Θρήνος στη rock κοινότητα από τον χαμό του μαέστρου των Deep Purple

Σπουδαίοι μουσικοί και συγκροτήματα έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις για τον χαμό του Jon Lord:

Deep Purple
“Ο αγαπημένος μας Jon Lord, απεβίωσε την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012. Χάσαμε έναν πολύ καλό φίλο και έναν εξαιρετικό μουσικό. Η αξιοπρέπεια του και η χάρη του μας άγγιξε όλους. Η μουσική του ήταν έμπνευση και μας πήγε σε μέρη πέρα από την φαντασία μας… Ένας πραγματικά μεγάλος άνθρωπος. Εκφράζουμε ταπεινά την αιώνια αγάπη μας και τον σεβασμό μας”

David Coverdale (Whitesnake)
“Ήταν απίστευτη χαρά και ευτυχία για μένα να γνωρίσω και να δουλέψω μαζί του. Λείπει ήδη”

Joe Lynn Turner (Rainbow, Deep Purple):
“Είμαι βαθύτατα λυπημένος με το θάνατο του Jon Lord. Είμαι περήφανος που τον γνώρισα και επαγγελματικά και προσωπικά και ευλογημένος που πέρασα στιγμές μαζί του. Ήταν ένας αληθινός και χαρισματικό gentleman και θα λείψει πολύ! Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του, τους συγγενείς του και όλους εμάς που χάσαμε έναν από τους μεγάλους μουσικούς της γενιάς μας! R.I.P., Jon… Μακάρι ο Θεός να σε κρατάει στα χέρια του”

Roger Glover (Deep Purple)
“Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε ο Jon. Οι σκέψεις μου πάνε στη σύζυγο του Vickie, τα παιδιά του και την οικογένεια του αυτή τη δύσκολη στιγμή. Τους εύχομαι δύναμη. Η μουσική δεν έχασε μόνο έναν φανταστικό μουσικό αλλά και έναν πρώτης τάξης gentleman. Ήταν γίγαντας στη ζωή μου, εξαιρετικός φίλος, συνοδοιπόρος, δάσκαλος, όχι μόνο στη μουσική αλλά και στη ζωή. Είμαι συντετριμμένος από τον θάνατο του”

Slash (Guns n’ Roses, Velvet Revolver):
“Άσχημη μέρα για το rock ‘n’ roll. Ένας από τους μεγαλύτερους, βαρύτερους και “κακούς” ήχους στο heavy metal. Μοναδικός”

Jordan Rudess (Dream Theater):
“Είμαι πολύ λυπημένος με το θάνατο του Jon Lord. Ήταν έμπνευση για μένα”

Rudy Sarzo (Ozzy, Quiet Riot, Whitesnake, Dio)
“Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια, τους οπαδούς και τους φίλους του Jon Lord. Jon, σε ευχαριστώ που ήσουν μέρος του soundtrack της ζωής μου”

Bob Katsionis (Firewind, Outloud):
“Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο θάνατος των θρυλικών rock μουσικών, αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν συνεχιστές, με τον τρόπο που η “βιομηχανία” συμπεριφέρεται στους μουσικούς σήμερα. R.I.P. Jon Lord – ήσουν πάντα ο Δάσκαλος. Ο ένας και μοναδικός.”

Geezer Butler (Black Sabbath):
“Είμαι πολύ λυπημένος με τα νέα για το θάνατο του Jon μετά τη μάχη του με το δαίμονα καρκίνο. Ένας από τους μεγάλους μουσικούς της γενιάς μας. Ο Tony Iommi, πρόσφατα δούλεψε μαζί με τον Jon και έλεγε πόσο καλός τύπος ήταν. Τον συνάντησα μερικές φορές, αλλά ποτέ δεν δούλεψα μαζί του”

Joe Bonamassa (Black Country Communion)
“Είμαι βαθύτατα λυπημένος με τον θάνατο του Jon Lord. Ήταν ένας από τους καλύτερους και πιο ταλαντούχους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Αναπαύσου εν ειρήνη”

Mick Box (Uriah Heep):
“Είμαι πραγματικά σοκαρισμένος με τα νέα για το θάνατο του Jon Lord. Ο Jon, ήταν ένας από τους μεγάλους πληκτράδες, συνθέτες και είχε τον πιο απίστευτο ήχο στο Hammond. Ήξερα τον Jon πολλά χρόνια, από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 και πάντα ήταν κύριος και πολύ καλή παρέα. Ο μουσικός κόσμος έχασε έναν γίγαντα και η προσφορά του στη rock μουσική θα ζει για πάντα. Όταν με ρωτούσαν ποιος είναι ο αγαπημένος μου πληκτράς το όνομα του ήταν πάντα πρώτο”

Tracii Guns (L.A. Guns):
“Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Jon Lord πέθανε σήμερα. Το παίξιμο του στο Hammond, έθεσε τα standards για κάθε μπάντα. Ένας πραγματικός θρύλος και ένας πραγματικός αστέρας. RIP, Jon!”

Tom Morello (Rage Against The Machine):
“RIP μεγάλε Jon Lord, πληκτρά και θεμέλιε λίθε των Deep Purple. Τόσα πολλά καταπληκτικά κομμάτια και αυτός ο εκπληκτικός ΗΧΟΣ του! Σ’ ευχαριστώ!”

Graham Bonnet (Rainbow, Alcatrazz):
“Είμαι σοκαρισμένος και βαθύτατα λυπημένος με τον θάνατο ενός καλού φίλου και εξαιρετικού μουσικού, του Jon Lord. Μας έφερες χαρά, γέλιο, χαζομάρα και φως με την αίσθηση του χιούμορ που αντιμετώπιζες σε ότι έκανες και άλλαξες τον κόσμο του rock με τη μοναδικότητα σου. Στέλνω την αγάπη, τις σκέψεις μου και τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του. Ο Θεός να σε ευλογεί Jon. Θα είσαι πάντα στις καρδιές μας”

Peter Baltes (Accept)
“Όπως ο Ronnie (James Dio) ήταν ο άρχοντας των φωνητικών, έτσι και ο Jon Lord ήταν ο βασιλιάς του Hammond… R.I.P. Jon Lord. Μεγάλωσα με τους Deep Purple. Ήταν πραγματικά ο καλύτερος… Πολύ άσχημη μέρα για το rock”


155