TANK: “War Nation”

Αν μπορούσα να σας περιγράψω το όγδοο άλμπουμ των Βρετανών γερόλυκων Tank με μία λέξη ή μάλλον επιφώνημα, αυτό θα ήταν: “ουάου”!

Το “War Nation” είναι ένα άριστο δείγμα αληθινής heavy/power metal μουσικής, από μια μπάντα που αν και δεν έλαβε αυτό που πραγματικά της άξιζε (όπως και πολλές άλλες), έχει όμως τις ρίζες της βαθιά στο χώμα του χρόνου, φτάνοντας στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 κι έτσι το αποτέλεσμα όπως ήταν φυσικό κι επόμενο, ήταν κατά πολύ άνω του μετρίου!

Το “War Nation” λοιπόν είναι κατά κάποιο τρόπο η συνέχεια του “War Machine”, ενός άλμπουμ που με επιτυχία και με δίχως επικίνδυνα και πονηρά κοπιαρίσματα, ακουγόταν πολύ κοντά με αυτό που οι συμπατριώτες τους Saxon κάνουν επίσης με επιτυχία αρκετές δεκαετίες!

Αν και ο ιθύνων νους/ιδρυτής των Tank, Algy Ward, έχει αναγκαστικά αφήσει τη μπάντα του αυτό δε σήμανε ευτυχώς το τέλος αυτής, αφού ο τραγουδιστής/ frontman Doogie White είναι άξιος συνεχιστής, δίνοντας μάλιστα με τη φωνή του μια άλλη διάσταση στο αποτέλεσμα, όπως φυσικά δύναμη αλλά και μια old school αισθητική, που μπορεί όμως με ευκολία να σταθεί και να ονομαστεί ταυτόχρονα σύγχρονη.

Το να πω ότι προσωπικά το “War Nation” είναι ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που έχω ακούσει μέχρι τώρα, μέσα στο 2012 δηλαδή, ίσως να σας φανεί κάπως τραβηγμένο και υπερβολικό τουλάχιστον για την ώρα, μα θα στηρίξω την άποψη μου σε επιχειρήματα τα οποία είναι 10 τον αριθμό, όσοι δηλαδή και οι δυναμίτες του δίσκου που σίγουρα δε θ’ αφήσουν κανένα metalhead παραπονεμένο, μιας και είναι φτιαγμένοι από heavy και δυνατές κιθάρες, δυνατά drums με ταυτόχρονα ευκολοχώνευτες μελωδίες που σου μένουν στο μυαλό!

Ακόμη κι αν μετά από τις αρκετές φορές που θα ακούσω μέσα στους επομένους μήνες το “War Nation”, δεν γίνει ο μπρούσκος καλό κρασί που λένε (αν και δε το πιστεύω μιας και όντως μιλάμε για δυνατό άλμπουμ), ένα πράγμα θα μου μείνει και είμαι ήδη σίγουρος γι’ αυτό! Το “Dreamer” είναι άλλη μια μπαλάντα-αποκάλυψη και θα συγκαταλεχτεί άμεσα στο προσωπικό μου φάκελο με τις best-of ballads! Μιλάμε λίαν επιεικώς για κομματάρα, που σε κάνει να θέλεις να “ξεφύγεις”, κάτι που για τον γράφοντα αυτή τη στιγμή είναι άκρος απαραίτητο, μα και δυστυχώς αδύνατο… σχεδόν!

Εν κατακλείδι το “War Nation” επιβάλλεται αν όχι ως προς την απόκτηση του, σίγουρα ως προς την ακρόαση του και πιστέψτε με, δε θα χάσετε άδικα το χρόνο σας!

439