AXEL WIESENAUER (ROCK N GROWL)

“Οι περισσότεροι στη μουσική βιομηχανία θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τα νέα σχήματα για να βγάλουν λεφτά, χωρίς να τους ενδιαφέρει η ουσία…”

Γεια σου Axel! Καταρχάς σύστησέ μας τη Rock n’ Growl!
Η εταιρεία Rock n’ Growl αναλαμβάνει το promotion, το management και τη διανομή για διάφορες rock/ metal μπάντες! Ξεκίνησε σαν ιδέα το 1990 και δειλά δειλά εξελίχθηκε έως ότου πάρει τη σημερινή της μορφή!

Τι σε ώθησε να το ξεκινήσεις όλο αυτό;
Κοίτα, υπάρχουν πάρα πολλές καλές μπάντες εκεί έξω και σκοπεύω να βοηθήσω όσες περισσότερες μπορώ! Είναι δύσκολα τα πράγματα στη μουσική βιομηχανία άπαξ και δεν ξέρεις τα κατατόπια. Ευτυχώς για εμένα, βρίσκομαι μέσα σε αυτήν από το 1994, οπότε έχω πλέον την εμπειρία για να κάνω αυτό που κάνω!



Τι προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν τα συγκροτήματα που θα χτυπήσουν την πόρτα της Rock n’ Growl;
Για αρχή, χρειάζεται ένα promo ή ένα demo, συν κάποιο artwork, διάφορες φωτογραφίες τους, σελίδα στο myspace και γενικά ένα συνολικό πρώτο δείγμα της δουλειάς τους. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δουλέψουν σκληρά, εάν όντως θέλουν πραγματικά να καταφέρουν κάτι.

Πως βλέπεις τη μουσική βιομηχανία από τη σκοπιά που βρίσκεσαι τώρα; Ήδη ανέφερες πως έχει δυσκολίες…
Δυστυχώς όλα πλέον έχουν να κάνουν με τα χρήματα… Οι περισσότεροι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τα νέα σχήματα για να βγάλουν λεφτά, χωρίς να τους ενδιαφέρει η ουσία. Φυσικά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι άξιοι εμπιστοσύνης, αλλά δεν είναι και πολλοί πλέον…

Παίζει ανταγωνισμός φαντάζομαι, ε;
Ολόκληρη η μουσική βιομηχανία βρίσκεται στα χέρια των μεγάλων εταιρειών! Αυτές κάνουν ουσιαστικά κουμάντο και οι πιο μικρές εταιρείες προσπαθούν να επιβιώσουν βρίσκοντας νέους τρόπους για να προωθήσουν το υλικό τους. Ευτυχώς το internet βοήθησε πολύ σε αυτό!



Εσύ ζεις μέσω της Rock n’ Growl;
Βασικά ζω για τη rock και τη metal μουσική, οπότε μου φτάνει (γέλια)!

Ωραία, ας το θέσω αλλιώς… Το να έχεις δισκογραφική εταιρεία, σε κάνει πλούσιο;
Μονάχα εάν πρόκειται για μεγάλη εταιρεία! Οι υπόλοιπες πρέπει να συνδυάσουν το management και το promotion για να κάνουν κάτι, γιατί πολύ απλά, αυτές δε γίνεται να αρκεστούν στις πενιχρές πωλήσεις των δίσκων τους. Τα μεγαθήρια συνήθως πουλάνε τα προϊόντα τους ούτως ή άλλως, οπότε δεν ανησυχούν για κάτι άλλο…

Θεωρείς πως ένα καλό πρόγραμμα promotion και διαφήμισης μπορεί να κάνει ακόμα και ένα μέτριο δίσκο να πουλήσει;
Σίγουρα! Αν γίνει σωστή προώθηση και αρκετά live, όλα γίνονται. Παρόλα αυτά, “it’s a long way to the top”, οπότε κάπου θα φανεί το όλο ψέμα…

Οκ, τελευταία ερώτηση… Ποια είναι γνώμη σου για το παράνομο downloading;
Δε με ενοχλεί… Κατ’ εμέ είναι ένας ακόμη τρόπος προώθησης μιας δουλειάς και από τη στιγμή που δε γίνεται να σταματήσει προτιμώ να το εκμεταλλευτώ και εγώ από την πλευρά μου! Είναι πάντα καλύτερο το να τάσσεσαι υπέρ της όποιας νέας τάξης πραγμάτων, παρά να αναλώνεσαι προσπαθώντας να την ανατρέψεις!



Links:
www.rockngrowl.com
www.myspace.com/rockngrowl  
www.facebook.com/RockNGrowlPromotion
www.twitter.com/trendxl  
www.youtube.com/user/trendXL

188

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.