FREE SPIRIT

Το νέο συγκρότημα που κάνει τη διαφορά, γεμάτο αγάπη και πάθος για τη μουσική, μα και τους στίχους, μας εντυπωσιάζει με το άλμπουμ του “Pale Sister of Light”. Ένα είδος μουσικής που μόνο “Ελεύθερο Πνεύμα” (“Free Spirit”) θα μπορούσε να χαρα- κτηριστεί, αφού μας παρασύρει μακριά από την πραγματικότητα και μας κάνει να ζούμε ένα όνειρο, θα έλεγα.

Η παραγωγή έγινε στην “Carpel Music” και κυκλοφόρησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2008 από την “Edel Records” της Φιλανδίας.
Τα μουσικά συγχρονισμένα μεταξύ τους μέλη είναι:
Sami Alho – vocals
Pasi Koivumäki – drums
Vesa Yli-Mäenpää – guitar
Sami Hämäläinen – bass guitar
Markku Keski-Mäenpää – guitar
Timo Alho – keyboards

Τη συνέντευξη μας έδωσε ο τραγουδιστής τους, Sami Alho. Απολαύστε τους!

Καταρχάς, να σας καλωσορίσουμε στον Rockway. Η ιστορία σας ξεκινάει στην αρχή των ’90s. Θα μπορούσατε να αναφέρετε τις μπάντες με τις οποίες συνεργαζόσασταν πριν; Υπήρχε κάποιο αποτέλεσμα από αυτές; Πού ακριβώς είχατε εμφανιστεί και ποια τα είδη μουσικής που παίζατε;
Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Χαρά μας!
Η πρώτη μου μπάντα ονομαζόταν “Exit”. Παίζαμε soft pop rock. Οι Pasi και Sami Haka Nasu επίσης, έπαιζαν στην μπάντα. Οι “Exit” ηχογράφησαν κάποια demos σε κασέτες, λαμβάνοντας μέρος σε μία συλλογή και κέρδισαν σε έναν τοπικό διαγωνισμό για νέα ταλέντα, όπου το πρώτο βραβείο ήταν μια μικρή περιοδεία στην Αυστρία! Ο Vesa έπαιζε πολλά χρόνια σε μία μπάντα, που ονομαζόταν “Cora”. Ο Markku έπαιζε επίσης στους “Cora”, πριν συμμετάσχει στην μπάντα “Prayer”, οι οποίοι κυκλοφόρησαν το δίσκο “Wrong address”, το 2005.
Ο Timo ήταν σε ένα γκρουπ που ονομαζόταν “Elven Stone” και η τωρινή του μπάντα ονομάζεται “Celadon Skies”. Ο Markko, επίσης, έπαιζε σε διάφορα γκρουπς.

Αναφέρετε πως το όνομά σας προέρχεται από το βιβλίο «Antichrist», όπου στο κεφάλαιο 13 μιλάει για ένα πιο ελεύθερο πνεύμα, όπου ο άνθρωπος κρίνει από μόνος του πέρα από κάθε νόρμα. Πιστεύετε πως έχετε αυτό το πνεύμα και γιατί;
Δεν πιστεύω πως υπάρχει ελεύθερο πνεύμα σε κάποια μυστική ή υπερφυσική αίσθηση. Απ’ όσο καταλαβαίνω, ο Νίτσε απλά δηλώνει πως ο όρος “ελεύθερο πνεύμα” είναι το νόημα ενός ανθρώπου που δεν ακολουθεί τις νόρμες και τις παραδόσεις μόνο για το δικό του όφελος, μα χρησιμοποιεί τη δική του κρίση για να ζυγίσει όλα τα προβλήματα. Όντως, πιστεύω πως έχω κάποιες ιδιότητες ενός ελεύθερου πνεύματος και προσπαθώ να φέρω τον εαυτό μου πιο κοντά σ’ αυτό το ιδανικό όλη την ώρα. Παρόλα αυτά, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να καταλάβει κανείς ποια είναι τα πρότυπα που περιορίζουν τη σκέψη μας. Μερικές φορές, ανακαλύπτεις πως η γνώμη σου για κάτι, καθοδηγείται από το τι λέγανε οι άλλοι και πώς “υποτίθεται” πως πρέπει να σκέφτεσαι, ακόμη κι αν πίστευες πως είχες μια καλή σκέψη για τη γνώμη σου σ’ αυτό το ζήτημα. Χρειάζεται ενεργή προσπάθεια να σκεφτείς για τον εαυτό σου και να γίνεις το είδος του ανθρώπου στο οποίο ο Νίτσε αναφερόταν.

Σε συνέντευξή σας αναφέρετε πως σας ενδιαφέρει η επαφή σας με τον κόσμο, φυσικά στις ζωντανές σας εμφανίσεις. Πιστεύετε πως αυτήν την επαφή δεν μπορεί να την κερδίσει κανείς με άλλον τρόπο; Πέρα από τα τραγούδια σας μιλάτε με τον κόσμο μετά;
Συνήθως, λέω λίγα λόγια μετά από ένα τραγούδι. Οφείλω να παραδεχτώ πως κάποιες φορές είναι σκληρό να επανέλθω και να βρω γρήγορα τις λέξεις για το κοινό αν η απορρόφηση από το τραγούδι είναι ιδιαίτερα δυνατή. Απ’ την άλλη πλευρά, αυτή η κατάσταση μού λέει πως έχω φτάσει στην καρδιά του τραγουδιού, καθώς λέω το τραγούδι και ευτυχώς έχω αγγίξει το κοινό με αυτόν τον τρόπο.

Στο τραγούδι σας «Shadow of a Man», ο τραγουδιστής ξυπνάει σε ένα διαφορετικό κόσμο. Πιστεύετε πως βρίσκεστε σε αυτό το σημείο; Εννοώ, δε διαλέξατε ένα είδος μουσικής δύσκολο για τον κόσμο; Βρίσκετε ανταπόκριση για τη διαφορετικότητα που έχετε και από ποιες χώρες περισσότερο;
Ο κόσμος στο “Shadow of a Man” είναι ένας φανταστικός κόσμος, στον οποίο όλες οι αντιθέσεις είναι εμπλουτισμένες και η μαγεία είναι πραγματική. Σ’ αυτόν τον κόσμο, το κακό είναι κακό και το καλό, καλό και ένας άνθρωπος που ποθεί ένα συναίσθημα ελευθερίας μπορεί απλά να ξυπνήσει και να βρει τον εαυτό του σαν ένα μέρος από οχήματα επιτιθέμενα μαζί. Άρα, αυτό είναι το είδος του φανταστικού κόσμου γεμάτου από αποδράσεις, μα ταυτόχρονα μια αλληγορία για μερικά πράγματα που όντως συμβαίνουν στον κόσμο.
Δεν πιστεύω πραγματικά πως είναι μία δύσκολη μουσική, εκτός – ίσως – αν είσαι ένας από εκείνους τους ανθρώπους που έχουν την προδιάθεση να μελετούν κάθε τι που θυμίζει κλασική ροκ μουσική στο να είναι απαρχαιωμένη ή με κάποιο τρόπο να στερείται αξιοπιστίας. Μα, αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι στην πραγματικότητα ελεύθερα πνεύματα, ούτως ή άλλως, αφού κρίνουν τη μουσική σε μη μουσικά επίπεδα και στηρίζονται στην άποψη του κοινού. Όσον αφορά στους στίχους, παρόλο που συνήθως έχουν βαθύτερο νόημα, έχω προσπαθήσει επίσης να τους κρατήσω ενδιαφέροντες και να κρατούν την προσοχή σε σχέση με τις λέξεις από μόνοι τους. Έτσι, δεν πιστεύω πως είναι απαραίτητο να ακούς ή να καταλαβαίνεις τους στίχους, ώστε να καταλάβεις τη μουσική των “Free Spirit”. Φυσικά, υπάρχουν περισσότερα που μπορεί κανείς να κερδίσει από τα τραγούδια αν ακούει και τους στίχους.

Πιστεύετε πως όντως οι ήρωες δεν κλαίνε (από το τραγούδι «Heroes Don’t Cry») και γιατί; Αναφέρετε μια αλληγορία για ένα παιδί σε μια συνέντευξή σας. Πιστεύετε πως μόνο ένα παιδί μπορεί να κλαίει; Πώς εμπνευστήκατε αυτό το τραγούδι; Τι σημαίνει για εσάς;
Όπως αναφέρθηκε και στην άλλη μου συνέντευξη, ένα από τα νοήματα του τραγουδιού “Heroes Don’t Cry” είναι πως αυτό είναι ένα τραγούδι για μια οικογένεια που οι γονείς είναι αλκοολικοί. Η φράση “Heroes Don’t Cry” είναι ένα είδος απελπισμένης κραυγής από τον πρωταγωνιστή, αφού σε μια τέτοια οικογένεια πάντα υπάρχει ένας που παίρνει το ρόλο του “ήρωα” προσπαθώντας να κρατήσει την οικογένεια μαζί και να καταφέρει να διατηρήσει την εμφάνιση αυτή προς τα έξω. Αν κάποιος πρόκειται να πετύχει σε αυτό (κάτι που δεν είναι ποτέ πιθανό…, αφού το πρόσωπο αυτό σε μια τέτοια κατάσταση, επίσης, ποτέ δεν ξέρει πως παλεύει για μία μάχη που δεν μπορεί να κερδηθεί), πρέπει να είναι δυνατός και να μη δείξει την αδυναμία του. Έτσι, καταλήγει στο ότι οι ήρωες δεν κλαίνε. Ουσιαστικά, αυτή η φράση είναι περισσότερο μία ειρωνική κραυγή, παρά η κυριολεκτική της ερμηνεία.

Το τραγούδι «Far Away From Heaven» απλά προέκυψε όταν ξεκινήσατε να ηχογραφείτε κάποιο άλλο χωρίς τελικά να ολοκληρωθεί η ηχογράφηση αυτή. Πιστεύετε πως τα αναπάντεχα που μπορεί να συμβούν αξίζουν τον κόπο; Κάθε εμπόδιο δεν είναι για καλό; Σκεφτείτε πόσο καιρό είχατε αυτό το project στο μυαλό σας, για παράδειγμα και πόσα εμπόδια συναντήσατε.
Πράγματι, φαίνεται πως όλες οι καλύτερες μουσικές ιδέες εμφανίζονται όταν σχεδόν δεν τις περιμένεις. Πιστεύω πως αυτό συμβαίνει επειδή όσον αφορά στη μουσική, είναι σχετικά εύκολο να ξέρεις τις καλές ιδέες καθώς την ακούς, μα είναι πολύ πιο δύσκολο να δώσεις τη λύση σ’ αυτές τις ιδέες, επειδή είναι εύκολο να κολλήσεις στις μελωδίες και τους ρυθμούς που έχεις ήδη εξερευνήσει και να καταλήξεις απλά να υποκύψεις στις παλιές ιδέες συνέχεια και συνέχεια. Έπειτα, όταν δε σκέφτεσαι να δημιουργήσεις ένα τραγούδι ή μία μουσική γενικότερα, ξαφνικά, ανακαλύπτεις ένα δρόμο να συνδέσεις τις νότες με ένα νέο τρόπο ή να διευθετήσεις τους ρυθμικούς ήχους σε ένα ρυθμό διαφορετικά από πριν και να αντιληφθείς πως αυτό είναι εκείνο που έψαχνες. Φαντάζομαι πως είναι απλά το ότι έχεις υπονομεύσει το αναλυτικό μέρος του μυαλού σου για λίγο και έτσι πραγματικά δημιουργείς κάτι νέο. Το μυαλό που τα αναλύει όλα και η εμπειρία στο να φτιάχνεις μουσική, επίσης, παίζουν ρόλο όταν δουλεύεις σε μία απροετοίμαστη ιδέα και τη μετατρέπεις σε ένα ολοκληρωμένο τραγούδι.

Ο κόσμος, καθώς κι εσείς αναφέρετε, είναι συνήθως στραμμένος προς τον τραγουδιστή ενώ μια μπάντα είναι μια ομάδα από άλλα άτομα, επίσης. Τι θα μπορούσε κανείς να κάνει για να δείξει πως υπάρχουν και αυτά τα άτομα; Πιστεύετε πως ο τραγουδιστής χρειάζεται να είναι performer ή να δείχνει τον πραγματικό του εαυτό;
Ο τραγουδιστής είναι, φυσικά, πάντα το πιο ορατό μέλος της μπάντας, μα δεν νομίζω πως αυτό σημαίνει πως τα άλλα μέλη δε φαίνονται. Καθώς βλέπει κανείς τους “Free Spirit”, πιστεύω πως όλα τα μέλη συνεισφέρουν σε ένα ισότιμα σημαντικό μερίδιο στην μπάντα. Στις ζωντανές μας εμφανίσεις, σίγουρα θα δεις πως ο κάθε ένας είναι εμφανής και έχει το δικό του μέρος στο σόου! Απλά οι άνθρωποι και τα Μ.Μ.Ε. είναι εκείνοι που είναι περισσότερο εστιασμένοι στον τραγουδιστή.
Πιστεύω πως ο τραγουδιστής, όπως όλοι οι μουσικοί στην μπάντα, χρειάζεται να είναι και performer και ο ίδιος του ο εαυτός. Ο Sami που βλέπεις στη σκηνή, σαν τον κύριο τραγουδιστή, δεν είναι το ίδιο πρόσωπο που θα συναντούσες αν έπεφτες πάνω στην κυριακάτικη απογευματινή του βόλτα, μα ούτε και κανένας από τα άλλα πρόσωπα είναι κάτι λιγότερο από εμένα.
Εκείνο που βλέπεις στη σκηνή είναι η μία πλευρά μου, η οποία δεν είναι απαραίτητα τόσο ορατή στην καθημερινή μου ζωή, μα δεν είναι έτσι όλη την ώρα. Στη σκηνή, η συγκεκριμένη πλευρά μου απλά γίνεται ακόμη πιο φανερή.

Σίγουρα όλοι ξεκινούν με πρότυπα κάποια είδωλα. Εσείς πιστεύετε πως τώρα έχετε τη δική σας ταυτότητα; Είστε οι «Free Spirit», έτσι δεν είναι για εσάς;
Ναι, πιστεύω πως σίγουρα έχουμε τη δική μας ταυτότητα. Το να είσαι ένα ελεύθερο πνεύμα, δε σημαίνει πως δεν μπορείς να μην έχεις είδωλα και να μη συμφωνείς με τις σκέψεις και τις ιδέες των άλλων. Απλά, σημαίνει πως εκτιμάς αυτά τα πράγματα για τις δικές σου αξίες και όχι επειδή κάποιος άλλος λέει πως πρέπει να σκεφτείς όπως οι άλλοι. Προφανώς, όλες οι σπουδαίες hard rock μπάντες μας έχουν επηρεάσει κατά πολύ και αυτό γίνεται επειδή σε όλους μας αρέσει πράγματι η μουσική τους. Επιπρόσθετα, έχουμε το κουράγιο να εκφράσουμε την αγάπη μας για αυτό το στυλ της μουσικής, όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη κι αν η εναλλακτική ροκ μουσική ήταν στο αποκορύφωμά της και θα ήταν ολοκληρωτικά μία μουσική αυτοκτονία να κάνει κανείς κάτι άλλο από εκείνο που ακουγόταν κατά τη δεκαετία του ’80. Αυτό το διαφορετικό είναι οι “Free Spirit”. Βεβαίως, έχουμε προσθέσει στοιχεία δικά μας, όπως και ήχους στην κορυφή αυτού του είδους της μουσικής που δανειστήκαμε από τους γίγαντες της ροκ.

Πιστεύετε πως είστε μελωδικοί και πού βασίζετε την απάντησή σας; Γιατί διαλέξατε τον συγκεκριμένο τίτλο γι’ αυτό το άλμπουμ («Pale Sister of Light»); Υπάρχει αλληγορία πίσω απ’ αυτό;
Θα έλεγα πως η μουσική μας είναι πολύ μελωδική, ειδικά όταν συγκρίνεται με πιο mainstream ήχους μουσικής στις μέρες μας. Ενώ, φυσικά, ο ρυθμός είναι επίσης ένα σημαντικό στοιχείο στη μουσική μας, τα περισσότερα τραγούδια μας γράφτηκαν ξεκινώντας με τη μελωδία και εκείνη είναι συνήθως πρώτη.
Το τραγούδι “Pale Sister of Light” είναι μια μεταφορά για το φεγγάρι ή το πνεύμα του φεγγαριού. Είναι εκείνο το πνεύμα που οδηγεί τον πρωταγωνιστή μέσω του πλάνου της ιστορίας του άλμπουμ, ειδικά κατά τη διάρκεια του τραγουδιού αυτού, καθώς εκείνος ταξιδεύει στις σκοτεινές οδούς της πόλης σε έναν άλλον κόσμο για να δραπετεύσει από τις νόρμες της κοινωνίας σε μία αναζήτηση να γίνει ένα ελεύθερο πνεύμα από μόνος του. Με αυτόν τον τρόπο, η φράση Pale Sister of Light περιγράφει επίσης ολόκληρο το άλμπουμ και γι’ αυτό επιλέχθηκε να είναι αυτό το όνομά του.

Κερδίσατε στο διαγωνισμό «Garage Coundown 2008». Πιστεύετε πως οι διαγωνισμοί παίζουν ρόλο για μία μπάντα; Τι γνώμη έχετε για το promotion; Χρειάζεται να το κάνει μία μπάντα από μόνη της ή πρέπει τα μέλη της να ασχολούνται με τη μουσική τους;
Δε νομίζω πως ο διαγωνισμός είναι κάτι σημαντικό για εμάς, καθώς φτιάχνουμε αρχικά μουσική για τους εαυτούς μας και για τους ακροατές μας, ώστε να την απολαύσουν, όχι για να προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι από κάποιες άλλες μπάντες. Πιστεύω πως είναι σημαντικό να εξαπλωθεί κανείς σε ένα ευρύ κοινό, καθώς όπως είπα, ένας λόγος που δημιουργούμε αυτή τη μουσική είναι για να τη φέρουμε στο φως για εκείνους που τους αρέσει αυτό. Στις μέρες μας, ο κόσμος με ένα μεγάλο σύνολο ειδών μουσικής διαθέσιμο στο Internet καθώς και στο ράδιο και την τηλεόραση, κυριαρχημένο από μια πιο περιορισμένη επιλογή από τους καλλιτέχνες που έχουν τις κύριες δισκογραφικές, ο μόνος τρόπος ώστε να εξαπλωθούμε σε πολλούς ανθρώπους είναι να προωθήσουμε τους εαυτούς μας. Φυσικά, θα ήταν καλύτερο αν μπορούσαμε να συγκεντρωθούμε στη μουσική και στα διάφορα gigs, μα αφού δεν έχουμε υπογράψει με κάποιο κύριο label, αν δεν προμοτάρουμε τους εαυτούς μας, τότε κανείς δε θα το κάνει.

Sami, σε μια συνέντευξή σου μιλάς για την ενέργεια που είχατε μέσα σας φτιάχνοντας το album. Πιστεύεις πως οι κόποι σας ανταμείφθηκαν; Επίσης, κάποια γερμανική κριτική σας περιγράφει σαν «αίσθηση». Τι σημαίνει ΑΙΣΘΗΣΗ για εσάς και πόσο εποικοδομητικό είναι αυτό για ένα συγκρότημα;
Προς το παρόν, είμαστε πολλοί ενθουσιασμένοι από την εκτίμηση του κόσμου που έχουμε στα Δελτία Τύπου της Hard Rock μουσικής σκηνής. Αυτή η πολύ θετική αποδοχή μας έχει πείσει πως έχουμε πραγματικά την ευκαιρία να πάμε μπροστά με αυτήν την μπάντα. Δουλεύουμε αυτήν τη στιγμή στο να πάμε σε όλο και πιο πολλά gigs και να βγει επίσημα το άλμπουμ μας σε όσο το δυνατό περισσότερες χώρες γίνεται και είμαι σίγουρος πως τελικά θα ξεπεράσουμε όλες τις επιβραβεύσεις που πιθανώς θα θέλαμε. Είναι σίγουρο πως μία από τις καλύτερες επιβραβεύσεις είναι αυτή που ήδη έχουμε, η οποία είναι η ανταπόκριση πολλών ανθρώπων για τη μουσική μας. Αυτό είναι που μας δίνει σκοπό και δύναμη για όλα αυτά που κάνουμε!

Νομίζετε πως όντως απευθύνεστε σε όλες τις ηλικίες, όπως δηλώθηκε; Είστε ένα όνειρο και μία παραίσθηση που ταξιδεύει; Αν ναι, σε ποιο βαθμό σας αρέσει αυτό;
Είναι αλήθεια πως αυτή η μουσική μοιάζει να ελκύει όλες τις ηλικίες. Για εκείνους που έζησαν τα νιάτα τους όταν οι γίγαντες της κλασικής ροκ μουσικής επικρατούσαν στα charts, είμαστε η μοντέρνα μετενσάρκωση αυτού του ήχου και της νοοτροπίας. Για τους νεότερους, είμαστε σαν μια δροσερή ανάσα ανέμου, που φέρνει τη μελωδία πίσω στη μουσική.
Κάποιοι άνθρωποι έχουν πει πως αρέσει η μουσική μας στα μικρά παιδιά τους τόσο πολύ όσο και στους γονείς τους και αυτό είναι, όντως, κάτι που δεν περιμέναμε. Είναι πολύ κολακευτικό για εμάς να ξέρουμε πως έχουμε δημιουργήσει κάτι που απορροφά τόσο διαφορετικά είδη ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

Στα σχόλια που σας κάνουν θαυμαστές σας, λένε πόσο αγαπούν τα τραγούδια σας και τη μουσική σας. Τι σημαίνει «αγάπη» του κόσμου για εσάς; Ένα απλό σχόλιο ή το λαμβάνετε και διαφορετικά; Νομίζω πως ήδη έχετε φτάσει στα ύψη στην εκτίμησή τους, έτσι δεν είναι;
Είναι ολόψυχα θερμό να ακούμε σχόλια όπως αυτό. Σημαίνει τόσα πολλά για εμάς! Σκεφτόμαστε πώς να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους υποστηρικτές μας. Ίσως, ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε κάτι τέτοιο, είναι να γράφουμε και να ηχογραφούμε περισσότερα τραγούδια και να κάνουμε τις καλύτερες προσπάθειες κάθε δευτερόλεπτο όταν είμαστε στη σκηνή.

Παρατηρούμε πως σας αρέσουν οι σκοτεινές φωτογραφίες. Πιστεύω πως αυτό βγάζει μια ιδιαίτερη ευαισθησία, όπως και η φωνή σου Sami! Τι θα έλεγες εσύ και τι έχουν να μας πουν τα υπόλοιπα μέλη γι’ αυτό; Το ίδιο συμβαίνει και στα βίντεο που έχετε και στους στίχους σας. Δίνετε όλο το συναίσθημά σας και πόσα βίντεο χρειάζεται να υπάρχουν για κάθε άλμπουμ;
Ο φωτογράφος που εμπιστευόμαστε, ο Paulus Konttinen, είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης και πράγματι ξέρει πώς να συλλάβει τη στιγμή. Έχω δει κάποιες φωτογραφίες με χρώματα και φαντάζουν σπουδαίες, μα όταν βλέπεις την ασπρόμαυρη έκδοσή τους, ξαφνικά η μαγεία των στιγμών γίνεται όλο και πιο δυνατή. Ίσως, η ασπρόμαυρη έκδοση να αφήνει περισσότερο χώρο για τη φαντασία και αυτό κάνει τη φωτογραφία πιο ελκυστική και αποκαλυπτική.
Πιστεύω πως ο καλύτερος και ο μοναδικός τρόπος για να αφήσω την ευαισθησία μου να βγει προς τα έξω είναι να γράψω μουσική. Είναι ένας τρόπος έκφρασης, όπου μπορώ να αφήσω τα συναισθήματά μου ελεύθερα. Δε σκέφτομαι τον εαυτό μου ως ένα απαισιόδοξο πρόσωπο, μα ίσως η μουσική να φέρνει στο προσκήνιο, πράγματα από τα βαθιά νερά του μυαλού.
Πιστεύω πως κάθε άλμπουμ μπορεί να έχει τουλάχιστον δύο με τρία βίντεο. Το να φτιάχνεις μουσικά βίντεο έχει πλάκα, ειδικά με τόσο σπουδαίες ομάδες που δουλεύουμε μαζί. Στο άλμπουμ “Pale Sister of Light” υπάρχουν πολλά “κινηματογραφικά” τραγούδια που είναι ενδεχόμενα για μουσικά βίντεο.

Έχετε κάνει αρκετές ζωντανές εμφανίσεις. Δείχνετε πως έχετε πάθος στη σκηνή και ζείτε τα τραγούδια σας. Ισχύει αυτό; Ποιες οι επιθυμίες σας για το μέλλον και για το επόμενο άλμπουμ σας και ποιες οι επόμενες εμφανίσεις σας;
Ναι, είναι αλήθεια. Πιθανώς, ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις μουσική και ειδικά τη δική σου μουσική, είναι να την ερμηνεύσεις μπροστά σε κοινό σε ζωντανές εμφανίσεις. Αν δεν είχα πραγματικό πάθος για να το κάνω αυτό, δε θα υπήρχε μεγάλο επιχείρημα να το κάνω καθόλου!
Στο κοντινό μέλλον, ανυπομονούμε να εμφανιστούμε σε περισσότερα gigs και ειδικά σε κάποια σόους στο εξωτερικό. Φυσικά, θα θέλαμε να εμφανιστούμε σε κάθε χώρα, όπου υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μας θαυμάσουν! Για μερικές συγκεκριμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ ίσως να ήταν ένα ξεχωριστό μέρος, αφού είναι και ο τόπος γέννησης της ροκ μουσικής. Επίσης, η Ελλάδα θα ήταν ένα υπέροχο μέρος για περιοδεία, αφού έχω ακούσει πως έχουμε πολλούς υποστηρικτές εκεί. Έχω επισκεφτεί την Ελλάδα λίγες φορές και πραγματικά την ερωτεύτηκα με το θερμό της κλίμα και τους φιλικούς της ανθρώπους!
Το επόμενο άλμπουμ δεν είναι στο πολύ κοντινό μέλλον, παρόλο που έχουμε ήδη ένα σωρό από νέα τραγούδια σε διαδικασία προόδου. Έχουμε, ακόμη, πολλή δουλειά να κάνουμε με την προώθηση και τις ζωντανές μας εμφανίσεις για το “Pale Sister of Light”. Παρόλα αυτά, είναι σίγουρο πως στις σκηνές, θα υπάρχει πολύ περισσότερο “Free Spirit“!

Τα 11 τραγούδια τους είναι:
1) SHADOW OF A MAN
2) MOONLIGHT RIDE
3) PALE SISTER OF LIGHT
4) HEROES DON’T CRY
5) RADIANT LIGHT
6) CRY OF AN EAGLE
7) EASY DAYS
8) STRANGERS
9) UNTIL THE NIGHT
10) FAR AWAY FROM HEAVEN
11) PREACHER MAN

Μπορείτε να δείτε κι άλλες λεπτομέρειες στο επίσημο site τους: http://www.freespiritrock.com
καθώς και στο myspace account τους:
http://www.myspace.com/freespiritrock
Καλή Επιτυχία!

Συνέντευξη στην Μαρίνα Βενεκά

284