Sisters of Mercy

Sisters of Mercy. Σημαντικό γεγονός για την χώρα μας η συναυλία των θρυλικών Sisters of Mercy.Οι ήρωες της gothic rock σκηνής απέδειξαν ότι δίκαια παραμένουν οι βασιλιάδες του είδους.

Η ακαταλληλότητα του χώρου και ο μέτριος ήχος δεν πτόησαν τους οπαδούς του συγκροτήματος να απολαύσουν μια μεγάλη μπάντα. Ανέβηκαν στη σκηνή μέσα σε πράσινο φόντο και η εισαγωγή του “Afterhours” κάνει χαλί για το υπέροχα “Crash and Burn” και “Ribbons”.

Έντονες ήταν οι συγκινήσεις στο “Alice” και “Marian ενώ τα συναισθήματα εναλλάσονταν μαζί με το ονειρικό φωτισμό που συνόδευε τους Sisters of Mercy στη σκηνή. Στο “This Corrosion” έγινε ο σχετικός χαμός ενώ έκλεισαν με το “Flood II”. Η αποχώρηση κράτησε μόνο λίγα λεπτά και στη συνέχεια οι νότες από το μεταλλαγμένο “1959” μας συνεπαίρνουν και τελειώνουν με το φοβερό “Vision Thing”. Ακολουθεί το δεύτερο encore με τα “Lucretia my Reflection” και “Top Nite Out” να ενθουσιάζουν τους οπαδούς του γκρουπ και να κλείνουν πανηγυρικά αυτή την μεγάλη βραδυά με το συγκλονιστικό “Temple of Love”. O Andrew Eldritch και η παρέα του παρόλο λιγομίλητοι στην ουσία δεν μας χάλασαν το χατήρι (αν εξαιρέσεις ότι δεν έπαιξαν το “Μοre”) και χάρισαν σε όλους εμάς μοναδικές στιγμές.

Θανάσης Παπαδόγγονας

456