JELLO BIAFRA & the Guantanamo School Of Medicine ζωντανά στο Fuzz

O JELLO BIAFRA και οι the Guantanamo School Of Medicine θα είναι στην Αθήνα στις 16 Οκτωβρίου για μια εμφάνιση στο Fuzz. Ακολουθεί δελτίο τύπου.

Playfalse and Hardtimes Proudly present:

JELLO BIAFRA & the Guantanamo School Of Medicine
+ Deus Ex Machina
+ NoMind

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ο Jello Biafra, φωνή και ηγετική μορφή των Dead Kennedys, επιστρέφει στην Αθήνα για μία και μοναδική εμφάνιση, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, στο Fuzz Live Music Club. Μαζί του, οι Guantanamo School Of Medicine, η μπάντα που τον συνοδεύει από το 2008.
Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Deus Ex Machina, ένα από τα ιστορικότερα συγκροτήματα της εγχώριας punk / alternative σκηνής, και οι NoMind.
Εμβληματική προσωπικότητα της Αμερικανικής punk σκηνής, άκρως πολιτικοποιημένος, ιδεολόγος και ακτιβιστής, ο Jello Biafra είναι ένας άνθρωπος που, εδώ και πάνω από 30 χρόνια, δεν έχει πάψει να διακηρύττει, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, την πίστη του σε μία ελεύθερη κοινωνία. Με τους στίχους και τη μουσική του, τις spoken word εμφανίσεις του, τη δραστηριότητά του ως συνιδρυτής (μαζί με τον East Bay Ray, κιθαρίστα των DK) της ανεξάρτητης εταιρείας Alternative Tentacles, ακόμα και τη συμμετοχή του σε δημοτικές και προεδρικές εκλογές, προσπαθεί πάντα να προωθεί και να αναδεικνύει τα ζητήματα εκείνα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Όμως, πέρα απ’όλα αυτά, η ξεχωριστή αξία της μουσικής του προσφοράς είναι πραγματικά ανεκτίμητη. Κυρίως με τους Dead Kennedys, κυκλοφόρησε ορισμένα από τα πιο εμπνευσμένα και επιδραστικά albums και singles της ανεξάρτητης / punk rock σκηνής, στα 70’s και τα 80’s, αφήνοντας μία κληρονομιά που διατηρεί ανεξίτηλη την επιρροή της στις νεώτερες γενιές, μέχρι σήμερα. Ποιος δεν γνωρίζει κομμάτια σαν τα “California Uber Alles”, “Holiday In Cambodia”, “Too Drunk To Fuck”, “Kill The Poor”, “Nazi Punks Fuck Off”, όλα τους σημείο αναφοράς για την punk μουσική, αλλά και για αμέτρητες βραδιές όλων μας σε κάθε λογής parties και συγκεντρώσεις. Ακόμα παραπέρα, με μια σειρά albums – “Fresh Fruit For Rotting Vegetables” (1980), “In God We Trust, Inc.” (1981), “Plastic Surgery Disasters” (1982), “Frankenchrist” (1985), “Bedtime For Democracy” (1986), “Give Me Convenience Or Give Me Death” (συλλογή, 1987) – που αποτέλεσαν πραγματική γροθιά στο στομάχι μιας κοινωνίας γεμάτης συντηρητισμό και υποκρισία, σε μια εποχή που ακόμα και ανώδυνα pop κομμάτια γνώριζαν διώξεις και απαγορεύσεις, ο Biafra και οι Dead Kennedys κέρδισαν μία περίοπτη θέση στην ιστορία της σύγχρονης rock’n’roll μουσικής. Ανήσυχος όσο ελάχιστοι, συνέχισε ακάθεκτος μετά τη διάλυση των Dead Kennedys, το 1986. Οι προσωπικές κυκλοφορίες (spoken word) και οι συνεργασίες του είναι πάρα πολλές (D.O.A., Melvins, Ministry, Revolting Cocks, Offspring, Nomeansno, Body Count, Sepultura, είναι ορισμένες από αυτές), όπως άλλωστε και οι πολιτικο-κοινωνικού περιεχομένου δραστηριότητές του. Το 1988, σχημάτισε τους Lard, μαζί με τους Al Jourgensen, Paul Barker και Jeff Ward των Ministry. Μέχρι το 2000, οπότε και έπαψε να δραστηριοποιείται, η μπάντα είχε στο ενεργητικό της 5 επίσημες κυκλοφορίες.
Το 2008, παρακολουθώντας μία συναυλία που έδωσε ο Iggy Pop για τα εξηκοστά του γενέθλια, στο Warfield του San Fransisco, o Biafra αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του μπάντα. Οι Guantanamo School Of Medicine χρησιμοπoιούν ως βάση τον, ενίοτε χαοτικό, ήχο των Kennedys, εμπλουτίζοντάς τον με proto punk στοιχεία της “μεγάλης σχολής” του Detroit, αλλά και με περάσματα από το hardcore και το metal. Έχουν κυκλοφορήσει ένα album (“The Audacity Of Hype” / 2009), ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζουν το δεύτερό τους (“White People And The Damage Done”) το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2013.
Η τωρινή σύνθεση της μπάντας περιλαμβάνει τους: Ralph Spight (Victims Family, Freak Accident, Hellworms) / κιθάρα, Kimo Ball (Freak Accident, Carneyball Johnson, Mol Triffid, Griddle), Andrew Weiss (Rollins Band, Butthole Surfers, Ween) / μπάσο και Paul Della Peppe / drums.
http://www.facebook.com/JBGSM?ref=ts
http://www.alternativetentacles.com/

Οι Deus Ex Machina δημιουργήθηκαν το 1989, στην Αθήνα, από τις στάχτες του punk συγκροτήματος “Αδιέξοδο”. Με πληθώρα εμφανίσεων, κατάφεραν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να αναδειχθούν σε ένα από τα δυναμικότερα groups της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής. Πλέον, αποτελούν και το μακροβιότερο ενεργό συγκρότημα στην Ελλάδα, καθώς έχουν ήδη συμπληρώσει 21 χρόνια αδιάλειπτης πορείας – και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας έναν σταθερό πυρήνα οπαδων που τους ακολουθεί παντού, ενώ από τις εμφανίσεις τους στο εξωτερικό ξεχωρίζουν η περιοδεία τους στην πρώην Γιουγκοσλαβία, εν καιρώ πολέμου, η μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στα Σκόπια( το 1994), η Biennale 2000 (στο Τορίνο ) και οι εμφανίσεις τους στη Βουλγαρία. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από ένταση και αστείρευτη ενέργεια (γνωστότερη κυκλοφορία τους το περίφημο single, “Execute / Iraq ‘n’ roll”, το 1992), ενώ οι στίχοι των τραγουδιών τους τις περισσότερες φορές έχουν ξεκάθαρα κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο. Πολλές εμφανίσεις τους έχουν γίνει με σκοπό την αφύπνιση και την ενίσχυση της κοινωνικής συνείδησης και αλληλεγγύης ενάντια στον πόλεμο και τον ρατσισμό, διεκδικήσεις δικαιωμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος κ.α. Επίσης, συνέβαλλαν στη δημιουργία σχολείου στην περιοχή της Τσιάπα, στο Μεξικό. Αυτονόητο είναι πως, σε μια εποχή που η κρίση επηρεάζει την σε τέτοιο βαθμό την καθημερινή μας ζωή, οι DeusExMachina ακούγονται πιο επίκαιροι από ποτέ.
Αυτό τον καιρό ετοιμάζουν καινούριο υλικό για το νέο τους album, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά, και δουλεύουν πάνω σε ένα ντοκιμαντέρ που θα αφορά στην μέχρι τώρα πορεία τους.
Η τωρινή σύνθεση της μπάντας: Stavros X (φωνή), Δημήτρης Σπυρόπουλος (κιθάρα), Δημήτρης Μάνθος (μπάσο), Tolik (κιθάρα), Κώστας Πέτρου (drums).

www.myspace.com/deusexmachinagr

http://www.facebook.com/deusexmachinapunk

www.facebook.com//The-Lab-records

Οι NoMind είναι μια punk rock μπάντα που αποτελείται από μουσικούς με σημαντική συμμετοχή και προσφορά στην δημιουργία και την εξέλιξη της εγχώριας underground σκηνής. Είναι μια μπάντα «ταγμένη» στην κοινωνική αντίσταση. Δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2009. Ιδιαίτερα δυναμικοί μουσικά, υποστηρίζουν με τον πιο άμεσο τρόπο το στίχο τους, που με τη σειρά του βάζει σε πρώτο πλάνο την πολιτική κριτική και την κοινωνική απειθαρχία. Έχουν δώσει δεκάδες συναυλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ και έχουν ανοίξει συναυλίες μεγάλων ονομάτων της παγκόσμιας punk σκηνής, όπως οι GBH (στις δύο τελευταίες εμφανίσεις τους στην Ελλάδα), οι Partisans και οι EnglishDogs. Αυτή την στιγμή ηχογραφούν τον πρώτο τους δίσκο, σε παραγωγή του Νίκου Σπυρόπουλου (Σπυριδούλα).
Η σύνθεσή τους είναι η εξής: Σωτήρης Θεοχάρης (φωνή, κιθάρα), Γιώργος “GeoBeo” (κιθάρα, φωνή), Δημήτρης Αράπογλου (μπάσο, φωνή), Γιώργος Χλωρός (drums).

http://www.facebook.com/pages/NoMind/112223812161460

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, Jello Biafra and the Guantanamo School Of Medicine στο Fuzz Live Music Club ((Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, www.fuzzclub.gr).

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ.
Διάθεση: Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, τηλ. 210 3608366), Public (Νίκης 1 & Καραγεώργη Σερβίας, Πλ. Συντάγματος, 210 3246210), Rhythm Records (Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια, 210 3841550), Monsterville (Θεμιστοκλέους 53, Εξάρχεια, 210 3304407), The Lab (Θεμιστοκλέους 86 & Δερβενίων, Εξάρχεια,210 3825805).

Η διάθεση εισιτηρίων online ξεκινάει άμεσα στο www.viva.gr (τηλεφωνική αγορά 13855) και το www.ticketpro.gr.

161