OUTLOUD

Οι Ελλάδα δεν έχει να ντραπεί, ούτε να φοβηθεί πλέον τίποτα από τους μουσικούς εταίρους του εξωτερικού, τουλάχιστον σε αυτό τον ιερό ήχο που όλοι εμείς ονομάζουμε heavy metal! Τυχαίο; Και βεβαία όχι και γι’ αυτό οι Outloud δημιουργήθηκαν ώστε να βάλουν με τη μουσική τους ακόμη ένα λιθαράκι, σε αυτό που μετά από πολλά χρόνια θα ονομάζουμε παραδοσιακό Ελληνικό/εγχώριο metal!

Τιμώντας λοιπόν αυτό ακριβώς, κανόνισαν 6 καταιγιστικές συναυλίες επί Ελληνικού εδάφους κι έφεραν από το “Μεγάλο Μήλο”, το μικρό, σε ηλικία τουλάχιστον αλλά μεγάλο σε φωνή Chandler Mogel, o οποίος πρόσχαρα μας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας, ξεκινώντας με μια ελληνική λέξη όπως.. “Σκουλικομυ…” χμ.. ας το αφήσω καλύτερα να σας το πει ο ίδιος!

Γεια σου Μιχάλη τι κάνεις; Είμαι ο Chandler!

Γεια σου Chandler, μια χαρά εσύ; Προσπαθώ μια εβδομάδα τώρα να σου μιλήσω και τελικά τα κατάφερα! Πως πάει;
Ναι έχεις δίκιο, αλλά είχαμε 4 επανωτές συναυλίες (η συνέντευξη έγινε σ.σ. 20/3) και δε προλάβαινα…

Το καταλαβαίνω. Πως έχει πάει η “Catastrophe Tour” για την ώρα;
Έχει πάει πάρα πολύ καλά!

Έχω ακούσει καλές φήμες από τα ήδη δοσμένα live σας!
Αυτό είναι καλό! Και ξέρεις, δώσαμε αυτά τα Live σερί από τη Πέμπτη μέχρι τη Κυριακή και τώρα χρειαζόμαστε λίγη ξεκούραση μιας κι έχουμε ακόμα δυο εμφανίσεις!

OUTLOUD

Οπότε οι προσδοκίες σας έγιναν πραγματικότητα, αναλογιζόμενοι πως περιοδεύετε σε μια χώρα που ο κόσμος έχει αρκετές οικονομικές δυσκολίες;
Α ναι, δεν υπήρξε πρόβλημα. Έχουμε ένα υπέροχο άνθρωπο κι επαγγελματία που μας “έκλεισε” αυτές τις εμφανίσεις, όπως κι επίσης έχουμε κάνει πολύ promotion από το internet και ξέρεις… ο κόσμος θέλει ακόμα να ροκάρει, οπότε δεν έχει να κάνει με την οικονομία κι έτσι όλα καλά!

Μια χαρά λοιπόν! Ποιο είναι το feedback από το “Love Catastrophe” μέχρι στιγμής και για πιο λόγο μας δώσατε το “More Catastrophe”; Θεωρείς πως ήταν λίγο επικίνδυνο σαν κίνηση, κατά κάποιο τρόπο;
Αντιθέτως! Μάλιστα ο κυρίως λόγος που προβήκαμε σε αυτή τη κίνηση, είναι γιατί το “Love Catastrophe” ήταν λίγο μικρό σε διάρκεια, μόλις 40 λεπτά και είχαμε μερικά extra κομμάτια τα οποία μας άρεσαν, αλλά νιώθαμε ότι δεν κολλούσαν με τον υπόλοιπο δίσκο κι έτσι αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε αυτό το EP σαν bonus για όλους τους οπαδούς μας! Δε νομίζω να λειτούργησε αρνητικά.

Γνωρίζω πως η λέξη “Catastrophe” ήταν δική σου ιδέα, γνωρίζεις κι άλλες Ελληνικές λέξεις; Μιας κι έχω πληροφορίες πως γνωρίζεις αρκετές!
(γέλια) Ναι γνωρίζω μερικές όπως “σκουλικομυρμηγκότρυπα”! (γέλια). Ξέρεις η λέξη “Catastrophe” είναι επίσης κι Αγγλική οπότε δεν ήταν δύσκολο να “μπει” στο άλμπουμ ή να τη χρησιμοποιήσω.

Πιστεύεις πως με αυτό το δεύτερο δίσκο η μπάντα βρήκε το προσωπικό της ήχο;
Ξέρεις το δεύτερο άλμπουμ είναι κάπως διαφορετικό από το πρώτο. Το “Love Catastrophe” είναι πιο μελωδικό, πιο rock, ενώ το πρώτο είναι πιο metal, κάτι που πραγματικά θέλουμε να επαναφέρουμε στον επόμενο δίσκο μας. Και νομίζω πως από τώρα κι έπειτα θα πάμε προς αυτή τη κατεύθυνση.

Απ’ όσο γνωρίζω συμμετέχεις και σε άλλες μπάντες/project, θεωρείς τους Outloud ως πρώτη σου προτεραιότητα;
Ναι απολύτως!! Οι Outloud είναι η νούμερο ένα μπάντα για μένα αυτή τη στιγμή, αν και κάνω κάποιες άλλες δουλίτσες στη Νέα Υόρκη με άλλα projects, οι μπάντα μου είναι οι Outloud!

Μένεις στη Pennsylvania έτσι;
Όχι αυτή τη στιγμή μένω λίγο έξω από τη Νέα Υόρκη.

OUTLOUD

Α μάλιστα! Μια χαρά μέρος συγκρινόμενο με αυτό που ζούμε εδώ.. όμως αυτή η απόσταση δεν δυσκολεύει τα πράγματα στη μπάντα; Δημιουργεί άραγε κάποια προβλήματα λειτουργικής φύσεως, όπως για παράδειγμα τούτο το tour; Οι δικοί σου πως αισθάνονται για τη συχνή απουσία σου;
Χμ.. αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση! Κοίτα, αν ήμουν μαζί με τα παιδιά όλη την ώρα, φυσικό είναι να κάναμε περισσότερες πρόβες μαζί, να γράφαμε κάποια κομμάτια μαζί, αλλά δε μας έχει σταματήσει η απόσταση από τίποτα μέχρι στιγμής. Απλά παίρνω το αεροπλάνο και πετάγομαι (σ.σ. jump of είπε! Ε ρε τύχη!) όποτε χρειάζεται, ή αν πρέπει να γράψω κάτι, να μοιραστώ κάποια ιδέα, απλά τη στέλνω μέσω internet στο Bob και όλα καλά! Γενικά δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Φοβάσαι μήπως κάποιοι μπουν στη διαδικασία της σύγκρισης, τουλάχιστον μέσα στο δικό τους μυαλό, μεταξύ των Outloud και των Firewind;
Νομίζω πως αυτό συνέβαινε, αν συνέβαινε στο πρώτο μας δίσκο, επειδή δεν ήταν ξεκάθαρο και γνωστό αν θα γίνουμε μια full time μπάντα ή ακόμη άλλο ένα project. Όπως επίσης στο πρώτο δίσκο γινόταν μια σαφή και δικαιολογημένη διαφήμιση των μελών των Firewind, μα τώρα με τη δεύτερη δουλειά μας τα πράγματα έχουν σταθεροποιηθεί. Ίσως βέβαια στην αρχή να προσελκύστηκαν περισσότεροι fan των Firewind, μιας και τα κομμάτια ίσως να ήταν πιο κοντά σε αυτό τον ήχο, μα τώρα με το τρίτο μας δίσκο τον οποίο θα αρχίσουμε σύντομα να δουλεύουμε, τα πράγματα θα μπουν σε μια σειρά.

Ποτέ με το καλό θα ξεκινήσετε το τρίτο σας δίσκο;
Εμ.. πιθανόν μέσα σε αυτή τη χρονιά!

Πως “παίρνουν” οι δικοί σου άνθρωποι τη μουσική σου καριέρα; Σε υποστηρίζουν; Συνειδητοποιούν πως μέρα με τη μέρα γίνεσαι πιο γνωστός και ίσως κάποια στιγμή μεταμορφωθείς σε ένα rock star;
Βασικά όλοι με υποστηρίζουν και με υποστήριζαν, οι γονείς μου, οι φίλοι μου. Κάνω αυτό που θέλω να κάνω και απλά το ακολουθώ. Δε ξεκίνησα από μικρό παιδί να τραγουδάω, τα τελευταία δέκα χρόνια μόνο μα όταν ξεκίνησα και ανακάλυψα πως αυτό θέλω να κάνω, απλά έδωσα τα πάντα σε αυτό!

Οπότε τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις στον εαυτό σου: “θέλω να γίνω τραγουδιστής!”
(γέλια). Εμ.. το πρώτο πράγμα που θυμάμαι ήταν να παίζω σε μια μπάντα σε ένα υπόγειο και να προβάρω με ένα φίλο μου Judas Priest. Στη πραγματικότητα έπαιζα πλήκτρα εκείνη την εποχή κι απλά μου είπαν να κάνω μια προσπάθεια και να τραγουδήσω ένα κομμάτι.. και είπα γιατί όχι! Μόλις το έκανα σκέφτηκα πως ήταν κάτι πολύ πρώτο κι είχε πλάκα κι έτσι.. έμαθα τι ακριβώς ήθελα να κάνω! Αργότερα τραγούδησα σε μια άλλη μπάντα ενός φίλου, μια πιο “σοβαρή” μπάντα απ’ ότι η προηγούμενη κι έτσι συνεχίστηκε το πράγμα!

OUTLOUD

Πρέπει να ομολογήσω πως διαθέτεις μια καλή και αξιόλογη φωνή!
Σε ευχαριστώ πολύ!

Μάλιστα είσαι και τυχερός, μιας κι εγώ τραγουδώ.. στο μπάνιο μου για παράδειγμα, μα κανείς ακούγοντάς με δε μου πρότεινε να τραγουδήσω στη μπάντα του! Μάλλον το αποτέλεσμα δεν ήταν και τόσο καλό!
(γέλια)

Υπάρχουν καλλιτέχνες τραγουδιστές, άντρες ή και γυναίκες που να επηρεάστηκες ως τώρα ή έστω να θαυμάζεις;
Ναι φυσικά! Ο δάσκαλος μου ο Tony Harnell από τον οποίο έπαιρνα μαθήματα τα τελευταία 10 χρόνια, ο οποίος ήταν τραγουδιστής στους TNT και κατά τη γνώμη μου πέρα από καλός φίλος, είναι και ένα φαινόμενο! Είναι από τις μεγαλύτερες επιρροές μου, όπως επίσης κι ο Joel Lynn Turner (σ.σ. Rainbow, Malmsteen, Deep Purple)! Μ’ αρέσουν ακόμη ο Bobby Darin (σ.σ. αν δεν κάνω λάθος παλιός Αμερικανός pop, jazz, country τραγουδιστής), Fred Carter Jr. (σ.σ. κιθαρίστας-τραγουδιστής country κι όχι μόνο), μ’ αρέσουν πολλά διαφορετικά πράγματα…

Βασικά πάνω σε αυτό θα βασίσω την επόμενη ερώτηση μου. Σε κάποιο από τα live σας, διασκεύασες το “Careless Whispers”, αληθεύει αυτό; Φαντάζομαι πως έχεις πολλές επιρροές κι εκτός rock/metal μουσικής!
(γέλια) Ναι πράγματι μ’ αρέσουν κι άλλοι τραγουδιστές και καλλιτέχνες, όπως και αλλά είδη μουσικής. Μ’ αρέσει η Funk, η Soul, η Jazz, το ίδιο με το metal και είναι κάτι που “βάζω” μέσα στο τραγούδι μου, στο στυλ μου!

Καλό αυτό. Οπότε πιο ήταν το τελευταίο cd που έβαλες στο cd player σου και το ευχαριστήθηκες;
Νομίζω πως ήταν το “Holy Water” από Bad Company.

OUTLOUD

Τα περασμένα Χριστούγεννα κυκλοφορήσατε το single “Last Days of December” και αμέσως ο Bob έγραψε στο official site σας ότι: “όλες οι μπάντες προσπαθούν να γίνουν σκληρότερες, αγριότερες και πιο evil, λες και υπάρχει κάποιος άτυπος διαγωνισμός μίσους”! Συμφωνείς με αυτό; Πιστεύεις πως οι Outloud, είναι μια από τις λίγες μπάντες που μας δίνουν κάτι φρέσκο και διαφορετικό;
Νομίζω πως αρκετές μπάντες προσπαθούν να δώσουν κάτι διαφορετικό! Πιστεύω ότι ο Bob προσπαθούσε να πει πως υπάρχουν death, black, heavy συγκροτήματα που δεν προωθούν κάτι θετικό, αντίθετα με εμάς για παράδειγμα, που θέλουμε να περνάμε θετικά μηνύματα και να εμπνέουμε θετικά το κόσμο και να τους κάνουμε πιο χαρούμενους κατά κάποιο τρόπο.

Πως θα περιέγραφες τη μουσική σας, σε κάποιον που δεν έχει ποτέ ακούσει Outloud; Πως θα έπειθες κάποιον ή κάποια να έρθει στις συναυλίες σας και να σας ακούσει;
(γέλια) Κοίτα, συνήθιζα να περιγράφω τη μουσική μας σε εκείνους που δεν ήξεραν και δεν είχαν ακούσει, σαν μια μίξη από Bon Jovi, Guns ‘n Roses και Foreigner… (γέλια) κι αυτό γιατί λίγο ή πολύ όλοι γνωρίζουν κάποιες από αυτές τις μπάντες!

Οκ ας επιστρέψουμε λίγο στα παρόντα συναυλιακά σας δρώμενα. Έχετε ακόμη 3 shows για να ολοκληρώσετε αυτό το mini tour. Τι να περιμένουν οι οπαδοί σας από εσάς; Θα υπάρξουν περεταίρω εκπλήξεις;
Εμ.. θα υπάρχουν εκπλήξεις σε κάθε show οπότε μη στεναχώριεστε!

Εδώ βασικά έχω κι ένα παράπονο! Τιμήσατε μόνο τη βόρεια Ελλάδα! Γιατί δεν έρχεστε και στα νότια;
Από πού τηλεφωνείς;

Από Κρήτη!
Αα! Ήμασταν στη Κρήτη σε περασμένο Live, αλλά τώρα δε μας έκατσε, όπως δυστυχώς και η Πάτρα επίσης!

Μακάρι να σας δούμε την επόμενη φορά! Μετά από αυτές τις συναυλίες πια είναι τα πλάνα σας για το μέλλον; Υπάρχουν οι προσδοκίες για νέο άλμπουμ και μεγαλύτερο tour;
Ναι βεβαίως! Όπως σου είπα μόλις τελειώσουμε το νέο άλμπουμ μας, θα δούμε τι γίνεται με νέα live κι εκτός Ελλάδας φυσικά! Όπως Κύπρος, Τουρκία, Βουλγαρία αλλά και περισσότερες εμφανίσεις στα μέρη σας!

OUTLOUD

Έχεις κάποια αλλά ενδιαφέροντα πλην τις μουσικής;
Ναι μου αρέσουν οι ταινίες, ξέρεις παλιές όπως τα “Goodfellas”, “Casino”, “Godfather”…

Οπότε αν έφτιαχνε κάποιος μια ταινία με θέμα τη ζωή σου, ποιος ηθοποιός θα ήθελες να σε ενσαρκώσει;
Καλή ερώτηση!! Πιθανόν ο Keanu Reeves, μια και νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο μου μοιάζει! (γέλια)

Οκ Chandler σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και ήταν τιμή μας, που αφιέρωσες αυτές τις στιγμές σε εμάς! Σου εύχομαι τα καλύτερα! Κλείσε αυτή τη συνέντευξη όπως θέλεις!
Ω σε ευχαριστώ πολύ! Εγώ σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και εύχομαι να σας δούμε όλους σε κάποιο Live μας και ιδιαίτερα στην Αθήνα!

Να’ σαι καλά κι εύχομαι να τα πούμε κι από κοντά!
Εννοείται φίλε μου!


255