DEATHSPELL OMEGA: “Drought” EP

Μετά από μια ιδιαίτερα εξερευνητική τριλογία που έβαλε τους Γάλλους Deathspell Omega στο τριπάκι της θρησκευτικής φιλοσοφίας, εκτός των άλλων, ετοίμασαν τώρα το καινούργιο τους EP.

Το “Drought” ήρθε να αποτελέσει ρόλο intro στην επερχόμενη full-length δουλειά τους καθιστώντας τον εαυτό του εφάμιλλο των προηγούμενων τους. Κάτι που σημαίνει ότι οι Deathspell Omega δεν αντιμετώπισαν τη δημιουργία του συγκεκριμένου EP ανάλογα με το τι προορίζονταν αφού άνετα θα μπορούσε να σταθεί σαν ολοκληρωμένο κομμάτι της δισκογραφίας τους. Αρχικά, γιατί επιτέλους ξέφυγαν από τον ήχο της προαναφερθείσας τριλογίας αναπτύσσοντας τον περισσότερο κι εν τέλει δημιουργώντας κάτι νέο κι απόλυτα ταιριαστό με τα μονίμως παρόντα κι αυθεντικά Deathspell Omega στοιχεία.

Η μουσική του αγαπημένου Γαλλικού black σχήματος μεγάλωσε τα τεχνικά της σημεία, πρόσθεσε περισσότερες κιθάρες δίνοντας τους τον βασικότερο ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια έκαστου κομματιού, έριξε ποικιλομορφία στα φωνητικά, τελειοποίησε τη ποιότητα παραγωγής της κι έγινε γρηγορότερη. Τυχερά συμβάντα αν προστεθούν και οι άψογες συνθέσεις που περιλαμβάνονται στο “Drought”, σε επίπεδο που καιρό είχε να αγγίξει το συγκρότημα αν δεν καθιέρωσε καινούργια στη καλύτερη περίπτωση.

Το πέμπτο EP των Deathspell Omega έρχεται με έξι συνθέσεις σχετικά μικρής διάρκειας (συνολικά δεν φτάνει τη μισή ώρα) με πιο ενδιαφέρουσες τις “Scorpions & Drought” και “Abrasive Swirling Murk” όπου τονίζονται περισσότερο τα παραπάνω θετικά χαρακτηριστικά. Τα “Salowe Vision” και “The Cracked Book of Life” στην εισαγωγή και τον επίλογο του EP αντίστοιχα συμπεριλαμβάνονται σαν instrumental αφηρημένες αποδόσεις του δίσκου.

454