BOB KATSIONIS

Με χαρά φιλοξενούμε στο rockway.gr τον πολυτάλαντο και εκπληκτικό μουσικό BOB KATSIONIS που μας αποκαλύπτει ενδιαφέροντα πράματα για την ως τώρα καριέρα του (Firewind, προσωπικά albums) αλλά και για τους OUTLOUD που από τα πρώτα δείγματα που ακούσαμε και το video clip που υπάρχει στο διαδίκτυο νομίζουμε ότι θα είναι η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς. Λοιπόν ξεκινάμε

Τι ανταπόκριση είχε το τελευταίο σου προσωπικό άλμπουμ; και αν προβλέπονται κάποιες εμφανίσεις;
Το “Νοεμον” πάει σταθερά και ικανοποιητικά, καθημερινά έχω παραγγελίες άπο όλο τον κόσμο είτε απο τη σελίδα μου στο myspace είτε απο άλλα sites όπως το guitar9.com.
Ο κόσμος φαίνεται να το γουστάρει γιατί είναι ένας ενδιαφέρον μουσικά, τόσο συνθετικά όσο και τεχνικά δίσκος που σίγουρα ακούγεται ευχάριστα απο όλους.
Γι αυτό το λόγο και δέχομαι “πιέσεις” από ένα σωρό φίλους και διοργανωτές συναυλιών κυρίως στη χώρα μας αλλά και από το εξωτερικό για να τον παρουσιάσω live κάτι το οποίο είναι κρυφό όνειρο για μένα αλλά καλώς η κακώς το πρόγραμμα των firewind είναι τόσο full που θα πρέπει να μείνω με το όνειρο. Άσε που τώρα έχουμε και τους Outloud και ήδη ετοιμαζόμαστε να σαρώσουμε τα stages!!!

Οι Outloud κινούνται σε μουσικά μονοπάτια που δεν είχες προβάλλει τόσο έντονα με τα σχήματα που έπαιζες στο παρελθόν. Πές μας λίγα λόγια για αυτό το project.
Οι Outloud είναι απλά καλοπαιγμένο hard rock late 80’s θα το έλεγα, με μια πιο hard/heavy προσέγγιση. είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε έναν τρομερό αμερικάνο τραγουδιστή που απογειώνει τις συνθέσεις και αυτό το καταλαβαίνουμε όταν ακούμε τα κομμάτια μας να παιζόνται στα rock clubs και ο κόσμος καραγουστάρει και δεν πιστεύει ότι αυτό είναι κάτι ελληνικό και μοντέρνο!

Αν οι Outloud πάνε καλά εμπορικά υπάρχει περίπτωση να δούμε γενικότερες αλλαγές στην καριέρα σου;
Αλλαγές αν εννοείς να φύγω από τους Firewind… σε καμία μα καμία περίπτωση!!! όμως ότι θα κάνουμε live για να το προωθήσουμε αλλά και να γουστάρουμε, σίγουρα !!!!

Εχει προοδεύσει τελικά η σύγχρονη hαrd rock σκηνή και ακόμη γιατί υποστηρίζεις ότι από το aor έμειναν μόνο οι… χωρίστρες;
Καλά, αυτό που έχει γίνει με την αναβίωση του poser-glam-hard rock κοντεύει να γίνει αστείο!!!
Βλέπω παιδάκια 20 χρονών να παίζουν και να ντύνονται όπως οι Motley Crue πριν 20 χρόνια και άπλα γελάω… το καλό είναι ότι έχουν βγει κάποιες πολύ καλές νέες μπάντες όπως οι Crash Diet και άλλοι που δε θυμάμαι τώρα, αλλά από κάτω ακολουθεί το χάος!
Μόνο χωρίστρες και φουλάρια! έχει επίσης πλάκα που ντύνονται και έτσι ακόμα και όταν βγαίνουν έξω, έλεος δηλαδή! άργησαν 20 χρόνια να τους πει κάποιος!!!

Τι προβλέπεται στη συνέχεια με τους Firewind;
Χαμός! τώρα γράφουμε τον νέο μας δίσκο που να σου πώ την αλήθεια ανυπομονώ να κυκλοφορήσει γιατί είναι πολύ καλή δουλειά με τρομερές συνθέσεις, απόσταγμα των όσων έχουμε χτίσει τα τελευταία χρόνια και με απόλυτα προσωπικό ήχο! μετά θα αρχίσει ένα πολύ βαρύ συναυλιακό 2010 με αποκορύφωμα κάποιες ζωντανές εμφανίσεις στην ελλάδα όπου θα τα δώσουμε όπως πάντα όλα και αυτή τη φορά θα παρουσιάσουμε ενα full-firewind show που θα συζητηθεί!!!

Σκηνοθετείς και συνδημιουργείς όχι μόνο τα δικά σου βίντεο κλιπ αλλά και άλλων καλλιτεχνών με πρόσφατη έκπληξη την κόρη του Steve Harris.Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία και και τι είναι αυτό που σε εξιτάρει στο “παιχνίδι” με την εικόνα;
Η συνεργασία προέκυψε από το management της Lauren Harris,που είναι το ίδιο με το δικό μας στην Αγγλία.
Ο Steve Harris ήθελε ένα πρώτο video για την κόρη του και κάπως πιο low budget και έτσι αφού τσέκαρε τις δουλειές μου απλά με πήραν τηλέφωνο και μου το πρότειναν!!! · εννοείται ότι ακόμα δεν το πιστεύω ότι εγώ δούλεψα για έναν από τους πατέρες του heavy metal και μάλιστα έμεινε και ευχαριστημένος και θα συνεχίσουμε και τη συνεργασία και στο μέλλον, πιθανότατα!!! H φάση με τα videos είναι γιά μένα μεγάλη πρόκληση, ξέρεις,
Η εικόνα είναι πολύ δύσκολο και ακριβό σπορ και είναι ότι πιο δημιουργικό μπορείς να κάνεις.
Επίσης μου αρέσει πάρα πολύ να βοηθάω νέες μπάντες να δείξουν ένα πιο επαγγελματικό profile στον κόσμο κάτι το οποίο μπορεί να γίνει πιο εύκολα με ένα καλό video clip και πάντα με λογικά ποσά, γιατί άμα ακούσεις τι ζητάνε οι “μεγάλοι” του χώρου θα τα παρατήσεις όλα και θα πας να πιάσεις την κάμερα, χαχαχα!

BOB KATSIONIS

Κατά κοινή ομολογία είσαι ένας πολυτάλαντος και υπερδραστήριος μουσικός. Μήπως το άγχος για να τα προλάβεις όλα φέρει σαν αποτέλεσμα φθορά και κορεσμό;
Ε, καλά αυτό θα το κρίνουν αυτοί που ακούνε τις δουλειές μου. Εγώ δεν με φοβάμαι πάντως, πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός, με τις εμπειρίες που παίρνω τόσο από τους Firewind, όσο και από την δουλειά μου σαν παραγωγός σε άλλα γκρουπ, κάνω όλο και καλύτερη μουσική.
Ελπίζω να μείνει έτσι αυτό και να βγάζω συνέχεια κομμάτια που να συζητάει ο κόσμος, όπως παράδειγμα το “soukse!” από το Nοεμον!!!

Τι είναι εκείνο που σου επηρεάζει και σε εμπνέει στις δημιουργίες σου;
Απλά και χαζά πράγματα! το “soukse!” παράδειγμα που μόλις ανέφερα, το έγραψα το ίδιο βράδυ που η Παπαρίζου κέρδισε τη eurovision, χαχαχα!!!
κυρίως όμως είναι θετικά πράγματα, είμαι πολύ (χαζο) χαρούμενος άνθρωπος και όταν είμαι καλά απλά κάθομαι στα keyboards και γράφω αβέρτα! Άμα είμαι χάλια… άστα να πάνε!!!

Ποια είναι τα αρνητικά και τα θετικά του my space και του internet γενικότερα;
Για εμάς που φάγαμε τα σκατά τόσα χρόνια με το να στέλνουμε κασέτες και φωτοτυπίες στα fanzines (πολλές άγνωστες λέξεις παιδιά, ε?)
είναι πια μια ανακούφιση! μπορούμε να το χειριστούμε σαν εργαλείο promotion και επικοινωνίας και να κάνουμε τη δουλειά μας ευκολότερα. Δυστυχώς, για τα νέα παιδιά / groups είναι η πραγματικότητα και το μόνο που γνωρίζουν. Κοιτάνε να κάνουν views, plays, εντυπωσιακές σελίδες και από ουσία… μηδέν!
Είναι κρίμα. το metal δεν βρίσκεται εκεί μέσα αλλά στα stages και στους δίσκους… ε, το άλλο καλό είναι ότι έχει καταπολεμήσει την αγαμία μιας και όλοι ξέρουμε ότι με το σωστό καμάκι, μπορείς να έχεις με 5-10 e-mails την επόμενη μέρα κιόλας μια γκομενίτσα στο κρεβάτι σου, όμως στον αντίποδα, τα παιδιά έχουν γίνει πια χαλβάδες και απλά κωλώνουν να την πέσουν σε μια κοπέλα σε ένα club, απλά περιμένουν να πάνε το βράδυ σπίτι, να την κάνουν φιλενάδα στο myspace και να την πέσουν από κει!!!!

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί του έλληνες από τους ξένους μουσικούς;
Τίποτα, ξέρω και γώ νομίζεις? έχω δει μεγάλους καλαμπορζτήδες και στο εξωτερικό, απλά εκεί υπάρχουν ευκολίες. άλλο να έχεις στη γειτονιά σου τα fredman studios και άλλο το studio με τον μέγα παραγωγό που κάνει όλη μέρα λαϊκά και στο παίζει αρχηγός όταν πας να γράψεις. Επίσης αν είσαι στη Γερμανία, μπαίνεις σε ένα βανάκι και τουράρεις 4-5 γειτονικές χώρες για πλάκα, ενώ και μόνο για να φύγεις από την Ελλάδα θες να έχεις ήδη πετύχει κάτι και να σου πληρώσει κάποιος τα έξοδα για να πας εκεί. και άλλα πολλά….

Ο Bοb Katsionis μας ετοιμάζει κι άλλες εκπλήξεις;
Οχι! (δεν θα ήταν μεγάλη έκπληξη να συνέβαινε αυτό ? 😉



358