από την τηλεοπτική σου βιαιοπραγία και εν τέλει, ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

Τόση τεστοστερόνη που θα χωρέσει τελικά, μου λέτε;

Και για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα: έχει δίκιο ο Μιχαλολιάκος! Μπορεί τα χέρια του να χαιρετούν τοιουτοτρόπως, αλλά είναι όντως “καθαρά”! Άλλωστε τις βρωμοδουλειές δεν τις κάνει ποτέ ο αρχηγός, αλλά οι υπήκοοί του…

Πάραυτα, θεωρώ χρέος μου να δώσω και μια συμβουλή σε αυτό το (φερόμενο από διάφορες στατιστικές ως τρίτο) κόμμα… Άπαξ και θέλετε ο (νοήμων) κόσμος να σας πάρει στα σοβαρά, ξεσκονίστε λίγο τα ελληνικά σας. Είναι ντροπή διάφοροι εκπρόσωποί σας (ή απλά ακόλουθοι) να μη μπορούν να αρθρώσουν πάνω από πέντε κουβέντες! Εκτός και αν σας ψηφίζουν και αλλοεθνείς, οπότε (βάσει του άτυπου καταστατικού σας) θα πρέπει να τους απομακρύνετε και αυτούς (ή εάν έχουν πάγκους, ή μαγαζιά, να τους τα σπάσετε). Ένα τεστ DNA νομίζω πως θα ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα πάντως!

Και μην ξεχνάτε: Αγαπάτε αλλήλους (εκτός και εάν δεν έχουν ελληνική καταγωγή, φέρουν οποιοδήποτε χρώμα στο δέρμα πέραν του λευκού, ή τέλος πάντων δε συμφωνούν με τις απόψεις σας)

560

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.