DOWN: “IV Part I: Purple” EP

Να ένα καλό comeback, που θα ταρακουνήσει τον metal κόσμο!

Οι Down, 5 χρόνια μετά το “III:Over the Under”, επιστρέφει με ένα ΕΡ, σκέτο δυναμίτη! Ένα ΕΡ, με διάρκεια που άλλοι έχουν σε full length (33 λεπτά), και μια μπάντα που βρήκε πάλι όρεξη να μεγαλουργήσει.

Ο Phil Anselmo, σε πολύ καλή φόρμα, νέος μπασίστας στην ομάδα, ο Pat Bruders (Crowbar) και όμορφες ιδέες, που βάζουν αυτό το EP σε ρότα προς την κορυφή του προσωπικού μου TOP 20.

Αφού τα μυαλά μου, τσίτωσαν με την εκπληκτική κυκλοφορία των The Company Band, “Pros & Cons”, έρχονται τώρα, οι Down με το “The Purple EP” τους, να τα αποτελειώσουν.

Doom, όπως ακριβώς το δίδαξαν οι μεγάλοι δάσκαλοι Black Sabbath, αλλά και οι μαθητές τους Trouble και Saint Vitus, με την απαραίτητη southern-ιά, που χαρακτηρίζει σχεδόν κάθε δουλειά του Phil, αλλά και των συνεργατών του, που τρέχουν και τους εκπληκτικούς Crowbar, να περνάνε τα μπάντα από το sludge σουρωτήρι τους, μιλάμε για ένα αριστούργημα.

Ακούγοντας το “Witchtripper”, το οποίο ήδη από τα πρώτα ακούσματα, σκαλίζει τα σημάδια του στην doom-stoner ψυχή μου, θέλω να τρέξω τον χρόνο μπροστά, τότε που οι Down θα μας παραδίδουν 60λεπτο θαύμα. 30 λεπτά δεν μου φτάνουν και έτσι, τρελαμένος πατάω “επανάληψη.”

Θέλω να γράψω σελίδες ολόκληρες για τα συναισθήματα που μου προκαλεί αυτή η κυκλοφορία, αλλά έχω την εντύπωση πως δε θα καταφέρω να σας πείσω περισσότερο από το να σας γράψω την παρακάτω φράση…
SHOW THEM THE MONEY!!!!!!

604

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2108 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.