WIGELIUS: “Reinventions”

Ενθουσιασμός επικράτησε από την στιγμή που άκουσα την εξαιρετική νέα μελωδική A.O.R  μπάντα των σουηδών (ασχολίαστο…) Wigelius.

Πρόκειται για το προσωπικό σχήμα του 20χρονου (!) Anders  Wigelius, ενός πολυτάλαντου μουσικού, τραγουδιστή, κιθαρίστα, οργανίστα και το σπουδαιότερο, συνθέτη.

Ο ταλαντούχος αυτός νεαρός έπεσε στην αντίληψη και τα αυτιά του πολύ καλού παραγωγού Daniel Flores (Issa, Xorigin, Crash the System, The Murder of My Sweet, Mind’s Eye) που ανέλαβε την παραγωγή του δίσκου με τον υπονοουμενικό τίτλο “Reinventions”.

Ο δίσκος καταρχάς θα αρέσει πολύ στους fan των Toto, Journey, Foreigner και Richard Marx. Άλλωστε η μπάντα διασκευών που διατηρούσε ο νεαρός  έπαιζε συνθέσεις από αυτές τις μπάντες και με το τραγούδι-διασκευή “Don’t Stop Believin’” των Journey εμφανιζόμενος σε μουσικό διαγωνισμό της σουηδικής τηλεόρασης εντυπωσίασε και τον παραγωγό μεταξύ άλλων.

Το mastering επιμελήθηκε άλλος ένας σημαίνων του μελωδικού χώρου ο γνωστός και μη εξαιρετέος Harry Hess των Harem Scarem

Ξεχωρίζουν (μετά κόπων και πολλών ακροάσεων γιατί όλα είναι εξαιρετικά με υπέροχες αρμονίες και πλούσια χορωδιακά φωνητικά), το rock μελωδικό θέμα του “Piece of Your Action” και η απαραίτητη μπαλάντα εις διπλούν: “There is No Me Without You” και η ακουστική “Love Can Be That Much”, με όλη τη μουσικότητα της μπάντας σε ανάπτυξη.

Τα τελευταία χρόνια το A.O.R  επανήλθε για τα καλά και η μπάντα τούτη το επικυρώνει μεγαλοπρεπέστατα για ένα δροσερό καλοκαίρι από τα 3 καλύτερα ακούσματα που θα σας συντροφεύουν σε παραλίες και βουνά.


431