Kickback, Eden Demise, I Want You Dead, Delete the Mass (26/10/12) An Club

Ε-Μ-Π-Ο-Λ-Ε-Μ-Η Ζ-Ω-Ν-Η !!!

Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η προημερών εμφάνιση των Kickback στην χώρα μας.

Mετά από 2 αποτυχημένες προσπάθειες, επιτέλους η CTS κατάφερε το ακατόρθωτο και είχαμε την τιμή να δούμε ένα από τα πλέον μεγαλύτερα hardcore συγκροτήματα live.

Στις 21.15 περίπου εμφανίστηκαν οι Delete The Mass με τους οποίους μπορώ να πω πως δεν ενθουσιάστηκα .Έπαιξαν περίπου 40 λεπτά αλλά πως να το κάνουμε, το grind core, is not my cup of tea. Παρ όλα αυτά ήταν δεμένοι και αξιοπρεπέστατοι μπορώ να πω. Από κάποια φάση και μετά έχασα το μέτρημα των τραγουδιών τους, ενώ επίσης έπαιξαν μια διασκευή σε Nasum.

Ακολούθησαν οι Πατρινοί, I Want You Dead που θεωρώ πως ήταν το καλύτερο από τα 3 support . Τσαμπουκαλεμένο hardcore, με εμφανείς τις black metal αναφορές και φωνητικά που σπάνε λαρύγγια, δείχνουν πως έχουν πολλά ακόμα να προσφέρουν στο συγκεκριμένο ιδίωμα καθώς και να το πάνε ένα βήμα παρακάτω. Αναμένουμε περισσότερα από τα παλικάρια στο προσεχές μέλλον.

Τελευταίο support της βραδιάς ήταν οι Αθηναίοι Eden Demise. Χωρίς να είμαι εμπαθής απέναντι τους μπορώ να πω συνοπτικά πως με κούρασαν. Αν και έπαιξαν δεμένα και δυνατά, εντούτοις το metalcore τους στερείται πρωτοτυπίας, και όχι ότι αυτό σε γενικές γραμμές είναι κακό, αλλά όταν έχεις και ένα συγκεκριμένο attitude επί σκηνής, ε τότε sorry guys, αλλά ναι είναι.

Kαι έφτασε η ώρα των Kickback και το κοινό από παθητικό και απών που ήταν καθόλη την διάρκεια των support, πήρε θέση. Ό,τι και να πω πραγματικά θα είναι λίγο. Ήρθαν, μας σοδόμισαν, μας βίασαν τις ψυχές, μας έφτυσαν στην μάπα (κυριολεκτικά) και έφυγαν αφήνοντάς μας ΑΠΑΝΤΕΣ μαλάκες να προσπαθούμε να μαζέψουμε τα μυαλά μας από το πάτωμα .

Δεμένοι και με σχετικά καλό ήχο οι υπερικινητικότατοι Κιckback, θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι τρόφιμοι ψυχιατρικής κλινικής ή  έγκλειστοι σε πτέρυγα εγκληματιών υψηλού κινδύνου.

Ο Stephen άκρως θεατρικός, σε σημεία που αναρωτιόσουν που σταματάει η θεατρικότητα και αρχίζει η πραγματική παράνοια και αν πρέπει να παρέμβει η πρόνοια, με εκτενείς και παραστατικότατες αναφορές σε φαλλικά σύμβολα, με “ευγενικές” χειρονομίες όπως η ανύψωση του μεσαίου δαχτύλου, μας έδειξε τι πάει να πει γαλλικό hardcore και γιατί δικαιολογημένα θεωρούνται ένα από τα πιο σκατόψυχα και ιδιόρρυθμα συγκροτήματα του είδους εξαιτίας της όλης συμπεριφοράς τους.

Αν και το An δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτο, εντούτοις μπορούσες να νιώσεις την αίσθηση ασφυξίας που σου δημιουργούσαν οι Kickback επί σκηνής.

Έπαιξαν γύρω στα 12 κομμάτια για περίπου μια ώρα , καλύπτοντας όλο το φάσμα της μακρόχρονης πορείας τους, επικεντρώθηκαν όμως κυρίως στο No Surrender του 2009, ενώ στα “Like The Worms”, Will To Power” και “Aging Disgracefully” το κοινό σεληνιάστηκε και πρέπει να έφυγαν δόντια από το ξύλο .

Ακόμα προσπαθώ να συνέλθω και να συνειδητοποιήσω τι έγινε στο An την Παρασκευή το βράδυ, από που μας ήρθε και τι συντρίμμια άφησε πίσω του ο τυφώνας από την Γαλλία ονόματι Kickback.

Mακράν από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη συναυλία του τρέχοντος έτους!

Et le diable rit avec nous

Photos: MindFrame

570