CARNIFEX: “Until I Feel Nothing”

Το Until I Feel Nothing” είναι το τέταρτο LP των Αμερικανών deathcore Carnifex και δεδομένου ότι δεν υπάρχει και κάποια σπουδαία επιχειρηματολογία περί της ποιότητας ή της αναγνωσιμότητας τους και καθότι υπάρχουν μόλις επτά χρόνια, αυτό είναι εντυπωσιακό.

Οι Carnifex μοιάζουν πολύ με τους As I Lay Dying, των οποίων ο frontman, Tim Lambesis, πραγματοποίησε τη παραγωγή του “Until I Feel Nothing”. Επίσης τα φωνητικά μοιάζουν με Arch Enemy αν και σε βαθμό τέτοιο που σε κάποιον που τελικά δεν αρέσουν θα με βρίσει.

Στο “Until I Feel Nothing” χρεώνουμε τη σύντομη διάρκεια του παρά τα δέκα κομμάτια που διαθέτει (υπερmetalcore κατάσταση) καθώς και τη μονοτονία, όχι αναγκαστικά για το ιστορικό της μπάντας ή και μόνο του εν λόγω δίσκου, αλλά γενικά γι’ αυτό το αμφιλεγόμενο ιδίωμα. Ακόμη ένα thumbs down πάει, χωρίς να μπορεί να το ελέγξει το συγκρότημα δυστυχώς, είναι στη κακή underground οδό που ακολουθούν, αυτή που οδηγεί μπάντες που είτε το αξίζουν είτε όχι στην αδιέξοδο της διάλυσης.

Για να τονίσουμε και τα θετικά του δίσκου τώρα, αν και είναι πλέον αργά, το “Until I Feel Nothing” έχει μια χαρακτηριστική δυναμικότητα που τη βγάζει με αξιέπαινη ευκολία δείχνοντας ταυτόχρονα το πόσο δεμένη είναι η σύνθεση των δημιουργών του. Μελωδικά σημεία τα οποία, αν και σπάνια, δημιουργούν 180 μοιρών αντίθεση με την υπόλοιπη μουσική των Carnifex είναι σύντομα αλλά όμορφά και πάντα προμηνύουν μια συνέχεια με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και… death στροβίλους.

Η τελευταία λέξη, με τη προκειμένη περίπτωση να τη θέλει γνώμη, είναι πάντα του ακροατή. Σαν μεμονωμένη κυκλοφορία συγκροτήματος πάντως, τουλάχιστον κάτω του μετρίου δεν την τοποθετούμε


392