BAND OF HORSES: “Mirage Rock”

Μετά το πανέμορφο “Infinite Arms”, οι αγαπημένοι μας Band of Horses από το Seattle παρουσιάζουν το “Mirage Rock”, το τέταρτο αναμενόμενο και πολλά υποσχόμενο album τους.

Το indie rock συγκρότημα αυτή τη φορά πήγε με το rock περισσότερο απ’ ότι με το indie, αν και υπάρχει ακόμα στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Με άρωμα Βρετανικού rock των 70s και mid-80s, το “Mirage Rock” συνεχίζει της όμορφες στιγμές που προσφέρουν οι γνώριμες μελωδίες των Band of Horses. Με ολίγη πρόοδο σ’ αυτές.

Αυτό που συνέβει είναι το “καθάρισμα” του ήχου των Horses o οποίος εσκεμμένα δεν ήταν σχεδόν ποτέ κρυστάλλινος. Μια ιδέα από σύγχρονη country προστέθηκε και το αποτέλεσμα είναι κάτι το απολαυστικό. Το πιο χαρακτηριστικό ίσως κομμάτι αυτής της όμορφης αλλαγής είναι το “How to Live”.

Δεν είναι ισάξιο του “Infinite Arms” καθώς από την ατμόσφαιρα μέχρι και τις συναισθηματικά μεθυσμένες συνθέσεις, εκείνος ο δίσκος έφτασε στο peak τις ικανότητες των Band of Horses. Το “Mirage Rock” όμως έρχεται δεύτερο, δεν χάνει τη ταυτότητα των δημιουργών του, δεν απογοητεύει καθόλου τους πιστούς οπαδούς των Αμερικανών indie μαέστρων και προσφέρει νέα ξόρκια στην ήδη πλούσια μαγεία τους.

417