DEMORALISER: “A Living Nightmare”

Δεν είμαι σίγουρη το ότι είμαι το κατάλληλο άτομο για να ασκήσω κριτική στην πρώτη κυκλοφορία των Βρετανών Demoraliser. Το ότι παίζουν metalcore, προσωπικά δεν μου λέει τίποτα, αλλά το ζητούμενο στην προκείμενη δεν είναι αυτό, αλλά η μουσική, από όποιο είδος και αν προέρχεται, ασχέτως της ταμπέλας που φέρει.

Οι Demoraliser δημιουργήθηκαν στο Grimsby τον Ιούνιο του 2010 και από τις κυκλοφορίες των πρώτων ep τους φάνηκαν πολλά υποσχόμενοι (αλλά προφανώς οι υποσχέσεις στην προκειμένη, δεν είναι για να τηρούνται) στην underground σκηνή της χώρας τους. Με την πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία “A Living Nightmare”, οι Demoraliser δεν παρουσιάζουν ουσιαστικά τίποτα πρωτότυπο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως ο δίσκος δεν ακούγεται, ακούγεται και παραακούγεται και μάλιστα ευχάριστα, απλά δεν είναι αυτό που περιμένεις, δεν σου κάνει αυτό το κλικ παραπάνω ώστε να κερδίσει την προσοχή σου και να στοιχειώσει τα αυτιά σου για ημέρες.

Ο δίσκος σε γενικές γραμμές είναι επίπεδος , χωρίς πρωτότυπες συνθέσεις, αν και υπάρχουν κάποιες στιγμές δημιουργικής έκλαμψης όπως στο εισαγωγικό “Pretender” και στο “Reap What You Sow” που δυστυχώς όμως δεν σώζουν το συνολικό αποτέλεσμα. Οι συμμετοχές στα vocals των Chad Ruhlig (ex- For The Fallen Dreams, current- Legend) και Scott Kennedy (Bleed From Within) στα “Pretender” και “Mother’s Ruin” αντίστοιχα, αν και φιλότιμες δεν μπορούν να ξεβαλτώσουν την κατάσταση. Αυτό που χρειάζεται εδώ είναι πρωτοτυπία, διάθεση για αλλαγή και πειραματισμό, το ένα βήμα παραπέρα βρε αδερφέ, κάτι το οποίο οι Demoraliser δυστυχώς δεν το έχουν.

513