Norma Jean live στην Αθήνα

Norma Jean
Κυριακη 5 Αυγουστου 2012

support acts:
Dear Darkstar, The Voldera Cult

Με πλούσια ιστορία μέσα στα 15 χρόνια ύπαρξης τους, οι Norma Jean από την πολιτεία Georgia των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν δημιουργήσει ένα πέρα για πέρα αξιοζήλευτο βιογραφικό που από μόνο του ‘μιλάει’ για την ποιότητα και αξία αυτής της μπάντας.

Έχοντας σχηματιστεί το 1997 αρχικά με το όνομα Luti-Kriss έβγαλαν το πολύ καλό  Throwing Myself στην Solid State to 2001, δείχνοντας ουσιαστικά τον δρόμο που θα ακολουθούσαν στην συνέχεια: λίγο Mathcore, λίγο 90’s Metalcore, λίγο Post-Hardcore και το mix ήταν ήδη έτοιμο αναμένοντας την αναγκαία ώθηση. Το 2002 άλλαξαν το όνομα τους σε Norma Jean (εμπνευσμένο από το πραγματικό όνομα της Marilyn Monroe που ήταν Norma Jeane Mortenson) και παρ’ ότι πολλοί fans διαχωρίζουν τα δύο συγκροτήματα, η αλήθεια είναι πως ουσιαστικά πρόκειται για ακριβώς την ίδια συνταγή με διαφορετικό όνομα.

Η ώθηση λοιπόν δεν άργησε να έρθει και μόλις ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του Throwing Myself , το υπερεπιτυχημένο Bless The Martyr And Kiss The Child βρέθηκε στα ράφια των καταστημάτων λαμβάνοντας από την πρώτη μέρα εξαιρετικές κριτικές, δίνοντας έτσι καθολική αναγνώριση στους Norma Jean. Κομμάτια-ύμνοι όπως τα Face:Face, Memphis Will Be Laid To Waste και Creating Something Out Of Nothing Only To Destroy It βρίσκονταν ανελλιπώς στα playlist κάθε οπαδού του εναλλακτικού –core ήχου που σέβονταν τον εαυτό του…

Λίγους μήνες αργότερα ο αρχικός τραγουδιστής τους Josh Scogin αποχώρησε και αντικαταστάθηκε προσωρινά από τον Brad Norris – μια θέση που στην ουσία όμως καλύφθηκε από τον Cory Brandan που ήδη διέθετε την απαραίτητη εμπειρία (φωνητικά στους Eso-Charis) για να διαδεχθεί πραγματικά τον Scogin. Με ανανεωμένο line-up και τις προσδοκίες πλέον αρκετά ψηλά, οι Norma Jean ηχογράφησαν το δεύτερο album τους O’ God The Aftermath έχοντας αυτή την φορά πάρει μια στροφή προς τον πιο ωμό Mathcore ήχο με σαφείς επιρροές μπάντες όπως οι Botch . Το O’ God The Aftermath δέχθηκε επίσης πολύ καλή ανταπόκριση από τον κόσμο/τύπο, έφερε τους Norma Jean ένα επίπεδο πιο πάνω στην διεθνή κοινότητα και αυτό αποτυπώνεται από την υποψηφιότητα που είχαν το 2005 για Grammy!

Όλη αυτή η επιτυχία προφανώς δεν μπορούσε να περάσει αδιάφορη από τα μεγάλα μάτια και αυτιά του σκληρού ήχου, με συνέπεια το επόμενο album τους (Redeemer –  2006) να είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους με τον παραγωγό-θρύλο Ross Robinson. Ο Robinson διατήρησε όλα τα σκληρά στοιχεία του ήχου των Norma Jean και προσέθεσε μια μελωδική χροιά σε σημεία που ήταν απαραίτητο για να γίνουν οι συνθέσεις τους πιο δεμένες – η επιτυχία του εγχειρήματος όπως πάντα ήταν δεδομένη.

Τα 2008 και 2012 οι Norma Jean διατήρησαν το όνομα τους σε υψηλό επίπεδο κυκλοφορόντας τα Anti-Mother και Meridional που περιόρισαν τις Mathcore επιρροές τους προς τέρψιν ενός πιο Sludge/Post Metal ήχου. Στο Anti-Mother μάλιστα συμμετείχαν και δύο πολύ βαριά ονόματα του εναλλακτικού metal/rock, οι Chino Moreno (Deftones) και Page Hamilton (Helmet). Έκτοτε περιοδεύουν ανελλιπώς και επιτέλους ήρθε και η σειρά της χώρας μας για να τους υποδεχθεί…

Μαζί με τους Norma Jean θα εμφανιστούν οι εγχώριες μπάντες που παράλληλα είναι πλέον και βετεράνοι του χώρου και δεν είναι άλλοι από τους Dear Darkstar και The Voldera Cult. Οι Dear Darkstar με δυναμική παρουσία με το λεγόμενο Modern Day Rock ‘N Roll τους που core-ίζει όσο χρειάζεται και οι The Voldera Cult έχοντας πλέον νέο album –αλλά και την ίδια ενέργεια- θα ανοίξουν μια νύχτα που προβλέπεται…ιστορική!

Τιμή Εισιτηρίου: 18 € 
Σημεια προπωλησης : Tickethouse,Rhythm Records,TicketPro

190